More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠρωτοχρονιά στην Κίνα (επιθεωρητής Σπιθαμής, του Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε)

    Πρωτοχρονιά στην Κίνα (επιθεωρητής Σπιθαμής, του Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε)

    protoxronia_stin_kina_cover

    Δυο καλοντυμένοι κύριοι πλησιάζουν τον υπαστυνόμο Πα Λι Κάρι και υποκλίνονται μπροστά του σαν σε βασιλιά. Ο επιθεωρητής Σπιθαμής ξαφνιάζεται. Κι αυτό γιατί δε γνωρίζει ότι ο παππούς του παππού του παππού του ήτνα ο μεγάλος αυτοκράτορας της Κίνας Τσινγκ Λονγκ.

    Τους απυθύνουν πρόσκληση για τη μεγάλη γιορτή της κινέζικης πρωτοχρονιάς στο Πεκίνο όπου θα τραγουδήσει ο διάσημος τραγουδιστής της όπερας Τσι Λι Ντο. Φτάνοντας στο Πεκίνο, ο επιθεωρητής Σπιθαμής θέλει να δει τα αξιοθέατα. Και πρώτα απ’ όλα ένα καλό εστιατόριο.

    Η γιορτή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει όταν… “Ο Τσι Λι Ντο εξαφανίστηκε”! Απαγωγή! Απαγωγή ασφαλώς! Κάποιος τον πήρε! Ίσως κάποιος δράκος. Ο επιθεωρητής Σπιθαμής το ψάχνει το πράγμα. Το ψάχνει μαζι με τις κουζίνες και τα εστιατόρια του Πεκίνου. Κι όταν φτάνει στη λύση, μάλλον δεν πιστεύει στα μάτια του.

    Ο διασκεδαστικός επιθεωρητής Σπιθαμής, διάσημος για την αγάπη του στις ομελέτες αλλά και την ικανότητά του να επιλύει τις πιο περίεργες υποθέσεις και ο Πα Λι Κάρι εργάζονται στο Τμήμα Παράξενων Μυστυρίων και Σούπερ Δύσκολων Υποθέσεων. Η σειρά βιβλίων των υποθέσεων που διερευνούν κατέκτησαν το ισπανικό κοινό και άρχισαν τα ταξίδια: Βραζιλία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κίνα, Τουρκία, Κορέα και άλλες χώρες είναι μερικοί από τους προορισμούς του διάσημου πια Inspector Cito (Επιθεωρητής Σπιθαμής). Τα συστατικά της επιτυχίας του είναι η αδεξιότητα, το χιούμορ, οι απρόσμενες ατάκες, οι ανορδόξοξοι δρόμοι μα και η εξαιρετική λογική διερεύνηση, η αγάπη για παράξενα γκάτζετ καθώς και η τρέλα του για το καλό φαγητό που πάντα “μυρίζει” στα βιβλία του. Κοντά του, ο Πα Λι Κάρι, ο ευφυής βοηθός του Σπιθαμή που αποδεικνύεται καταλύτης στην επίλυση των μυστηρίων.

    Οι αστυνομικές υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή αποτελούν σύντομες, μεστές ιστορίες μυστηρίου, δίχως βία, διακρίσεις που παρακινούν τα παιδιά να σκέφτονται τη στιγμή που εξελίσσεται η ιστορία και να συνδυάζουν τα δεδομένα που φανερώνονται προκειμένου να ανακαλύψουν τη λύση που βρίσκεται σε κάποιες διατυπώσεις ή γεγονότα που αναφέρονται συνήθως ως ασήμαντα. Είναι απλές στη δομή τους, δεν φαντάζουν βουνό στη σκέψη των παιδιών ενώ η έγχρωμη, ρεαλιστική εικονογράφηση ζωντανεύει την ανάγνωση της ιστορίας.

    Ο συγγραφέας Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε γεννήθηκε στη Σαραγόσα το 1967 και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Δημοσιογραφία και εργάστηκε ως βιβλιοκριτικός σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Qué Leer (Τι να διαβάσετε), του οποίου είναι και διευθυντής από το 1996. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1995. Μεγάλη του αγάπη είναι οι ιστορίες μυστηρίου και τα στυνομικά μυθιστορήματα.

    Ο εικονογράφος Άλεξ Όμιστ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1974 και σπούδασε στη σχολή γραφικών τεχνών Elisava. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως σχεδιαστής σε αρκετούς εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικές εταιρίες. Το 2010 κέρδισε το βραβείο Apel•les Mestres, που θεωρείται το σπουδαιότερο βραβείο εικονογράφησης στην Ισπανία.

    Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος τα βιβλία Το μυστήριο του χαμένου σερβίτσιουΤο μυστήριο της μούμιας που εξαφανίστηκε και Το μυστήριο της χαμένης περούκας.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι- Πρωτοχρονιά στην Κίνα
    Συγγραφέας: Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε
    Εικονογράφηση: Άλεξ Όμιστ
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 19
    ISBN: 978-960-04-4568-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular