More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πρόσωπο με πρόσωπο, του Baptist Cornabas

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πρόσωπο με πρόσωπο, του Baptist Cornabas

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Πρόσωπο με πρόσωπο” του Baptist Cornabas που κυκλοφορεί στις 12 Μαϊου από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    Διαβάζεται σε 6′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Βιβλίο γνώσεων

    Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.
    Στηβ Τζομπς

    Ο κόσμος είναι γεμάτος καταπληκτικούς ανθρώπους, οι οποίοι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν επιτεύγματα, παλεύουν για τις ιδέες τους και ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα.
    Σ’ αυτό το βιβλίο θα φωτίσουμε είκοσι πρόσωπα που χαρακτήρισαν την εποχή τους.

    Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στη Μητέρα Τερέζα και την Αντζελίνα Τζολί; Μπορείτε άραγε να βρείτε τι συνδέει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με τον Στιβ Τζομπς ή τον Χριστόφορο Κολόμβο με τον Νιλ Άρμστρονγκ;
    Αυτά τα πρόσωπα δεν έζησαν την ίδια εποχή και δεν συναντήθηκαν ποτέ· κι όμως έχουν κάτι που τα ενώνει.

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔEΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: διαβάστε…

    Ο συγγραφέας

    Αν και μόλις 32 ετών όταν έγραψε αυτό το βιβλίο, ο Baptist Cornabas είχε ήδη μια ζωή γεμάτη Ιστορία. Γεννήθηκε τότε που ο Ψυχρός Πόλεμος δίχαζε ακόμα τον κόσμο. Όταν έγινε 3 ετών, ο πατέρας του, που ήταν στρατιωτικός, μετατέθηκε στο Δυτικό Βερολίνο. Κι εκεί είχε την τύχη να ζήσει μια συγκλονιστική μέρα: Στις 9 Νοεμβρίου του 1989 έπεσε το Τείχος του Βερολίνου και οικογένειες Γερμανών επανενώθηκαν μετά από 27 χρόνια. Στα έξι του, κι ενώ αποστήθιζε τα ποιήματα του Λα Φοντέν για να ευχαριστήσει τη δασκάλα του, ο Baptist βλέπει τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γίνεται Ευρωπαίος πολίτης. Στη δεκαετία του ’90 ζει μια επανάσταση: Ήταν τότε που κάθε γαλλικό σπίτι εφοδιάστηκε με ένα μικρό πράσινο κουτάκι με το οποίο σε δυο λεπτά έμπαινες στο ίντερνετ και η φράση: «Βγες από το ίντερνετ. Θέλω να τηλεφωνήσω!» ακουγόταν πλέον συχνά. Ο Baptist είχε την τύχη να ζήσει την αλλαγή του αιώνα και τον αλησμόνητο «ιό της χιλιετίας». Ήταν 14 ετών και το τέλος του κόσμου δεν είχε έρθει ακόμα. Με ένα απολυτήριο κλασικών σπουδών το 2004, ένα προπτυχιακό δίπλωμα στην Ιστορία το 2009 και ένα μάστερ στη διδακτική το 2012, ο Baptist ξεκίνησε την καριέρα του ως εκπαιδευτικός. Θέλοντας να εμβαθύνει στην ιστορία και την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του κανάλι Ιστορίας στο You Tube, το «Ας μιλήσουμε για Ιστορία». Εκπαιδευτικός τη μέρα, youtuber το βράδυ! Το 2018, παίρνει το CAPES, ένα δίπλωμα που του επιτρέπει να διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κι εσείς κρατάτε τώρα στα χέρια σας το πρώτο του βιβλίο.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πρόσωπο με πρόσωπο
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Tete-a-tete
    Συγγραφέας: Baptist Cornabas
    Εικονογράφηση: Antoine Corbineau
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάιος 2021
    Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
    Σελίδες: 88
    Μέγεθος: 22 Χ 30
    ISBN: 978-960-653-346-4

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular