More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20214-7 ετώνΣ' αγαπάω (σχεδόν πάντα), της Άννα Λιένας

    Σ’ αγαπάω (σχεδόν πάντα), της Άννα Λιένας

    Ο Λόλο και η Ρίτα είναι πολύ διαφορετικοί.  Ο Λόλο είναι σκαθάρι, βασιλιάς του καμουφλάζ, σκληρός, δυνατός και ρεαλιστής. Η Ρίτα πυγολαμπίδα, ανάλαφρη, με φαντασία που καλπάζει, το πιο δυνατό φως του ουρανού. Έχουν κι άλλες διαφορές. Ο Λόλο θέλει να τα έχει όλα υπό έλεγχο, η Ρίτα να αυτοσχεδιάζει. Ξέρουν ότι είναι διαφορετικοί. Και τους αρέσει. Όμως μια μέρα, η Ρίτα θεωρεί πως το κοστούμι του Λόλο είναι πολύ σκληρό και ο Λόλο αισθάνεται πως το φως της Ρίτας είναι υπερβολικό. Και βλέπουν κι άλλα που τους… φταίνε. Ότι η Ρίτα πετάει πολύ γρήγορα, ότι ο Λόλο παραείναι… control freak και ανεξάρτητος. Είναι πολύ διαφορετικοί, ναι! Αλλά μια μέρα… ο Λόλο αποφάσισε να ελαφρύνει λίγο την πανοπλία του και η Ρίτα να χαμηλώσει λιγάκι το φως της για χάρη του. Και τότε άρχισαν όλα στη γη…

    Η ιστορία όλων των σχέσεων σε εικονογραφημένες 50 σελίδες. Η ιστορία όλων των συγχρωτισμών και των συγκρούσεων, όλων των “με κούρασες” και “σε βαρέθηκα” που ακούστηκαν ή υπονοήθηκαν σε αυτόν τον πλανήτη, πάνω σε στεριές, σε κλαδιά δέντρων και στους αιθέρες, μέσα στο χώμα, στο νερό ή στο βυθό. Η ιστορία κάθε αγάπης και το μυστικό της επιβίωσής της, από ένα σκαθάρι και μια πυγολαμπίδα. Με λυρισμό. Με ρεαλισμό. Με την απλότητα της ζωής και όχι την επιτήδευση της υπερβολής. Με λόγια λίγα, όλα στο κέντρο της ουσίας κατευθυνόμενα, αλλά και στον μυ της καρδιάς που έχει ανάγκη να βλέπει φως στον ουρανό πλάι στα αστέρια αφού δεν είναι κάποιο δικό σου και σκληρές πανοπλίες στις δυσκολίες.

    Η Καταλανή Άννα Λιένας σε συνεπαίρνει ήδη με τα κολάζ, με τις μολυβιές και τις ευφυείς συνθέσεις της με χαρτόνια και φυσικά υλικά τα οποία δεξιοτεχνικά διατάσσει, ενίοτε τρισδιάστατατα, στην επιφάνειά της. Ήδη από το εξώφυλλο καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με κάτι ιδιαίτερο. Και καθώς ξεκινάς να διαβάζεις τον κοφτό, μεστό, γλυκό λόγο της ιστορίας, νιώθεις το εξαιρετικό πάντρεμα λέξεων και εικόνων, νιώθεις την συνδιαλλαγή σκέψεων, νοημάτων και ψυχολογικών παρατηρήσεων που πραγματικά προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους μία ουσιαστική κατεύθυνση και νόημα. Έτσι είναι αγάπη. Έτσι είναι η φιλία. Όπως την έστησε, σε λέξεις και εικόνες, η Λιένας.

    Αμβλύνουμε τις διαφορές μας, βλέπουμε και εστιάζουμε σε εκείνα που μας ενώνουν, κάνουμε μικρές, αμοιβαίες υποχωρήσεις και χτίζουμε ένα κοινό σύμπαν όπου απολαμβάνουμε τη διαφορετικότητά μας. Αυτό μας χαρίζουν ο Λόλο και η Ρίτα μέσω της Λιένας, που μετά το διεθνές μπεστ σέλερ της «Το τερατάκι των χρωμάτων» εκπλήσσει ακόμα περισσότερο.

    Απολαύστε υπεύθυνα.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σ’ αγαπάω (σχεδόν πάντα)
    Τίτλος πρωτοτύπου: Te quiero (casi siempre)
    Συγγραφέας: Άννα Λιένας
    Εικονογράφηση: Άννα Λιένας
    Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούνιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
    DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 52
    Μέγεθος: 26,5 Χ 26,5
    ISBN: 978-960-16-8611-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular