More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟ πρίγκιπας των νεφών, του Κριστόφ Γκαλφάρ (μετ.: Ευγενία Τσελέντη)

    Ο πρίγκιπας των νεφών, του Κριστόφ Γκαλφάρ (μετ.: Ευγενία Τσελέντη)

    Ο Τρίσταμ Ντρέικ και ο Τομ Μπριγκς γεννήθηκαν στον ουρανό, στη χώρα των Νεφών, που δημιουργήθηκε για να κρύψει την Μυρτίλη, την κόρη του βασιλιά των Νεφών του Βορρά, ο οποίος έχασε το βασίλειό του από τον Μέγα Τύραννο που απειλεί να κατακτήσει όλες τις πολιτείες του ουρανού αλλά και της γης. Το Μπλούμπερι φτιάχτηκε ως καταφύγιο προστασίας από τον εχθρό, ελπίζοντας, έστω αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, ότι ο τύραννος δεν θα το ανακάλυπτε ποτέ. Όμως τα στρατεύματα του τυράννου το εντόπισαν και το κατέστρεψαν, συλλαμβάνοντας την Μυρτίλη και τους υπόλοιπους κατοίκους. Ο Τρίσταμ και ο Τομ φυγαδεύονται σε άλλη πολιτεία, όμως ορκίζονται να επιστρέψουν και να εκδικηθούν. Όταν δε ανακαλύπτουν ότι το καταστροφικό σχέδιο του τυράννου περιλαμβάνει κλιματική αλλαγή στον πλανήτη την οποία θα χρησιμοποιήσει ως μέσο επιβολής και κυριαρχίας, τότε συγκροτούνται… επιστημονικά! Πρέπει να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των καιρικών φαινομένων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη δημιουργία των κεραυνών, τη σύσταση των σύννεφων και της ατμόσφαιρας, τη δύναμη της ακτινοβολίας του ήλιου και γιατί είναι λευκός όταν τον κοιτάζεις από το διάστημα, γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος και αρκετά ακόμα φαινόμενα.

    Δεν είναι ένα απλό βιβλίο, δεν υπάρχει είδος βιβλίου που να αποδίδει με ακρίβεια αυτό που επιτυγχάνει με το βιβλίο του ο Κριστόφ Γκαλφάρ. Να γράφει ποιοτική λογοτεχνία φαντασίας και να ισορροπεί έξοχα ανάμεσα στο απαιτητικό αυτό είδος, το βιβλίο γνώσεων, την επιστημονική ακρίβεια, την περιπέτεια, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και το Sci-Fi/future fiction. Με όμορφη μυθοπλασία και γρήγορη εξέλιξη από το δεύτερο τρίτο του βιβλίου και μετά, ο συγγραφέας κατορθώνει να δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο επιστημονικό μυθιστόρημα που διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον με ελάχιστα σημεία μόνα να γίνονται ίσως παραπάνω περιγραφικά απ’ όσο θα ήθελες. Πέρα από την καθαρή επιστήμη στην οποία θητεύεις διαβάζοντάς το, ο συγγραφέας σημαδεύει με τη διαχρονική, αρχετυπική μάχη του καλού και του κακού την αντίσταση έναντι του αδηφάγου, διψασμένου για δύναμη τυράννου και τη γνώση ως ουσιαστικό μέσο αντίστασης, την ίδια στιγμή που η αμάθεια είναι ο πυλώνας ελέγχου του όχλου. Την ίδια στιγμή, οι γενναίες δόσεις μετεωρολογίας και εξήγησης φυσικών φαινομένων ευαισθητοποιούν ως προς την κλιματική αλλαγή του πλανήτη. Υπό αυτήν την έννοια πρόκειται για ένα “πράσινο” μυθιστόρημα φαντασίας.

    Ο Πρίγκιπας των Νεφών είναι ο πρώτος τόμος της τριλογίας του Κριστόφ Γκαλφάρ και απέσπασε το Βραβείο Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας,το Βραβείο Νεανικού Μυθιστορήματος 2010 από το Γενικό Συμβούλιο των Vosges και το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου.

    Κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καλέντης και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας, “Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων” και “Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙΙ – Η οργή του ουρανού και του ανέμου”.

    Ανακαλύψτε τα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο πρίγκιπας των νεφών
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le Prince des Nuages
    Συγγραφέας: Κριστόφ Γκαλφάρ
    Εξωφυλλο: Αντώνης Ασπρόμουργος
    Σειρά : Νεανική Λογοτεχνία
    Μετάφραση: Ευγενία Τσελέντη
    Εκδόσεις: Καλέντης, 2010
    Επιμέλεια: Ευγένιος Μιχαήλ
    Επιστημ. επιμέλεια: Βασίλης Καράβολας
    Σελίδες: 310
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-21-9235-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular