More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠέθανε ο συγγραφέας Φίλιπ Κερ

    Πέθανε ο συγγραφέας Φίλιπ Κερ

    Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιπ Κερ, δημιουργός ανάμεσα σε άλλα του ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, μιας από τις πιο επιτυχημένες  σειρές νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας.

    Ο Φίλιπ Κερ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956. Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των “Sunday Times”, της “Evening Standard” και του “New Statesman”. Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος.

    Μάλιστα το τελευταίο ακυκλοφόρητο βιβλίο του θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου με τίτλο «Greeks bearing gifts» και διαδραματίζεται στην Αθήνα με τον γνωστό ήρωα να διερευνά μια υπόθεση που πηγαίνει πίσω στην ελληνική Κατοχή και στους διωγμούς των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

    Το 1993 μπήκε στον κατάλογο του βρετανικού λογοτεχνικού περιοδικού Granta με τους καλύτερους νέους συγγραφείς της χώρας του και το 2009 το βιβλίο του «Αν οι νεκροί δεν ανασταίνονται» κέρδισε το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας του κόσμου, το «RBA International Prize for Crime Writing», αξίας 125.000 ευρώ. Το ίδιο βιβλίο κέρδισε και το βρετανικό βραβείο «Ellis Peters Historic Crime Award».

    Μέχρι σήμερα ο Κερ έγραψε περισσότερα από 30 βιβλία, συμπεριλαμβανομένων 12 μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον Μπέρνι Γκούντερ

    Ήταν παντρεμένος με την μυθιστοριογράφο Τζέιν Θάιν, με την οποία είχε τρία παιδιά. Η Τζέιν έγραψε στο Twitter: «Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε μου Φιλιπ Κες, δημιουργέ του υπέροχου Bernie Gunther, ευφυή συγγραφέα και αξιαγάπητε πατέρα και σύζυγε»

    Είχε επισκεφτεί την Ελλάδα τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2016 στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίο προσκεκλημένος των εκδόσεων Κέδρος.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular