More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟ Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν, των Λούσι και...

    Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν, των Λούσι και Στίβεν Χόκινγκ

    Σύμπαν! Φυσική! Κοσμολογία! Στίβεν Χόκινγκ! Για παιδιά; Ναι, για παιδιά! Και μάλιστα κατηγορηματικά ναι! Δεν έχει να κάνει η άποψή μου με το ότι το βιβλίο προέρχεται από τον πλέον γνωστό, προβεβλημένο και εκ των σπουδαιότερων του τελευταίου αιώνα φυσικού και κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ. Ούτε με το ότι η επιστήμη, τα καλογραμμένα βιβλία επιστήμης για παιδιά πληθαίνουν και στην Ελλάδα πια. Ποιος είναι αυτός που θα σου πει τι είδους θα είναι αυτό που θα διαβάσεις, άλλωστε;

    Αλλά αυτό το διεθνές Best Seller, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και μας έρχεται από το μακρινό 2007 με τις εκδόσεις Λιβάνη και πλέον, φρέσκο και με holofoil απαστράπτον εξώφυλλο από τις αξιόλογες εκδόσεις Anubis, κερδίζει με την ισορροπία που επιτυγχάνει μεταξύ της περιπέτειας, του μυθιστορήματος για παιδιά και του βιβλίου γνώσης, με το παιχνιδιάρικο στήσιμό του, με την διαρκή προσπάθειά του να δοθεί επιστήμη δίχως να καθίσει στον σβέρκο του παιδιού-αναγνώστη ένας ασήκωτος βράχος συμπυκνωμένης γνώσης. Γιατί σημασία δεν έχει να πουλήσουμε δέκα τόνους γνώσης και τα παιδιά να γυρίσουν την πλάτη, αλλά λιγότερο από μισό που τα παιδιά θα αγαπήσουν.

    Δίχως να είναι ασύγκριτο λογοτεχνικά, δίχως να σε καθηλώνει η γραφή του, ο περιπετειώδης χαρακτήρας του και η εξαιρετικά δοσμένη ένεση επιστήμης και γνώσης, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο ταξίδι στους κόσμους της φυσικής, των πειραμάτων, της κοσμολογίας, του σύμπαντος και του… Στίβεν Χόκινγκ που νομίζω θα αρέσει σε όσα παιδιά γοητεύονται από αυτά πεδία γνώσης, αλλά και όσα διαβάζουν γενικώς διασκεδαστικές περιπέτειες.

    Στο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς, γνωρίζουμε τον Τζορτζ, ένα παιδί του οποίου η οικογένεια βλέπει στην επιστήμη όλα τα δεινά του κόσμου. Έτσι ζουν μακριά από καθετί που παραπέμπει σε… επιστήμη και πολιτισμό, ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο. Όταν το γουρουνάκι του Τζορτζ το σκάει και πηγαίνει στον κήπο των γειτόνων τους, ο Τζορτζ γνωρίζει την συνομήλική του Άνι και τον Έρικ, τον επιστήμονα πατέρα της, τον Έρικ. Με τον Κόσμο, το πιο έξυπνο κομπιούτερ στη Γη που έχει εφεύρει ο Έρικ, τα ταξίδια στο σύμπαν είναι υπόθεση λίγων στιγμών. Και μέσα από αυτά τα ταξίδια και τον Κόσμο, ο Έρικ θα συστήσει στον Τζορτζ τον απίθανο κόσμο της φυσικής και της κοσμολογίας. Και το ταξίδι θα είναι συναρπαστικό, αφού ο Τζορτζ θα βρεθεί να ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη στη ράχη ενός κομήτη, να περνά μέσα από μια βροχή αστεροειδών και να γλιτώνει την τελευταία στιγμή από μια μαύρη τρύπα!

    Στο εξωτερικό υπήρξαν, ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του πέντε ακόμα βιβλία: τα George’s Cosmic Treasure Hunt (2009), George and the Big Bang (2011), George and the Unbreakable Code (2014), George and the Blue Moon (2016) και George and the Ship of Time (2018).

    “Το να προσπαθήσει κάποιος να προλογίσει ένα βιβλίο στο οποίο έχει συγγραφική συμμετοχή ένα πραγματικό “τέρας της επιστήμης”, όπως είναι ο Στίβεν Χόκινγκ, είναι εξαρχής ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Γιατί ο Στίβεν Χόκινγκ δεν ήταν απλώς ένας συγκλονιστικός επιστήμονας αλλά και ένας πραγματικά αναγεννησιακός άνθρωπος […] ένα παράδειγμα υπομονής και επιμονής”, γράφει ο αστροφυσικός Δονύσης Π. Σιμόπουλος στον πρόλογο του βιβλίου τον οποίο επιμελήθηκε.

    Περιλαμβάνει QR code με φωτογραφίες της NASA!

    Προλογίζει ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, επ. Διευθυντής Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

    Για παιδιά από 9 ετών. Από τις εκδόσεις Anubis.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν
    Συγγραφέας: Lucy HawkingSteven Hawking
    Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
    Εικονογράφος: Gary Parsons
    Εκδόσεις: Anubis, Ιούνιος 2019
    Σελίδες: 312
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-623-130-8
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular