More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΤα αδεσποτάκια της Μπαρτσελόνα, της Στέργιας Κάββαλου (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Τα αδεσποτάκια της Μπαρτσελόνα, της Στέργιας Κάββαλου (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Ξαφνικά, ενώ ο Γιώργος κοιμόταν του καλού καιρού, άκουσε κλάματα. Δεν ήταν της μικρής της αδερφής. Όχι! Ήταν τρία μωρά γατάκια που έκλαιγαν έξω από το παράθυρό του. Ο μπαμπάς είναι αλλεργικός στις γάτες, τα ψάρια στο ενυδρείο θα αναστατωθούν (τουλάχιστον) και υπάρχει και μια αδερφή μωρό. Τώρα τι κάνεις;

    Δεν αδιαφορεί όμως η οικογένειά του. Εκτός από τις πρώτες φροντίδες και βοήθειες, θα βοηθήσουν τον Γιώργο, όπως και οι συμμαθητές του και η καθηγήτριά του στα καλλιτεχνικά και κάποιοι άλλοι που αγαπούν τα ζώα και τα αδέσποτα να βρεθεί το καλύτερο σπίτι για τα τρία αυτά γατάκια. Όσο για την Μπαρτσελόνα; Ε, αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας… Αλλά Μπάρτσα είναι αυτή. Μην την λυπάστε, θα βρει τον δρόμο της…

    Μια πολύ όμορφη, καλογραμμένη και εύρυθμη ιστορία για τα αδέσποτα, την φροντίδα που πρέπει να τους παρέχουμε, τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ζωής για αυτά και τις μικρές και μεγάλες συμμαχίες που υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι το ανθρώπινο είδος όταν ξέρει πώς να φερθεί.

    Ένα βιβλία σαν εγχειρίδιο ορθής συμπεριφοράς οικογενειών, παιδιών και άλλων ανθρώπων προς αδέσποτα και ζώα γενικώς. Διαβάζεται πολύ ευχάριστα, συγκινεί δίχως να εκτρέπεται σε υπέρμετρους συναισθηματισμούς, διδάσκει δίχως να “διδάσκει” και γενικά λειτουργεί αποτοξινωτικά σε μια διαρκώς τοξική κοινωνία.

    Πολύ καλή δουλειά από την Πετρούλα Κρίγκου που έχει εξελίξει πολύ τη δουλειά και το στυλ της. Με την εικονογράφησή της αυτή, με τα εικαστικά και κόμικ στοιχεία και τις διατάξεις και γραμμές που έχει επιλέξει, θεωρώ πως έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και εν προκειμένω υποστήριξε εξαιρετικά την ιστορία της συγγραφέα.

    Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τα αδεσποτάκια της Μπαρτσελόνα
    Συγγραφέας: Στέργια Καββάλου
    Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
    Σειρά: Αστέρια (για παιδιά 8+)
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, Ιανουάριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Γιώτα Γκότση
    Γραφιστική επιμέλεια: Λαέρτης Βίλα, Ελληνοεκδοτική
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 15 Χ 22
    ISBN: 978-960-563-312-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular