More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣχολή κατασκόπων - Καλοκαιρινή αποστολή, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική ακαδημία κατασκόπων...

    Σχολή κατασκόπων – Καλοκαιρινή αποστολή, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική ακαδημία κατασκόπων 6)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το σχέδιό μου να σταματήσω τη SPYDER ώστε να μην καταστρέψει ένα σημαντικό κομμάτι του πλανήτη”, της θύμισε η Έρικα. “Σχέδιο που…”
    Από το βιβλίο

    Το έκτο βιβλίο της σειράς Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων από τον Στιούαρτ Γκιμπς που μας αρέσει πολύ και αρέσει και σε περίπου δύο εκατομμύρια ακόμα αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο Μπεν Ρίπλεϊ έχει πάρει το μάθημά του: δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι εύκολα κανέναν και τίποτα σε έναν κόσμο γεμάτο συνωμοσίες, στρατηγικές, αποπροσανατολισμούς. Ειδικά στην περίπτωση της μυστηριώδους οργάνωσης SPYDER, γνωρίζει ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται ούτε τον ίσκιο του. Όταν, λοιπόν, ο επικίνδυνος πράκτορας και άσπονδος εχθρός του, Μάρεϊ Χιλ σπάει τη σιωπή του, ο Μπεν δεν ξεγελιέται στιγμή.

    “Ο Μάρεϊ Χιλ είπε ότι είναι επιτέλους έτοιμος να μιλήσει”.
    Αυτό με ξάφνιασε. Ο Μάρεϊ Χιλ ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, αλλά ήταν ένας από τους πιο δόλιους πράκτορες της SPYDER. Είχε λειτουργήσει ως διπλός πράκτορας στη σχολή κατασκόπων επί μήνες και παραλίγο να καταφέρει να την ανατινάξει.”

    Ο Μάρεϊ δείχνει μεταμελημένος και θέλει να οδηγήσει τον Μπεν και την Έρικα εκεί που κρύβονται όλοι οι επικεφαλής της SPYDER. Καθώς πετούν προς Μεξικό, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά. Πύραυλοι, χειροβομβίδες σκάνε από το πουθενά και πολλά άλλα απρόβλεπτα. Τα υπόλοιπα; Θα πάνε βάσει σχεδίου; Ελάτε τώρα! Τίποτα δεν θα πάει έτσι όπως θέλεις. Ο Μπεν και η Έρικα έχουν μπροστά τους αυτό το σατανικό δίκτυο κακοποιών που ακούει στο όνομα SPYDER που διαθέτει από δολοφόνους μέχρι κροκόδειλους που διψάνε για αίμα.

    Υπερθέρμανση, επιτηδευμένο λιώσιμο πάγων της Ανταρκτικής και άνοδος στάθμης της θάλασσας ως ευκαιρία για άμεση κερδοφορία από ελεγχόμενες ή θυγατρικές κατασκευαστικές, κλιματική αλλαγή, εξοικονόμηση ενέργειας, νέες παράκτιες ευκαιρίες και θέρετρα. Ένας μεγάλος, μαγικός κόσμος λάμψης και απατεωνιάς ξανοίγεται μπροστά στον Μπεν και την Έρικα. Θα καταφέρουν να επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα κατά της SPYDER αποτρέποντας ξανά τα σχέδια της για επενδύσεις και τεράστια κερδοφορία;

    Εστιάζοντας

    Πολλή δράση, άκρως ενδιαφέρουσες ανατροπές και αντίστοιχα εμπόδια επιβράδυνσης της εξέλιξης, κινηματογραφικός ρυθμός περιπέτειας, περιστασιακά πετυχημένο χιούμο, ικανοποιητική ανάπτυξη χαρακτήρων. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, από τα πλέον καλοφτιαγμένα όλης της σειρά, που έχει βάθος και οδηγεί τον αναγνώστη σε σημαντικά ζητήματα, παγκόσμια και φλέγοντα. Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού με φόντο κατασκοπικό και εστίαση περιβαλλοντική και καπιταλιστικής φρενίτιδας. 

    Η γραφή του Γκιμπς, αυτού του σπουδαίου συγγραφέα, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα -και αυτού- του βιβλίου. Μεστή, στρωτή, ρυθμική, δίχως φλυαρίες, με ισορροπία στην αφήγηση, τους διαλόγους και τις εσωτερικές σκέψεις. Έξοχο το εύρημα της καλοκαιρινής αποστολής Μάρτη μήνα (για σκεφτείτε πώς γίνεται)

    Η σειρά Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων κυκλοφορεί σε 15 χώρες και έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Σύντομα θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox.

    Το βιβλίο υπήρξε υποψήφιο για το Βραβείο Edgar Allan Poe στην κατηγορία «Νεανικό βιβλίο».

    Μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

    Για αναγνώστες από 9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σχολή κατασκόπων- Καλοκαιρινή αποστολή
    Τίτλος πρωτοτύπου: Spy school goes South
    Συγγραφέας: Στιούαρτ Γκιμπς
    Εκδόσεις: v, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια: Ελένη Γεωργοστάθη
    Σειρά: Μυστική Ακαδημία κατασκόπων
    Σελίδες: 368
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-645-278-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular