More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων, των Α. Αγγέλου και...

    Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων, των Α. Αγγέλου και Ε. Σίνη (εικ.: Λίλα Καλογερή)

    Να λοιπόν που ο Κοπέρνικος, το δημιούργημα των πολυτάλαντων Έμης Σίνη και Άγγελου Αγγέλου τρυπώνει σε μια νέα σειρά βιβλίων που της δίνει το όνομά του, την ενέργεια και την δυναμική του. Ο πόλεμος των Άσπρων (προφανές το λογοπαίγνιο με το διαστημικό έπος των Star Wars) είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς του Μικρού Κοπέρνικου και των εκδόσεων Παπαδόπουλος και η αλήθεια είναι ότι δεν εξεπλάγην από την ποιότητά του.

    Γνωρίζοντας την θεατρική παιδεία του συγγραφικού διδύμου και τα συστατικά με τα οποία δομούν τις παραστάσεις τους, το χιούμορ, τη δράση, τη σπιρτόζικη γραφή, την πάντα συμπαθή πλοκή και τις ανατροπές, τις συγκρούσεις και τα λανθάνοντα ή ημιδιάφανα μηνύματα, ο Μικρός Κοπερνικος έρχεται με την ορμή αυτών των δομικών του στοιχείων να μας πάρει για αρκετή ώρα κοντά του…

    … Κοντά του και στους τρεις καλούς του φίλους, τον Φοίβο, τον Μιχαήλ και τη Δάφνη που ανταμώνουν συχνά πυκνά με τη συμμορία των Πιλάφηδων, δηλαδή τον ψηλό Προκόπη, την αρχηγό με την βροντερή φωνή Πελοπία, την Πουλχερία και τον κοκαλιάρη Πίπη. Και οι συναντήσεις τους δεν είναι καθόλου ειδυλλιακές. Έχουν σύγκρουση και προσβολές, λόγια βαριά και απειλές.

    Όταν ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του θα πάνε στο σπίτι του θείου του πρώτου για να το βάψουν και να του δώσουν μια μοναδική πολυχρωμία, οι Πιλάφηδες, με έναν παράξενο τρόπο, βρίσκονται μέσα στο σπίτι, απέναντί τους. Η σπίθα είναι θέμα χρόνου να γίνει πυρκαγιά ή για την ακρίβεια οι τοίχοι να γίνουν το φόντο μιας μάχης με κάθε λογής χρώματα. Μια μάχη των χρωμάτων και του λευκού που δεν θα σηκώσει… λευκή πετσέτα αμαχητί.

    Το ζωντανό, σπινθηροβόλο κείμενο που παίζει με τα χρώματα και πάνω απ’ όλα ευχαριστεί τον αναγνώστη, συμπλέκεται με την φοβερή ματιά της Λίλας Καλογερή που για ακόμα μία φορά αποτυπώνει μοναδικά το σύμπαν ενός δυναμικού κειμένου, αποκαλύπτωντας την πολλή κίνησή του και τον χαρακτήρα των συγκρούσεων και των ανατροπών.

    Όταν λοιπόν, θα παίξετε με τα χρώματα, και θα θέλετε πολυχρωμία στη ζωή σας, στις μπλούζες ή στους τοίχους του θείου σας, σκεφτείτε το αγαπημένο σας χρώμα -ναι, ασφαλώς- αλλά ποτέ μην λησμονήσετε ότι κάπου εναγύρω κάποιος λάτρης του λευκού μπορεί να καραδοκεί για να σας κάψει ή να σας… σώσει από το ναυάγιο!

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων
    Σειρά: Οι περιπέτειες του Μικρού Κοπέρνικου
    Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
    Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάιος 2018
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-569-837-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular