More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣπουδαία εκδοτική κίνηση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στη Μ. Βρετανία

    Σπουδαία εκδοτική κίνηση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στη Μ. Βρετανία

    Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος προβαίνουν σε ένα εξαίρετο εκδοτικό τόλμημα δημιουργώντας το Ηνωμένο Βασίλειο ένα imprint* παράρτημα έκδοσης βιβλίων για παιδιά μεταφρασμένα στα αγγλικά για το πολυπληθές αγγλόφωνο κοινό παγκοσμίως.

    Τα Faros Books όπως λέγεται η νέα εκδοτική εταιρία θα έχουν έδρα το Λονδίνο, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο φτάνοντας τους 10 τίτλους μέσα στο 2019 ενώ στόχος τους είναι να δημοσιεύουν 15-20 βιβλία ετησίως ως το 2024, τα περισσότερα εκ των οποίων θα μεταφραστούν από τα Ελληνικά στα αγγλικά. Εντός του 2019, θα παρουσιάσουν και τα πρώτα βιβλία ενηλίκων, Ελλήνων αρχικά συγγραφέων.

    Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι πιο πλούσιος“, η διασκευή του κλασικού βιβλίου του Ιούλιου Βερν από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή αναμένεται τον Φεβρουάριο, ενώ το άλλο κλασικό βιβλίου του Βερν, “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” (2015) των ίδιων Ελλήνων δημιουργών, έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Η εκδοτική παραγωγή θα συνεχιστεί με δύο βιβλία από την πετυχημένη σειρά μυθολογίας του Φίλιππου Μανδηλαρά και της Ναταλίας ΚαπατσουλιαΗ πρώτη μου μυθολογία” (Οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου, 2009, τον Φεβρουάριο και Το ταξίδι του Οδυσσέα, 2010, τον Μάρτιο), ενώ τον Απρίλιο θα ακολουθήσει το πολυβραβευμένο “Οχ χταπόδι λάθος πόδι” του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση.

    Μια πραγματική σπουδαία κίνηση που επιχειρεί να βγάλει το ελληνικό βιβλίο έξω από τα κλειστά σύνορα της ελληνικής γλώσσας αλλά και της συνήθους απομόνωσης του εκδοτικού τοπίου της χώρας. Καλή επιτυχία!

    imprint: συνήθης επιχειρηματική -οικονομική και ιδεολογική- στρατηγική μεγάλων εκδοτικών οίκων να δημιουργούν μικρότερες υπο-εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε πιο συγκεκριμένες θεματικές ή γλώσσες ή άλλον μικρότερο κύκλο εργασιών από την μητέρα-εταιρία.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular