More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΣτις 7 κορυφές, των Χριστίνας Φλαμπούρη και Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Κιάρα Φεντέλε)

    Στις 7 κορυφές, των Χριστίνας Φλαμπούρη και Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Κιάρα Φεντέλε)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει σελίδα- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Info: Οι επτά κορυφές είναι τα ψηλότερα βουνά σε καθεμία από τις επτά ηπείρους του πλανήτη. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις. Ο πρώτος που την κατάφερε ήταν ο Ρίτσαρντ Μπέις στις 30 Απριλίου 1985.

    Όρος Βίνσεν 4.884μ. (Ανταρκτική, Ιανουάριος 2020) Έβερεστ 8.848μ. (Ασία, Μάιος 2019), Ακονγκάουα 6.962μ. (Ν. Αμερική, Δεκέμβριος 2018), Πυραμίδα Κάρστενς 4.884μ. (Ωκεανία, Αύγουστος 2018), Ντενάλι 6.190μ. (Β. Αμερική, Ιούλιος 2017), Κιλιμάντζαρο 5.895μ. (Αφρική, Φεβρουάριος 2017), Έλμπρους 5.642 (Ευρώπη, Ιούλιος 2016). Οι επτά ψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων.

    Χριστίνα Φλαμπούρη. Η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και η μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το “7 Summits Project”, την ανάβαση δηλαδή στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου. Μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη, έγραψαν αυτήν την ιστορία, αυτήν την πορεία της γνωστής ορειβάτριας προς τις επτά κορυφές του κόσμου.

    Η ιστορία αυτή, βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της ανάβασης στις επτά αυτές κορυφές, έχει ωστόσο διανθιστεί με τις αξίες που αντιλαμβανόταν και διδασκόταν κάθε φορά η αναβάτρια. Έτσι, κάθε κορυφή, κάθε εμπειρία της σε αυτές τις επτά επιτυχείς προσπάθειές της, έχει αντιστοιχηθεί σε κάποια αρετή και αξία ζωής: ελπίδα, αποδοχή, φροντίδα, υπομονή, θάρρος, αφοσίωση, μαζί. Αυτό το όνομα έδινε στο κομμάτι ουρανού που έβλεπε πάνω από το κεφάλι της, πάνω από κάποια κορυφή όπου στεκόταν και κοιτούσε με περηφάνια.

    Με αυτό το ιδιαίτερο εύρημα, το βιβλίο αποφεύγει την ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση, δημιουργώντας μια αυθεντική ιστορία, με αγωνία και συναισθηματική ένταση, που ξεφεύγει από τα διδακτικά κλισέ, την ίδια ώρα που χρησιμοποιεί την βαθύτερη ουσία των αξιών αυτών, καθώς τις ταυτίζει με ανθρώπινη προσπάθεια και όχι με ιδεοληπτικές διδασκαλίες.

    Έτσι, διαβάζοντάς το, αναρριχάσαι κι εσύ με την ορειβάτρια, περιπετειωδώς, ταυτίζεσαι μαζί της, αναπνέεις λίγο από τον αέρα της και ασφαλώς στο πίσω μέρος του μυαλό σου σφηνώνεται ένα “να μπορούσα κι εγώ κάποτε”. Αυτό σημαίνει επιδραστικό βιβλίο. Ένα βιβλίο το οποίο βοηθά ιδιαιτέρως να λάμψει μπροστά σου και η ατμοσφαιρική προσέγγιση της Κιάρα Φεντέλε, η οποία στις αποτυπώσεις των τοπίων πατάει κι αυτή κορυφή, δημιουργώντας μερικές ονειρικές λήψεις σαν πίνακες ζωγραφικής. Με ενδιαφέρον είδα και την συνεχή προσωποποίηση της φύσης στις προσπάθειες της Χριστίνας να φτάσει στην κορυφή, καθώς και τις διαφορετικές εκφάνσεις της φύσης στα βουνά, με όλα τα στοιχεία της θεριεμένα (χιόνι, αέρας, ήλιος, κρύο βράχοι κτλ).

    Ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτο βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 4-5 ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Δείτε

    Με μια ματιά

    • Χριστίνα Φλαμπούρη. Η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και η μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το “7 Summits Project”, την ανάβαση δηλαδή στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου. Μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη, έγραψαν μια πολύ ενδιαφέρουσα, αλληγορική ιστορία, βασισμένη στην πορεία της γνωστής ορειβάτριας προς τις επτά κορυφές του κόσμου.
    • Ατμοσφαιρική προσέγγιση της Κιάρα Φεντέλε, η οποία στις αποτυπώσεις των τοπίων πατάει κι αυτή κορυφή, δημιουργώντας μερικές ονειρικές λήψεις σαν πίνακες ζωγραφικής.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ελευθερία Αρβανιτάκη – Δώρος Δημοσθένους – Επτά ποτάμια

    Πάνω απ’ τα σύννεφα-Νίκος Πορτοκάλογλου

    Ήλιος θεός- Β. Σκουλάς

    Michalis Nikoloudis – Armenistis

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Στις 7 κορυφές
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη, Χριστίνα Φλαμπούρη
    Εικονογράφηση: Κιάρα Φεντέλε
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2021
    Υπεύθυνη έκδοσης: Φαίη Κολοκυθά
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Βασίλης Τζούβαλης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-16-9215-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular