More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΠαιδιά Ελλήνων μεταναστών θυμούνται την Ελλάδα

    Παιδιά Ελλήνων μεταναστών θυμούνται την Ελλάδα

    kalimeravideoΚαλημέρα, μια μέρα στην πόλη σου η Ελλάδα κι εσύ! Έλληνες μαθητές που ζουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου δημιουργού ένα βίντεο για την Ελλάδα, για όσα στη χώρα που ζουν τους θυμίζουν την πατρίδα τους, για όσα ζουν εκεί, στη χώρα που τους φιλοξενεί. Πολλά παιδιά έχουν μια συγκίνηση, στα λόγια ή το βλέμμα, όταν μιλούν για την Ελλάδα που άφησαν πίσω τους. Σε άλλους λείπει περισσότερο. Άλλοι καταφέρνουν να εγκλιματιστούν γρηγορότερα.

    Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Έλληνες μαζί με τα παιδιά τους αναζήτησαν καλύτερη τύχη από αυτή που τους επιφύλασσε το ελληνικό κράτος. Μα την πατρίδα την κουβαλούν μαζί τους, οι περισσότεροι από αυτούς με έναν υπέροχο τρόπο.

    Είχα κι εγώ κάποτε μια υπέροχη μαθήτρια. Δεν έχει σημασία πως τη λένε, ποια ήταν η μαμά της ή που δούλευε ο μπαμπάς της. Άφησαν την Ελλάδα που τους έστειλε στην ανεργία με συνοπτικές διαδικασίες. Ω, όχι! Δεν ήταν ανειδίκευτοι εργάτες. Τα είχαν τα πτυχία τους.

    Με δυο μικρά παιδιά πήγαν σε μια άλλη χώρα. Τους καλοδέχτηκαν, μου λένε. Τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας και παράλληλα πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο για να μη βγει η Ελλάδα ποτέ από τη μέρα τους.

    Συγκινηθείτε ελεύθερα με παιδιά που βλέπουν τα γεράνια της χώρας που ζουν και τους θυμίζουν εκείνα που είχαν στο μπαλκόνι τους στην Ελλάδα. Ενδεικτικά:

    Καλημέρα από Όσλο

    14 Σεπτεμβρίου…του Σταυρού

    Εδώ Δουβλίνο

    Ελλάς εκτός τόπου και χρόνου

    Επισκεφθείτε τη σελίδα και δείτε όσα βίντεο θέλετε

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular