More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΣυνεντεύξειςΆλλοι δημιουργοίΣυνέντευξη με ένα διαμάντι: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

    Συνέντευξη με ένα διαμάντι: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

    Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Οι πολύπαθοι δήμοι που έσμιξαν. Τα “αποπαίδια” του Πειραιά και της Αθήνας που στο μυαλό των μισών Ελλήνων φέρνουν συνειρμούς φτωχολογιάς, χαμηλού βιοτικού επιπέδου ή περιορισμένης κουλτούρας. Μπορεί σε ένα βαθμό να έχουν δίκιο. Σε εμάς όμως που έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι κάθε τους στενό και δρομάκι, φέρνει στο νου παρατημένες επί σειρά ετών από τα στοιχειώδη περιοχές. Και μέσα σε αυτό το διόλου ενδιαφέρον τοπίο μια προσπάθεια τόσο αξιέπαινη και σπουδαία όσο και τα λόγια των ποιητών που χιλιοτραγουδήθηκαν στα χείλη των ανθρώπων εδώ πέρα. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ένα πραγματικό στολίδι πολιτισμού και τέχνης που μέσα από τα γνωστά προβλήματα υποχρηματοδότητησς και αδιαφορίας, καταφέρνει με το μεράκι των ανθρώπων της, όχι απλά να ανεβάζει τον πήχη της περιοχής και των δημοτικών βιβλιοθηκών εν γένει, αλλά να ανεμίζει μια σημαία ελπίδας ότι το βιβλίο, η τέχνη και ο πολιτισμός δεν θα παραδώσουν αμαχητί τους ανθρώπους στα χαμηλά τους ένστικτα. Ειδικότερα σήμερα που τα ηνία της περιοχής έχει αναλάβει δημοτική αρχή με επικεφαλής έναν δάσκαλο, οι ελπίδες αυτές θέλουν να παραμείνουν ψηλά.
    Συνέντευξη των ανθρώπων της βιβλιοθήκης με τον Απόστολο Πάππο.

    keratsini1Καλησπέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας και καλωσήρθατε στο elniplex. Πόσα παραρτήματα της βιβλιοθήκης υπάρχουν σε όλο το δήμο;
    Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκαμε. Θέλαμε αρχικά να σας δώσουμε συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρον, ενημερωμένο και χρήσιμο για το παιδί και τον πολιτισμό site σας.
    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας λειτουργεί με τρεις βιβλιοθήκες στο δήμο μας:
    Την Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Εμμ.Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Αμφιάλη, τηλ. 210-4003116). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή: 8:30 – 20:00 (συνεχώς) και e-mail στο keratsinilib@gmail.com.
    Τη Βιβλιοθήκη της Δραπετσώνας (Αγ. Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη, τηλ. 213-2004097). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Πέμπτη: 13:00-19:00. Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 8:30-14:30 και e-mail στο drapetsonalib@gmail.com.
    Τη Βιβλιοθήκη της Ευγένειας (Βύρωνος 79, Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας, τηλ. 210-4002916). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τρίτη: 14:00 – 20:00. Τετάρτη έως & Παρασκευή: 8:30 – 13:30 και e-mail στο eugeneialibrary@gmail.com.

    Τι στόχους έχετε θέσει;
    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας στοχεύει μεταξύ άλλων στη δημιουργία και ενίσχυση της αναγνωσιμότητας, την παροχή εμπειριών για προσωπική και δημιουργική εξέλιξη, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των νέων, την προώθηση της ενημέρωσης στα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς, των επιστημονικών επιτευγμάτων και καινοτομιών, την εξασφάλιση των πολιτών σε κάθε είδους πληροφορία που συνδέεται με την τοπική κοινωνία και την ιστορία της πόλης, την ενίσχυση της προσπάθειας απόκτησης προσόντων που συνδέονται άμεσα με τη χρήση υπολογιστών και την πληροφορική τεχνολογία.

    Έχετε εικόνα για τον αριθμό, την ηλικία και το φύλλο των επισκεπτών στις βιβλιοθήκες του δήμου;
    Καθημερινά επισκέπτονται τις Βιβλιοθήκες του Δήμου μας περίπου 150 χρήστες. Το δανειστικό τμήμα αριθμεί 15.000 μέλη (κυρίως γυναίκες και παιδιά). Μέσα στο 2013 δανείστηκαν 48.000 βιβλία. 45.000 άτομα υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν τις Βιβλιοθήκες μας. 3.275 άτομα παρακολούθησαν τις 108 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013 με μηδενικό κόστος.
    Το κοινό της Βιβλιοθήκης αποτελείται από:
    -μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο δανειστικό τμήμα και δανείζονται βιβλία,
    -μαθητές που αναζητούν στοιχεία για τις σχολικές τους εργασίες,
    -φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου για την εκπόνηση των εργασιών τους,
    -χρήστες που χρησιμοποιούν τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης δωρεάν,
    -χρήστες που αναζητούν πληροφορίες από το διαδίκτυο μέσω δικών τους Η/Υ χρησιμοποιώντας το δωρεάν wi-fi της Βιβλιοθήκης,
    -χρήστες που τηλεφωνικά αναζητούν πληροφορίες,
    -επισκέπτες που κάνουν χρήση της δωρεάν υπηρεσία PRESS DISPLAY, (του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού «περιπτέρου» του κόσμου)
    -καθώς και από αναγνώστες που χρησιμοποιούν το αναγνωστήριο.

    keratsini_feat

    Το Media Lab.

    Η δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρωτοπορεί σε κάποιους τομείς. Μιλήστε μας για αυτό…
    Ίσως σας φανεί παράξενο, όμως η μεγαλύτερη «καινοτομία», αλλά και η επιτυχία των τριών βιβλιοθηκών του δήμου μας, πιστεύουμε ότι έγκειται στο εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό της. Μία ομάδα εργαζομένων που έχουν σπουδάσει πάνω στο αντικείμενό τους, αγαπούν τη δουλειά τους και δε λειτουργούν με όρους του κακώς εννοούμενου δημοσίου.
    Μπορεί κάποιος να θεωρεί αυτονόητο ότι στις βιβλιοθήκες απασχολούνται εξειδικευμένοι εργαζόμενοι (βιβλιοθηκονόμοι-αρχειονόμοι), όμως στην πλειονότητά τους οι ελληνικές δημοτικές βιβλιοθήκες απασχολούν όλες τις άλλες ειδικότητες, εκτός των βιβλιοθηκονόμων.
    Όλη η συλλογή των βιβλιοθηκών μας είναι μηχανογραφημένη στο ειδικό βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ένα βιβλίο είτε με τον τίτλο, τον συγγραφέα ή τον εκδοτικό οίκο. Ακόμα μπορούν άμεσα να ενημερωθούν αν το συγκεκριμένο τεκμήριο που τους ενδιαφέρει είναι δανεισμένο και πότε πρέπει να επιστραφεί.

    Πολύ σωστό αυτό που λέτε. Αλλά είχα στο μυαλό μου το Media Lab… 🙂 
    Το Media Lab είναι ένας κόμβος δημιουργικότητας, μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που δίνει ευκαιρίες κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες και ανέργους, να «εκτεθούν» στις τέχνες και την τεχνολογία. Εννέα βιβλιοθήκες επιλέχθηκαν από το σύνολο των περίπου 120 δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του δικτύου Future Library, σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας είναι μία από αυτές τις εννέα. Ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο, να καταγράψει μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσει ένα ραδιοφωνικό σποτ ή ακόμη και το δικό του τραγούδι, να κάνει μια κλειστή συνάντηση ή απλά να σερφάρει στο διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο, χαλαρώνοντας παράλληλα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

    Τι θα βρει ένα επισκέπτης στο Media Lab;
    Στο Media Lab υπάρχει :
    Xώρος διαδραστικής συνεργασίας (Co- wokrikng Lounge) όπου μπορείς
    • να παρακολουθήσεις με την παρέα ή την ομάδα σου μία ταινία
    • να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες χρήσης του διαδραστικού πίνακα και του NUC με τη γρήγορη ενσύρματη σύνδεση του στο διαδίκτυο
    • να πραγματοποιήσεις μία τηλεδιάσκεψη ή βιντεοκλήση, ένα διαδικτυακό σεμινάριο ή webinar
    • να παρακολουθήσεις οργανωμένες και προγραμματισμένες δράσεις από τη Βιβλιοθήκη
    • να παρουσιάσεις μια ιδέα, μια δημιουργία, μια κατασκευή, ένα βιβλίο
    • να συνδέσεις το δικό σου laptop ή άλλη συμβατή συσκευή (αν είναι απαραίτητο)
    Χώρος πρόσβασης στο διαδίκτυο (PC Room) όπου μπορείς
    • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο
    • να αναζητήσεις νέες θέσεις εργασίας
    keratsini2• να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να το αποστείλεις ή να το εκτυπώσεις
    • να έχεις πρόσβαση στις online εφημερίδες του Press Displey
    • να διεξάγεις ένα σεμινάριο ή εργαστήριο πληροφορικής
    • να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες χρήσης των All-In-One υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας, με τη γρήγορη ενσύρματη σύνδεση τους στο διαδίκτυο
    • να παρακολουθήσεις οργανωμένα και προγραμματισμένα εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη
    • να ζητήσεις εκτύπωση ή σκανάρισμα, να ζητήσεις βοήθεια από το προσωπικό
    • ή απλά να «σερφάρεις» στο ίντερνετ.
    Χώρος για δημιουργικές συναντήσεις (Brain Pulse Room) όπου μπορείς:
    • να κάνεις μία κλειστή συνάντηση
    • να πραγματοποιήσεις ένα mini επαγγελματικό meeting ή επιχειρηματική συνάντηση
    • να πραγματοποιήσεις μια εκπαιδευτική συνάντηση
    • να διεξάγεις μια μικρή ομαδική δράση, ένα μικρό εργαστήριο
    • να παρακολουθήσεις μόνος σου ή με την παρέα σου μία ταινία με τη χρήση του Blu Ray Player και της μεγάλης LCD οθόνης υψηλής ευκρίνειας
    Χώρος Music Studio όπου μπορείς
    • να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία βίντεο ήχου και εικόνας,
    • να σχεδιάσεις, να συνθέσεις ή να γράψεις μουσική
    • να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ
    • να ηχογραφήσεις μία ραδιοφωνική εκπομπή, να ηχογραφήσεις ένα δικό σου τραγούδι
    • να ηχογραφήσεις ένα τραγούδι με το συγκρότημά σου
    • να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού υπολογιστή iMAC με τη γρήγορη ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και τα πολύτιμα προγράμματά του,
    • να γνωρίσεις και να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες
    • να παίξεις ή να μελετήσεις με την ακουστική κιθάρα της Βιβλιοθήκης
    • να χρησιμοποιήσεις ή δανειστείς εντός της Βιβλιοθήκης την DSLR φωτογραφική μηχανή/κάμερα

    Θαρρώ όμως δε σταματούν εδώ τα ξεχωριστά, έτσι δεν είναι;
    Ναι, ακριβώς! Μια άλλη πρωτοποριακή δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Βιβλιοθήκη μας είναι το Press Display, μιας δωρεάς του Future Library. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου. Μία διαδικτυακή Βιβλιοθήκη από εφημερίδες και περιοδικά! Η πιο γρήγορη ενημέρωση για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Mε ένα απλό «κλικ», μπορεί κάποιος να διαβάσει 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων από 101 χώρες, σε 54 γλώσσες. Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, είναι να βρίσκεται στο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή της προσωπικής ‘έξυπνης’ συσκευής, «μπαίνεις» στην ιστοσελίδα  και περιηγείσαι στα νέα όλου του κόσμου. Όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσεις, μπορείς επίσης να τα επεξεργαστείς με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλεις με e-mail, να τα μεταφράσεις σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσεις, να τα εκτυπώσεις, ακόμη και να τα ακούσεις!

    keratsini6aΠοιες ιδιαίτερες δράσεις έχετε τρέξει μέχρι σήμερα;
    Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου μας εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούν καλοκαιρινές εκστρατείες ανάγνωσης και δημιουργικότητας, σε συνεργασία με το Future Library. Ο φετινός τίτλος της καλοκαιρινής εκστρατείας ήταν: « ‘Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες». Συνολικά υλοποιήθηκαν 50 δράσεις, οι οποίες απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών. 1.110 μικροί μας φίλοι συμμετείχαν, από 12 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου και στις τρεις Βιβλιοθήκες μας.
    Τα παιδιά έμαθαν για το φως και το σκοτάδι, την αρχή και το τέλος, το παλιό και το καινούργιο, το στεγνό και το βρεγμένο, την αλήθεια και το ψέμα και πολλά άλλα αντίθετα. Γνώρισαν τα καινούργια βιβλία της συλλογής μας, παρακολούθησαν συγγραφείς που παρουσίασαν τα βιβλία τους μέσα από θεατρικό παιχνίδι, έμαθαν για την ασφαλή συμπεριφορά στη θάλασσα από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό/ναυαγοσώστη, συμμετείχαν σε εργαστήρια φυσικής κάνοντας τα δικά τους πειράματα, ηχογράφησαν τα τραγούδια που τους άρεσαν, εξερεύνησαν το πάρκο με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF, έφτιαξαν τις δικές τους συνθέσεις με μουσικά όργανα ορίζοντας το ρυθμό και την αρρυθμία, τη μελωδία και το θόρυβο, έκαναν γιόγκα για παιδιά και πολλά άλλα.
    Όσα παιδιά συμμετείχαν στις δράσεις, έγιναν μέλη των δανειστικών τμημάτων, απέκτησαν τη δική τους κάρτα μέλους και δανείζονταν βιβλία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους στόχους των βιβλιοθηκών μας για φιλαναγνωσία και δημιουργία μελλοντικών αναγνωστών.

    Μια άλλη ιδιαίτερη δράση που «τρέξαμε» στις αρχές του 2014 ήταν το Πρόγραμμα: «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις :
    • Παράσταση της όπερας του Μότσαρτ: Ντον Τζοβάννι από την « Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για πρώτη φορά οι δημότες μας, με τη βοήθεια της Βιβλιοθήκης, παρακολούθησαν όπερα στην πόλη μας με τεράστια επιτυχία.
    • Αναγνώσεις βιβλίων από ηθοποιούς και μουσικούς. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Κερασία Σαμαρά κ.ά. διάβασαν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία.
    • Εργαστήρια νέων για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους. Οι συμμετέχοντες έμαθαν βασικές αρχές του σεναρίου, της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ. Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.
    • Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τους χώρους πρασίνου. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Βιβλιοθήκης δενδροφύτευσαν ένα πάρκο του δήμου μας σε συνεργασία με τη WWF
    • Αγώνες ρητορικής. Νέοι συζήτησαν για τα προβλήματά τους με επιχειρήματα σε συνεργασία με την Ομάδα Ρητορικής «Λόγοι».

    keratsini7aΕπίσης στη Βιβλιοθήκη μας έγινε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση του Hive Athens Playtesting MeetUp. Το Hive είναι ένα δίκτυο άτυπης μάθησης. Βοηθά πολιτιστικούς οργανισμούς να αναπτύξουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους μέσα από συνεργασίες. Προάγει τη μάθηση μέσα από τα ενδιαφέροντά των νέων και μέσα από τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων. Eισάγει τους νέους στην κουλτούρα του διαδικτύου ώστε να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες μέσω μαθημάτων που πηγάζουν από τα ενδιαφέροντά τους. Είναι μια μη συμβατική μαθησιακή εμπειρία. Δίκτυα Hive ήδη λειτουργούν στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέσα από τη συνεργασία των ιδρυμάτων Mozilla Foundation και McArthur Foundation.
    Το 2011 η Βιβλιοθήκη μας βραβεύτηκε από το Ελληνικό Τμήμα του IBBY, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη συνολική της δράση.

    Συγγραφείς σας επισκέπτονται;
    Ναι, αρκετά συχνά. Είναι κάτι που μας ζητάνε πολύ έντονα και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές. Υπάρχει μια πολύ στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πολλούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων ανάμεσά τους: Γιάννης Ρεμούνδος, Μάγια Δεληβοριά, Σοφία Νινιού, Κέλλυ Αλχανάτη, Θεολόγος Τερζιάδης και πολλούς άλλους αξιόλογους δημιουργούς.

    Οι εκδοτικοί οίκοι ή ιδρύματα ενισχύουν τις δράσεις σας με κάποιον τρόπο ή διανύουν περίοδο δυσκολιών και αυτοί;
    Αν και κάνουμε αρκετές προσπάθειες οι εκδοτικοί οίκοι δεν ανταποκρίνονται όσο θα επιθυμούσαμε. Ωστόσο υπάρχουν ιδρύματα όπως: Σταύρος Νιάρχος, Τράπεζα Πειραιώς, ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, αλλά και πολλοί χρήστες της Βιβλιοθήκης που βοηθούν στην ανανέωση του υλικού μας μέσω των δωρεών βιβλίων που κάνουν.

    Σχολεία ή μεμονωμένες τάξεις συμμετέχουν στις δράσεις σας;
    Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ως προς τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε αλλά ακόμα και ως προς την γνωριμία των παιδιών με το χώρο της βιβλιοθήκης και τον τρόπο μαθήματος που μπορεί να γίνει στο χώρο μας. Επίσης τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές της βιβλιοθηκονομίας, πως ταξινομούνται τα βιβλία και πως μπορεί να γίνει η αναζήτησή τους μέσω Η/Υ. Υλοποιούνται προγράμματα με κατασκευές για παιδιά δημοτικού (χριστουγεννιάτικες, πασχαλινές κ.ά. δημιουργίες) από τους εργαζόμενους της Βιβλιοθήκης.

    keratsini5aΓια τα νηπιαγωγεία της περιοχής τι εικόνα έχετε; Συμμετέχουν; Σας επισκέπτονται;
    Τα νηπιαγωγεία της περιοχής είναι αρκετά, όμως η προσέγγιση των παιδιών στο χώρο μας είναι δυσκολότερη λόγω της ηλικίας τους και των προβλημάτων μετακίνησής τους στο χώρο μας. Στο πλαίσιο όμως της καλοκαιρινής εκστρατείας, η βιβλιοθήκη μας επισκέφθηκε αρκετούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

    Πολύπαθος δήμος το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Τι ελπίζετε για το μέλλον του βιβλίου και των βιβλιοθηκών;
    Έχουμε σαν μότο μας αυτό που ο Richard Watson έχει πει: «Οι βιβλιοθήκες είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές. Οι βιβλιοθήκες είναι πιο πολύ χώροι που ενώνουν ανθρώπους και ιδέες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημεία αναφοράς όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν γνώση, σοφία, σκέψεις και πάνω από όλα ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη».

    Το επόμενο διάστημα τι περιμένουμε από τις Βιβλιοθήκες Κερατσινίου-Δραπετσώνας;
    Έχουμε προγραμματίσει πολλές και ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις όχι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Μπορείτε να ενημερώνεστε από το facebook μας , από το blog μας  καθώς και από το site του δήμου μας .

    Σας ευχαριστούμε θερμά.
    Και εμείς σας ευχαριστούμε για το «βήμα» που μας δώσατε. Καλή δύναμη στο έργο σας!

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular