More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΜικρός πολίτηςΠράκτορες 00 στο νηπιαγωγείο

    Πράκτορες 00 στο νηπιαγωγείο

    Κάτι η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ που κυκλοφόρησε μόλις την Πέμπτη που μας πέρασε (Spectre=φάσμα), κάτι η Ελένη Ανδρεάδη  με τους Πράκτορες του Πλανήτη, δε θέλει πολύ να κυλήσει μέσα μας το αίμα του πράκτορα και να ζωντανέψουμε. Στο βιβλίο της “Γίνε πράκτορας του πλανήτη”, η Ελένη Ανδρεάδη δημιουργεί μια άκρως ελκυστική κατάσταση. Πράκτορες, αποστολές, γνώση που διανέμεται με ξεκούραστο αλλά σαφή τρόπο, διαδραστικότητα, πρόκληση για δράση. Δεν πρόκειται για ένα απλό βιβλίο που θα διαβάσετε και θα καθαρίσετε μαζί του, αλλά για έναν πραγματικό οδηγό οικολογίας και ενεργοποίησης του παιδιού και του νέου μαθητή.

    Παίρνοντας το βιβλίο θα αντικρίσετε έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο πρακτόρων. Αλήθεια, πώς θα ήταν να φτιάξετε τη δική σας αποστολή στο σχολείο, στη γειτονιά σας, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας ακόμα; Μπορείτε να εντοπίσετε την αποστολή σας, δηλαδή το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε ή το θέμα που θέλετε να δημιουργήσετε. Μπορεί να είναι ο κήπος του σχολείου σας. Μπορεί να είναι γλάστρες στην τάξη σας. Μπορεί να είναι η παιδική χαρά της γειτονιάς σας, οι ηλιακοί δέκτες, ο κομποστοποιητής που θα αποκτήσετε, ο συλλέκτης βρόχινου νερού με τον οποίο ποτίζετε τα φυτά σας. Μπορεί να είναι ένας κάδος παλιών μπαταριών ή ένας κάδος ανακύκλωσης στην αυλή σας. Μπορεί να είναι οι γλάστρες στο μπαλκόνι σας, εκείνος ο δυόσμος που ζορίζεται σε εκείνη την πλαστική κόκκινη γλάστρα, οι ακαθαρσίες των ζώων στο πεζοδρόμιο του σχολείου ή του σπιτιού. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε μπορεί να ομορφύνει τη ζωή και να βοηθήσει το περιβάλλον να ανασάνει.

    Φτιάξτε την ομάδα σας. Ξεκινήστε να εκπαιδεύετε τους πράκτορές σας. Συζητήστε λύσεις. Κάντε υποθέσεις. Δείτε βίντεο. Παρατηρήστε την πραγματικότητα. Προβληματιστείτε. Εντοπίστε αυτό ή αυτά που θέλετε να αλλάξετε ή να πετύχετε. Εμπλέξτε τα παιδιά σε όλα τα βήματα. Φτιάξτε ταυτότητες πράκτορα. Ζωγραφίστε την αποστολή σας. Αναφέρετε και προσπαθήστε να γράψετε τους στόχους σας. Γράψτε γράμματα σε φορείς (δήμους, οργανισμούς, ΜΚΟ, εταιρίες) ζητώντας τους βοήθεια (χώμα, φυτά, κάδους, συλλέκτες κ.α.).

    Εξοπλιστείτε με τα δικά σας gadget: φακούς, μεγεθυντικούς φακούς, κυάλια, καπέλα, γάντια, μάσκες, εργαλεία, σακούλες, ποτιστήρια, ό,τι είναι απαραίτητο στη δική σας αποστολή. Καταστρώστε τα σχέδιά σας και καλή επιτυχία…

    Στο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη θα βρείτε πάρα πολλές ιδέες, αποστολές και τρόπους δράσης. Αξίζει τον κόπο να το εμπιστευθείτε. Από εμάς μια ταυτότητα πράσινου πρακτορα για καλή αρχή στις αποστολές σας… Δεν είμαστε Τζέιμς Μποντ για να έχουμε Licence to kill (άδεια να σκοτώνουμε), αλλά άδεια να νιώθουμε (Licence to feel).

    karta_prasinou_praktora3 karta_prasinou_praktora4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular