More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣχολή κακών κατασκόπων, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική Ακαδημία κατασκόπων)

    Σχολή κακών κατασκόπων, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική Ακαδημία κατασκόπων)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει βίντεο- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Η αφήγηση του Stuart Gibbs μαγνητίζει τον αναγνώστη και ο ρυθμός είναι γρήγορος, οδηγώντας σε ένα πολύ ικανοποιητικό τέλος με εξαιρετικά έξυπνο χιούμορ.
    –compassbookratings.com

    Το τρίτο βιβλίο της σειράς Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων! Μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας;

    Όλο και καλύτερη γίνεται αυτή η σειρά του Στιούαρτ Γκιμπς αφού διαχειρίζεται, μπορώ να πω ιδιαιτέρως επιδέξια το υλικό του και μας παραδίδει το καλύτερο από τα τρία βιβλία της σειράς, αγωνιώντας πια για το επόμενο.

    Στο δεύτερο βιβλίο, είχαμε γράψει στο ELNIPLEX (Α. Πάππος): “Βιβλίο δεύτερο και η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε ακόμα πιο σφιχτοδεμένο από το πρώτο που θα το έλεγες και βιβλίο-intro. Ο Γκιμπς νομίζω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει να δημιουργήσει έναν Χάρι Πότερ των κατασκόπων. Το άκρως θετικό όμως είναι ότι αυτό δεν βγαίνει ως άγχος στη γραφή του η οποία θέλγει και προσωπικά μου αρέσει πολύ ως στυλ, ως ποιότητα, ως ρυθμός. Ακόμα και το χιούμορ του είναι προσεγμένο, πνευματώδες, οι εικόνες που ανασηκώνουν οι λέξεις του είναι πλούσιες, ενίοτε κινηματογραφικής υφής θα έλεγα, ενώ η πλοκή του είναι σφιχτοδεμένη, ακόμα και όταν την πηγαινόφερνει από την ένταση στην ας πούμε νηνεμία”.

    Ακριβώς σε αυτό τον δρόμο προχωράει και αυτή την ατμόσφαιρα αποπνέει και το τρίτο βιβλίο. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι βρίσκουμε ευφυές το εύρημα της “μετάλλαξης” του τίτλου κατά μία λέξη κάθε φορά, πράγμα ιδιαίτερα επιτυχές και για την ελληνική μετάφραση.

    Στο τρίτο βιβλίο, λοιπόν, της Μυστικής Ακαδημίας Κατασκόπων, έχουμε… σχολή κακών κατασκόπων, ενώ -θυμίζω- ότι στα δύο πρώτα είχαμε Σχολή κατασκόπων και Κατασκήνωση κατασκόπων. Όπου, ο προσφιλής μας Μπεν Ρίπλεϊ πυροβόλησε στο γραφείο του διευθυντή της σχολής.

    “Η Έρικα είχε δίκιο. Δεν ήταν χρωματοβόμβα. Ήταν αληθινή.
    Η έκρηξη ανατίναξε ένα τεράστιο κομμάτι του κτιρίου. Τούβλα και κεραμίδια πετάχτηκαν στον αέρα. Μια τερατόμορφη υδρορροή εκτοξεύθηκε  προς το κτίριο Χάμοντ και σφηνώθηκε στον τοίχο του οπλοστασίου.
    Όταν καθάρισε ο καπνός, είδαμε ότι υπήρχε μια τρύπα δέκα μέτρων ακριβώς εκεί που ήταν το γραφείο του διευθυντή.
    Ζάρωσα και κοίταξα την Έρικα. “Πόσο πιθανό είναι να βρισκόταν εκεί πάνω ο διευθυντής;”

    Χμ. Ήταν! Δέκα λεπτά μετά, ο Ρίπλεϊ ήταν στο γραφείο του διευθυντή, παίρνοντας μια ωραιότατη αποβολή από τη σχολή, αν και ήταν αυτός που είχε σώσει τη ζωή δεκάδων νικώντας τη SPYDER, την οργάνωση που προσπάθησε να ανατινάξει τη σχολή. Ε, το να πετάξεις ενεργό όλμο στο γραφείο του διευθυντή δεν είναι και λίγο. Όμως…

    “Θέλεις να έρθω να δουλέψω για τη SPYDER.”
    Ο Τζόσουα χαμογέλασε. “Ναι.”
    “Μου έχετε κάνει ήδη αυτή την πρόταση”, είπα. “Δύο φορές.”

    “Το ξέρω. Και την απέρριψες και τις δύο. Για να μην αναφέρω ότι ανέκοψες δυο φορές τα σχέδιά μας και μας καταντρόπιασες και μας κόστισες ένα σωρό λεφτά. Αλλά αυτά δεν τα θεωρούμε πρόβλημα. Όταν μια ομάδα, οι Γιάνκις, κατατροπώνονται συνεχώς από έναν καλό παίκτη του μπέιζμπολ, δεν τον μισούν. Αντιθέτως, προσπαθούν να τον πάρουν στην ομάδα τους”

    Πρόταση για να δουλέψει για την SPYDER! Έχει αρνηθεί ήδη δυο φορές. Όμως τώρα…

    “Δεν ήθελα καθόλου να πάω στη SPYDER. Παρόλο που η Ακαδημία Κατασκοπείας μου είχε φερθεί άσχημα, μου φαινόταν και πάλι λάθος να περάσω στη σκοτεινή πλευρά: απλώς δεν ήμουν κακό άτομο. Αλλά κάποια πράγματα με έκαναν να σκεφτώ ότι δεν έπρεπε να απορρίψω την προσφορά της SPYDER.”

    Ο Μπεν δέχεται να δουλέψει για την SPYDER, τη σχολή κατασκοπείας που εκπαιδεύει παιδιά να γίνουν κακοί κατάσκοποι. Αλλά εκεί, δρα ως διπλός πράκτορας προσπαθώντας να ανακαλύψει τι είναι αυτό που ετοιμάζει η SPYDER. Κάτι πολύ μεγάλο. Ο Μπεν δεν έχει μάθει να είναι με τους κακούς. Αλλά ποιοι είναι οι κακοί;

    Ωραία, στρωτή γραφή, με καλό ρυθμό, συμπυκνωμένη πλοκή και μια συμπαθητική ισορροπία μεταξύ κινηματογραφικής δράσης και λογοτεχνικής απόχρωσης. Με περιβάλλον ανάπτυξης ένα τζειμσμποντίστικο σκηνικό για εφήβους, ο Στιούαρτ Γκιμπς γράφει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία κατασκοπείας, όπου η μάχη μεταξύ καλού και κακού, οι συμμαχίες, οι ύποπτες συναλλαγές και η ισορροπία μεταξύ κινδύνου και επιβίωσης είναι τα συστατικά που κυριαρχούν.

    Ο Γκιμπς δεν διεκπεραιώνει, δεν έχει άγχος να δείξει και δουλεύει την ιστορία του με συνέπεια, δίνοντάς μας μια περιπέτεια που αρέσει σε εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο και πιστεύουμε ότι και οι Έλληνες δε θα είναι εξαίρεση.

    Μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΥΓ: Έρχεται το τέταρτο βιβλίο Σχολή σκιέρ κατασκόπων. Στο ELNIPLEX.

    Διακρίσεις

    • Η σειρά Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων κυκλοφορεί σε 15 χώρες.Τα βιβλία της σειράς έχουν διαβαστεί από 2 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
    • Η σειρά βιβλίων πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox.
    • Ο Στιούαρτ Γκιμπs έχει χαρακτηριστεί New York Times best selling συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας.
    • Το βιβλίο υπήρξε υποψήφιο για το Βραβείο Edgar Allan Poe στην κατηγορία «Νεανικό βιβλίο».

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Με μια ματιά

    • Ωραία, στρωτή γραφή, με καλό ρυθμό, συμπυκνωμένη πλοκή και μια συμπαθητική ισορροπία μεταξύ κινηματογραφικής δράσης και λογοτεχνικής απόχρωσης. Με περιβάλλον ανάπτυξης ένα τζειμσμποντίστικο σκηνικό για εφήβους, ο Στιούαρτ Γκιμπς γράφει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία κατασκοπείας, όπου η μάχη μεταξύ καλού και κακού, οι συμμαχίες, οι ύποπτες συναλλαγές και η ισορροπία μεταξύ κινδύνου και επιβίωσης είναι τα συστατικά που κυριαρχούν.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ivy Levan – Who Can You Trust – SPY Soundtrack

    Main Title | The Spy OST

    Eli’s Transformation | The Spy OST

    Billie Eilish – No Time To Die

    Sam Smith – Writing’s On The Wall (from Spectre) (Official Video)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σχολή κακών κατασκόπων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Evil Spy School
    Συγγραφέας: Στιούαρτ Γκιμπς
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Ιανουάριος 2021
    Σειρά: Μυστική Ακαδημία κατασκόπων
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια: Ελένη Γεωργοστάθη
    Σελίδες: 352
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-645-105-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular