More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤζερόνιμο Στίλτον: Κίνδυνος! Διαστημικά σκουπίδια & Γαλαξιακός αγώνας μέχρι το τελευταίο γκολ...

    Τζερόνιμο Στίλτον: Κίνδυνος! Διαστημικά σκουπίδια & Γαλαξιακός αγώνας μέχρι το τελευταίο γκολ (Κοσμοποντικοί)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-12) – Εικονογραφημένη λογοτεχνία για παιδιά

    “Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τα βιβλία μου θα είχαν τόση επιτυχία. Για εμένα, βλέπετε, δεν είχε αξία η εμπορική τους επιτυχία. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πιστέψετε αυτό που λέω αλλά είναι αλήθεια. Αυτό που είχε για εμένα αξία ήταν ότι γεννήθηκαν ιστορίες από την καρδιά μιας μητέρας για τις παιδικές καρδιές και αυτό ακριβώς με έκανε μητέρα.

    Σήμερα έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο 180 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του Τζερόνιμο και έχουν μεταφραστεί σε 49 γλώσσες. Είναι μια μεγάλη επιτυχία.”
    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Νέος Σίλτον. Το παγκόσμιο φαινόμενο σε κοσμοναυτικές αποστολές και περιπέτειες.

    Περί τίνος πρόκειται

    Για ελάτε να γνωρίσετε τους κοσμοποντικούς, τους Τζερόνιμο, Τέα, Τραπόλα Στιλτονίξ, τον Ρομποτίξ και τους υπόλοιπους ήρωες που θα σας πάνε σε μια νέα διαστημική περιπέτεια με πολλά… σκουπίδια!

    Σκουπίδια στο διάστημα; Κι όμως! Στον πλανήτη Διαφανίξ! “Πρόκειται για έναν σχηματισμό σκουπιδιών κάθε είδους, που περιπλανιέται στο διάστημα!” Πώς συμβαίνει αυτό; Οι εξωγήινοι του πλανήτη αυτού αγοράζουν κάθε μέρα καινούρια πράγματα και πετάνε ό,τι αγόρασαν την προηγουμένη! “Θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να τα ανακυκλώσουμε με τον Διαφοροποιητιξ”, το σούπερ τεχνολογικό μηχάνημα που ανακυκλώνει όλα τα σκουπίδια και να άχρηστα υλικά, αντί να τα πετάμε, πρότεινε ο Βενιαμίν. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μέσα σε πεταμένα σκουπίδια βρίσκονται και πολλά ρομπότ.

    “Εμας, των ρομπότ που μας πέταξαν σαν σκουπίδια. Είμαστε έτοιμα για την εισβολή! Σύντομα οι Διαφανίξ θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας πετάνε. Πρώτα μας μάζεψαν στο βρόμικο μισό του πλανήτη και τώρα μας πετάνε στο διάστημα με τον γαλαξιακό εξτοξευτήρα σκουπιδιών…”

    Μυρίζεστε σύγκρουση; Καλά μυρίζεστε! Επανάσταση ρομπότ και η ειρήνη πολύ εύθραυστη…

    ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΚΟΛ
    Στο Τοπ Γκάλαξι, το διαστημόπλοιο των Κοσμοποντικών, καταφτάνει ένα μια απρόσμενη πρόσκληση: να πάρουμε μέρος στο δωδέκατο Διαγαλαξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαιρίξ, του πιο δημοφιλούς αθλήματος σε όλους τους γαλαξίες!

    “Παρακαλούμε, αξιότιμοι Κοσμοποντικοί, να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας”

    Το Ποδοσφαιρίξ μας έλειπε μόνο, σκέφτηκε ο Στιλτονίξ αλλά… μην το ψάχνετε… συμμετοχή επιβεβαιώθηκε! Η ανασφάλεια για να φτιαχτεί μια ομάδα της προκοπής πήγαινε και ερχότανε. Τώρα, μη σας τα πολυλογώ, έσκασε μύτη και ένας ποντικάκι με το όνομα Λιονέλ Ποντικέσι που τον πήρανε μαζί τους και μπήκε στην ομάδα των Κοσμοποντικών. Ε, καταλαβαίνετε τι έγινε τώρα; Όχι, δεν καταλαβαίνετε! Οι αντίπαλοί τους είναι τρομεροί, ασυνήθιστοι, με εφτά πόδια, φτερωτοί παρότι απαγορεύεται, με γλιστερή βλέννα για να ντριμπλάρουν άνετα, ατρόμητοι, λαστιχένιοι που πηδούν από τη μια γωνιά στην άλλη αποπροσανατολίζοντας τους αντιπάλους. Θα τα καταφέρουν με όλους αυτούς, ειδικά όταν κάποιοι βάζουν στον μάτι τον Λιονέλ;

    Εστιάζοντας

    Οι φοβεροί Κοσμοποντικοί του ποντικοφερού διαστημόπλοιου Τοπ Γκάλαξι μας χαρίζουν δυο νέες (πέμπτη και έκτη) περιπέτειες από την διαστημική αυτή σειρά που μεταφέρει όλη τη δράση του αγαπημένου Τζερόνιμο Στίλτον στο διάστημα. Η διαφορά των περιπετειών αυτής της σειράς, πέραν της προφανούς ότι το φόντο μεταφέρεται στο διάστημα, είναι ότι η συγγραφέας δημιουργεί πιο αμιγείς, πιο καθαρές περιπέτειες που ρίχνουν περισσότερο το βάρος ακριβώς στο πνεύμα της περιπέτειας και της δράσης και λιγότερο στις γνώσεις που είναι σήμα κατατεθέν του Στίλτον στις διάφορες περιηγήσεις του.

    Οι Κοσμοποντικοί θα σας διασκεδάσουν, καθώς έχουν πολύ χιούμορ, και θα σας παραπέμψουν περισσότερο στο κλίμα των κόμικς και της έντασης που έβγαζαν οι υπερήρωες σε αυτά.

    Θέλετε και σχόλιο για το πόσο καλά είναι τα βιβλία; Στίλτον είναι, αγάπες μου. Στίλτον! Βουρ!

    Για αναγνώστες από 7-8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κίνδυνος! Διαστημικά σκουπίδια
    Γαλαξιακός αγώνας μέχρι το τελευταίο γκολ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pericolo spazzatura spaziale!
    Sfida galattica all’ultimo gol
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφος: Giuseppe Facciotto, Daniele Verzini
    Εκδόσεις: Κέδρος, Σεπτέμβριος 2022
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5276-1
    978-960-04-5277-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular