More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΣτο σπιτάκι του σκύλου, του Jan Thomas

    Στο σπιτάκι του σκύλου, του Jan Thomas

    spitakicover

    Ένα γουρούνι, μια αγελάδα, μια πάπια και ένας ποντικός παίζουν μπάλα. Μια “στραβοτιμονιά” στέλνει τη μπάλα στο σπιτάκι του σκύλου. Ω, τι συμφορά! Και ποιος να πάει να φέρει τη μπάλα από εκεί μέσα;
    “Να πάει η αγελάδα! Η αγελάδα είναι μεγάλη. Η αγελάδα είναι γενναία. Η αγελάδα είναι δυνατή”. λέει ο ποντικός. Διστακτική πολύ, σχεδόν κάθιδρη η αγελάδα μπαίνει μέσα στο σπιτάκι να φέρει τη μπάλα. Αλλά δε ξαναβγαίνει.
    Θα ακολουθήσει το γουρούνι. Ίσως μάθει τι συμβαίνει. Μα κι αυτό δεν ξαναβγαίνει.
    Κι ύστερα η πάπια της οποίας η είσοδος έχει την ίδια ακριβώς τύχη!
    Κι ο δυστυχής ο ποντικός που τους έστειλε όλους μέσα στο σπιτάκι του σκύλου, προφανώς γιατί φοβόταν περισσότερο απ’ όλους, μένει απέξω, μόνος και δίχως να ξέρει τι συνέβη μέσα στο σπίτι του σκύλου και κανείς δε ξαναβγήκε…Όχι, εντάξει. Μαθαίνει κι αυτός μαζί μας στην τελευταία ακριβώς σελίδα του βιβλίου. Αλλά, μην ελπίζετε…δε θα σας την αποκαλύψουμε δα.

    204 λέξεις είναι όλη κι όλη η ιστορία του Αμερικανού συγγραφέα και εικονογράφου Γιαν Τόμας, με πολύ χιουμοριστική την πρώτη του ανάγνωση και με κάμποσο βάθος για περαιτέρω στη δεύτερη. Πρόκειται για μια ιστορία δειλίας και θάρρους και ένα τρανό μυστικό που κρύβεται μέσα στο σπιτάκι του σκύλου, ίσως κι ακόμα πιο μέσα, στα δόντια του, όπως τουλάχιστον φοβάται ο ποντικός που στέλνει άπαντες τους φίλους του στο σπιτάκι να φέρουν τη μπάλα. Στο σπιτάκι, στο μικρό σπιτάκι του σκύλου όμως, όλοι χωρούν.

    Συναισθήματα, φιλία, το απρόοπτο στο παιχνίδι κι ο φόβος του αγνώστου καταφέρνουν να χωρέσουν στις 204 αυτές λέξεις κι εν τέλει να συνθέσουν την όμορφη ιστορία μιας χαμένης μπάλας, μιας χαμένης γενναιότητας και ίσως και μιας χαμένης ευκαιρίας.

    Η εικονογράφηση είναι καρτουνίστικη, με bold μαύρα περιγράμματα σε όλες τις μορφές και τα αντικείμενα ενώ τα συναισθήματα των ζώων είναι ξεκάθαρα και ευανάγνωστα. Ο,τι πρέπει για τις αναγνώσεις των πρώτων ημερών στις σχολικές τάξεις όπου τα παιδιά κουράζονται με τα μεγάλα ή και άδεια κείμενα, αλλά και ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μιλήσουμε για κανόνες, φιλία και συναισθήματα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Στο σπιτάκι του σκύλου
    Συγγραφέας: Jan Thomas
    Εικονογράφηση: Jan Thomas
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος (2013)
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 22,5 Χ 22
    ISBN: 978-960-484-992-5
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular