More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤαξίδι στο χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: νέα συναρπαστική σειρά βιβλίων

    Ταξίδι στο χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: νέα συναρπαστική σειρά βιβλίων

    Τα περίπου 150 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πουληθεί και τα περισσότερα από 200 βιβλία που έχουν εκδοθεί αποδεικνύουν την μεγάλη απήχηση και εμπορικότητα της σειράς. Πρόκειται, ωστόσο για μία σειρά με πολλά ποιοτικά στοιχεία που θεωρώ υποδειγματική για παιδιά που δυσκολεύονται να διαβάσουν ή αντιμετωπίζουν το διάβασμα σαν μια αγγαρεία.

    Η άρτια δομή του, ο συναρπαστικός ρυθμός του, οι ευρηματικές υποθέσεις που μάλιστα ενέπνευσαν πολλά ανάλογα πρότζεκτ παιδικών και νεανικών σειρών, το οξύ χιούμορ, ο καταιγισμός έμμεσων ή άμεσων γνώσεων, τα πληροφοριακά ένθετα, η διασκεδαστική, ρεαλιστική εικονογράφηση, η έξοχη γραφιστική επιμέλεια, η πρωτότυπη σύζευξη γραμματοσειρών και χρωμάτων, οι καλοστημένοι χαρακτήρες, οι εφικτές ανατροπές, τα στοχευμένα μηνύματα, η αγωνιώδης εξέλιξη της πλοκής, η κατάτμηση των ιστοριών σε πολλά μικρά κεφάλαια, ο περιπετειώδης χαρακτήρας και οι επιδέξιες υποθέσεις από όλο τον κόσμο, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το φαινόμενο του Τζερόνιμο Στίλτον της ιταλίδας συγγραφέα Ελιζαμπέτα Ντάμι.

    Η νέα σειρά του Τζερόνιμο Στίλτον που έφεραν ξανά οι εκδόσεις Κέδρος στα ελληνικά ονομάζεται “Ταξίδι στο χρόνο” και αποτελείται για αρχή από τρία βιβλία με θέμα τους δεινόσαυρους και την προϊστορία (Στενές επαφές με έναν τυραννόσαυρο), τη μεσαιωνική Βρετανία του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου (Στο κάστρο του Βασιλιά Αρθούρου) και τον συναρπαστικό αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό (Τα μυστικά των πυραμίδων).

    Με τα πάγια (αναφέρθηκαν παραπάνω) συστατικά όλων των βιβλίων του Τζερόνιμο Στίλτον, ο διάσημος ποντικός (μας) ταξιδεύει στο χρόνο σε σημαντικές περιόδους της ανθρωπότητας και του παγκόσμιου πολιτισμού και με το δεξιοτεχνικό στυλ και την ευρηματικότητά του μας χαρίζει από τη μία μοναδικές, ευκολοδιάβαστες περιπέτειες, από την άλλη γνωριμία και γνώσεις με γεγονότα, πρόσωπα, επιτεύγματα και ευρήματα όλου του κόσμου.

    Αναζητήστε την νέα σειρά Στίλτον και αγκαλιάστε τον διασημότερο σύγχρονο ποντικό μετά από τους περίφημους της Ντίσνει. Για παιδιά περίπου 6-12 ετών.

    Μια μυστηριώδης επιστολή σφραγισμένη με κίτρινο βουλοκέρι καλεί τον Τζερόνιμο Στίλτον να οδηγηθεί με ακρίβεια σε έναν κάδο απορριμάτων και από εκεί απευθείας στο εργαστήρι του καθηγητή Βολτ που έχει επινοήσει μια μοναδική μηχανή του χρόνου, τον Ποντικοναυτίλο. Κάπως έτσι, ο Τζερόνιμο θα βρεθεί στην προϊστορία (Ιουράσια, Κρητιδική περίοδος), 200 περίπου εκατομμύρια χρόνια πριν, όπου θα προσπαθήσει να ανακαλύψει γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, αγαπημένο ερώτημα επιστημόνων και παιδιών καταγράφοντας τις τρεις πιθανότερες επιστημονικές θέσεις. Κι εκεί, στην προϊστορία, θα βρεθεί να πετάει ψηλά με έναν ραμφόρρυγχο, κυνηγιέται από έναν τυραννόσαυρο Ρεξ, να τρώει ομελέτα από προϊστορικά αυγά και να πετάει πάνω από το κεφάλι του ένας Κουετζαλκοάτλ, το μεγαλύτερο ιπτάμενο πλάσμα όλων των εποχών.

    Με τον Ποντικοναυτίλο, την περίφημη μηχανή του χρόνου του καθηγητή Βολτ, ο Τζερόνιμο ταξιδεύει αυτήν την φορά στην αρχαία Αίγυπτο. Προορισμός Γκίζα, 16 Ιουλίου 1280 π.Χ. Και σε εξήντα δευτερόλεπτα ο Ποντικοναυτίλος τους μετέφερε στην… αιγυπτιακή έρημο. Στη χώρα των φαραώ και των πυραμίδων, των ιερογλυφικών και της επιστήμης, της τέχνης και των μουμιών, ο Τζερόνιμο θα κυνηγηθεί από τους κροκόδειλους του Φαραώ, θα οδηγηθεί στο φιλόξενο σπιτικό της Ρίρι-ρατ, στην ταβέρνα της μούμιας και στον ναό των ταριχευτών, θα βρεθεί στην έρημο χωρίς νερό και θα επιχειρήσει να λύσει το περίφημο αίνιγμα της Σφίγγας και τα ανακαλύψει τα μυστικά των πυραμίδων. Συναρπαστικός Στίλτον μέχρι κεραιάς και πολλή γνώση για έναν από τους κορυφαίους πολιτισμούς του κόσμου.

    Μετά τα προϊστορικά ζώα και την Αίγυπτο των Φαραώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον με τον Ποντιναυτίλο του καθηγητή Αμπέριου Βολτ προσγειώθηκε στην εποχή του θρυλικού Βασιλιά Αρθούρου. Βέβαια αντί για το κάστρο του Κάμελοτ προσγειώθηκαν στο ψειροκάστρο. Ο Μεσαίωνας, η φεουδαρχία, οι ιππότες, οι δεσποσύνες, οι περγαμηνές, οι ενδυμασίες και οι συνήθειες των ανθρώπων της εποχής, τα μυστικά των κάστρων, τα σπαθιά, το Εξκάλιμπερ και οι δράκοι. Παρέα με τον Τζερόνιμο θα γνωρίσουμε τις περιπέτειες του Αρθούρου, της Γκουινεβίρ και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, θα πάρουμε μέρος σε ιπποτικούς αγώνες, θα απελευθερώσουμε την αιχμάλωτη δεσποσύνη και θα παρακολουθήσουμε τη στέψη ενός βασιλιά, ενός πραγματικά θρυλικού βασιλιά. Μια ολόκληρη εποχή φωτίζεται μέσα από την τρίτη φανταστική περιπέτεια του Τζερόνιμο στα Ταξίδια του στο Χρόνο.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: 1. Στενές επαφές με έναν τυραννόσαυρο
    2. Τα μυστικά των πυραμίδων
    3. Στο κάστρο του Βασιλιά Αρθούρου
    Τίτλος πρωτοτύπου: 1. Incontro ravvicinato con il T-Rex
    2. I segreti delle piramidi
    3. Il castello di re Artù
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εικονογράφος: Lorenzo Chiavini, Blasco Pisapia, Roberto Ronchi, αρχείο Piemme – Βασισμένο σε μια ιδέα της Elisabetta Dami – Εξώφυλλο: Lorenzo Chiavini – Γραφιστική επιμέλεια: Chiara Cebraro
    Σειρά: Ταξίδι στον χρόνο
    Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Δεκέμβριος 2018
    Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-4925-9
    978-960-04-4924-2
    978-960-04-4923-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular