More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΓιορτέςΠερί ΔημοκρατίαςΣτένσιλ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Στένσιλ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Στένσιλ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και όχι μόνο

    Stencil, Pochoir ή διάτρητο (επί το ελληνικότερον), λόγω του ότι το χρώμα περνάει ένα διάτρητο πρότυπο, συνήθως χαρτόνι, δημιουργώντας ένα εικαστικό αποτέλεσμα σχεδίων, γραμμάτων, μορφών ή συμβόλων. Πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες μεταξύ άλλων οι Pablo Picasso, Joan Miró, ο Henri Matisse αλλά και ο Αμερικανός Roy Lichtenstein, εκπρόσωπος της Pop-art, έχουν αξιοποιήσει την τεχνική του θετικού-αρνητικού προτύπου, το οποίο μπορεί να συναντήσετε και με την ορολογία νησιά  και γέφυρες.

    Στα δικά μας τώρα, η τεχνική μπορεί να αξιοποιηθεί στο νηπιαγωγείο, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο, αφού μας  δίνει την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε διάφορα σχέδια μαζί με τα παιδιά, να τα κάψουμε και να τα πλαστικοποιήσουμε, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές ( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα πλαστικοποιημένα χαρτιά που βάζουν ως εξώφυλλα στις βιβλιοδεσίες, αποφεύγοντας έτσι την πλαστικοποίηση). Τα παιδιά επιλέγουν το θετικό ή αρνητικό στένσιλ, και τα χρώματα της αρεσκείας τους και δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις. Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας αλλά και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν φτάσει στο στάδιο να απεικονίζουν μορφές, πάντα εντυπωσιάζονται από το αποτέλεσμα.

    Καλή διασκέδαση !

    ΥΓ: Στείλτε μας στο elniplex τις δικές σας δημιουργίες. Θα χαρούμε να τις αναρτήσουμε

    STENCIL1

    STENCIL12

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular