More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Προφήτης, του Χαλίλ Γκιμπράν (απόδοση για παιδιά: Δημήτρης Αθηνάκης, εικ: Άννα...

    Ο Προφήτης, του Χαλίλ Γκιμπράν (απόδοση για παιδιά: Δημήτρης Αθηνάκης, εικ: Άννα Πιρόλι)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει – Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Και μια γυναίκα μίλησε και είπε, Μίλησέ μας για τον Πόνο. Κι εκείνος αποκρίθηκε:Ο πόνος σας είναι το σπάσιμο του όστρακου που περικλείει τη γνώση σας.Όπως το τσόφλι του καρπού πρέπει να σπάσει, για να βγει η καρδιά του στο φως του ήλιου, έτσι κι εσείς πρέπει να γνωρίσετε τον πόνο.Κι αν μπορούσατε να κρατάτε στην καρδιά σας το θαυμασμό για τα καθημερινά θαύματα της ζωής σας, ο πόνος δε θα σας φαινόταν λιγότερο θαυμαστός από τη χαρά σας. Και θα δεχόσαστε τις εποχές της καρδιάς σας, όπως δέχεστε από πάντα τις εποχές που περνούν πάνω από τα χωράφια σας…
    Ο Προφήτης, Χαλίλ Γκιμπράν, 1923

    Τον Προφήτη, το πλέον παγκόσμιο, αναγνωρισμένο και κοσμαγάπητο έργο του σπουδαίου Λιβανέζου ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν, έφεραν σε εικονογραφημένη ανθολόγηση οι εκδόσεις Διόπτρα. Ανθολόγηση γιατί δεν πρόκειται για μετάφραση αυτούσιου του έργου, αλλά για επιλογή κάποιων εκ των είκοσι έξι κεφαλαίων του πρωτοτύπου.

    Πρόκειται για μια σύνθεση από αυτοτελείς ποιητικές παραβολές που ιχνηλατούν τα σπουδαία της ζωής των ανθρώπων: την αγάπη, τον γάμο, τα παιδιά, τη δουλειά, το σπίτι, τη χαρά και τη λύπη, την αγορά και την πώληση, το έγκλημα και την τιμωρία, τους νόμους, την ελευθερία, το πάθος, το φαγητό, τον πόνο, την αυτογνωσία, τη φιλία, τη διδαχή, τον χρόνο, το καλό και το κακό, την ηδονή, την ομορφιά, τη θρησκεία, τον θάνατο.

    Ο Προφήτης έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες, όντας ένα εκ των πιο πολυμεταφρασμένων βιβλίων στον κόσμο. Ακολούθησαν ο Κήπος του Προφήτη και ο Θάνατος του Προφήτη. Τα ιδεαλιστικά σχέδια της πρώτης έκδοσης ανήκουν στον ίδιο τον Γκιμπράν

    Η έκδοση των εκδόσεων BesideBooks με τις εικόνες της Άννας Πιρόλι που έφεραν στην Ελλάδα οι εκδόσεις Διόπτρα σε απόδοση του Δημήτρη Αθηνάκη, είναι μια προσεκτική επιλογή των πιο χαρακτηριστικών ιστοριών του Προφήτη, δοσμένες με απλό τρόπο, προσπαθώντας να μην διαταράξουν την αναγνωστική απόλαυση του πρωτοτύπου και παράλληλα μέσα από τις εικόνες της Πιρόλι να μεγιστοποιήσουν την ομορφιά του κειμένου προβαίνοντας σε μία αξιόλογη οπτική αφήγηση. Η εικονογράφηση της Πιρόλι επιλέγει πολύ έντονα χρώματα, ειδικά το κόκκινο, επιλέγει απλές γραμμές και ρεαλισμό, απομακρυνόμενη από τα εκφραστικά γυμνά σώματα που ζωγράφισε ο ίδιος ο Γκιμπράν, δίνοντας όμως οπτική υπόσταση σε άλλες λεπτομέρειες και σημάνσεις των παραβολών του.

    Μέσα από αυτές τις σύντομες, πολυσήμαντες, φροντισμένες ιστορίες του Προφήτη, μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά για το πλήθος των προαναφερθέντων θεμάτων, για όλη τη ζωή δηλαδή, καθώς παράλληλα ξεναγήστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στην γοητεία των λέξεων του Γκιμπράν.

    Ένα παγκόσμιο, κλασικό αριστούργημα σε μια μεστή εικονογραφημένη ανθολόγηση.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Η έκδοση των εκδόσεων BesideBooks με τις εικόνες της Άννας Πιρόλι που έφεραν στην Ελλάδα οι εκδόσεις Διόπτρα σε απόδοση του Δημήτρη Αθηνάκη, είναι μια προσεκτική επιλογή των πιο χαρακτηριστικών ιστοριών του Προφήτη, δοσμένες με απλό τρόπο, προσπαθώντας να μην διαταράξουν την αναγνωστική απόλαυση του πρωτοτύπου και παράλληλα μέσα από τις εικόνες της Πιρόλι να μεγιστοποιήσουν την ομορφιά του κειμένου προβαίνοντας σε μία αξιόλογη οπτική αφήγηση.
    • Μέσα από αυτές τις σύντομες, πολυσήμαντες, φροντισμένες ιστορίες του Προφήτη, τα παιδιά θα ξεναγηθούν σε πλήθος θεμάτων, καθώς παράλληλα ξεναγήστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στην γοητεία των λέξεων του Γκιμπράν.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Damien Rice – Hypnosis

    Marching Into Town

    On Eating & Drinking

    On Marriage

    Mischief In The Market

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο Προφήτης, του Χαλίλ Γκιμπράν
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Prophet, Kahlil Gibran, Anna Pirolli
    Επιλογή κειμένων: Balthazar Pagani
    Εικονογράφηση: Anna Pirolli
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Δημήτρης Αθηνάκης
    Επιμέλεια: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Σελιδοποίηση Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19 Χ 25,5
    ISBN: 978-960-653-338-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular