More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΟ Μικρός Βρικόλακας μετακομίζει, της Ανγκέλα Ζόμερ-Μπόντενμπουργκ

    Ο Μικρός Βρικόλακας μετακομίζει, της Ανγκέλα Ζόμερ-Μπόντενμπουργκ

    Το 1979 και το 1980 με τα δύο πρώτα βιβλία του Μικρού Βρικόλακα η Ανγκέλα Ζόμερ-Μπόντενμπουργκ το ταρακούνησε καλά το σύμπαν του προεφηβικού βιβλίου. Βλέπετε δεν ήταν και πολύ της μόδας τότε τα βαμπίρ όπως έμελλε να γίνουν μετά το μιλένιουμ. Ωστόσο, κατορθώνει ήδη από τότε να φτιάξει μια αξιομνημόνευτη, ευπώλητη σειρά, με περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε περίπου 30 γλώσσες όπου μεταφράστηκε και μεταφορές σε κινηματογράφο, θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

    Ο Ρούντιγκερ, ο μικρός βρικόλακας, πάνω από 150 ετών, προσγειώνεται στο περβάζι του παραθύρου του μικρού Αντόν ένα βράδυ και μαζί ζουν ένα σωρό φανταστικές περιπέτειες καθώς θα βρεθούν στον Τάφο των Σλότερσταϊν, όπου ο Άντον θα καταφέρει στο παρά ένα να γλιτώσει από τα νύχια της θείας Δωροθέας, του πιο διψασμένου βρικόλακα απ’ όλους. Αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο.

    Στο δεύτερο, το “Ο Μικρός Βρικόλακας μετακομίζει”, ο περιβόητος μικρός βρικόλακας ζητά τη βοήθεια του Αντόν καθώς έχει εξοριστεί από την οικογενειακή κατοικία στον τάφο εξαιτίας των φιλικών του σχέσεων με τους ανθρώπους, γεγονός που μαρτύρησε στο οικογενειακό συμβούλιο η θεία Δωροθέα με αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στην κατοικία και αποφασίζει να μείνει στο υπόγειο της πολυκατοικίας του έντρομου Αντόν που μπορεί να λατρεύει το διάβασμα, κυρίως τις ιστορίες τρόμου, και ιδιαίτερα τις ιστορίες με βρικόλακες αλλά αυτό του φαίνεται πολύ επικίνδυνο να το ανακαλύψουν οι γονείς του. Θα μπορέσει ο Αντόν να τον βοηθήσει να σπάσει την απαγόρευση εισόδου στην οικογενειακή κατοικία δίχως να μυριστούν οι γονείς του τι κρύβεται στο υπόγειο, ειδικά από τη στιγμή που η κυρία Πούφογκελ, η γειτόνισσα, παραπονέθηκε έντονα για τις άσχημες μυρωδιές που προέρχονταν από το υπόγειο; Οι περιπέτειες θα είναι πολλές…

    Ευχάριστη και χιουμοριστική ιστορία, καλοδομημένη, εύρυθμη, διασκεδαστική και ειδικά για τα παιδιά λάτρεις των λάιτ ιστοριών τρόμου υποδειγματική. Δουλεμένοι και χαρακτηριστικοί οι βασικοί ήρωες, συμπαθείς οι στροφές της ιστορίας και έξυπνη απενοχοποίηση του σκοταδιού, του αίματος και του φόβου, σε μια όμορφη ισορροπία τρόμου, χιούμορ και φαντασίας.

    Εκδόσεις Ψυχογιός. Για παιδιά 8-12 ετών κατά προσέγγιση.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Μικρός Βρικόλακας μετακομίζει
    Σειρά: Μικρή πυξίδα για παιδιά και εφήβους
    Συγγραφέας: Ανγκέλα Ζόμερ-Μπόντενμπουργκ
    Εικονογράφηση: Αμελί Γκλίνκε
    Μετάφραση: Τάνια Σταύρου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2018
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Ευδοξία Μπινοπούλου
    Σελιδοποίηση: Μερσίνα Λαδοπούλου
    Σελίδες: 184
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2651-8
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular