More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20224-7 ετώνΤις Κυριακές στο πάρκο, της Έφης Λαδά

    Τις Κυριακές στο πάρκο, της Έφης Λαδά

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, έναν μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας.
    Αλμπέρ Καμύ

    Είναι ωραίο να μιλάς γι’ αγάπη στα παιδιά. Είναι ωραίο να τους λες ιστορίες για κάποιον μεγάλο, ξεχωριστό έρωτα∙ και να λαμβάνει ο έρωτας την τρανή και θαυμάσιά του αύρα μέσα στο νου και μπρος στο βλέμμα των παιδιών.

    Μια Κυριακή στο Πάρκο, λοιπόν, γνωρίστηκαν ο Φραγκίσκος και η Άννα. Είπαν τα ονόματά τους, μαζί με άλλα παιδιά έγιναν η παρέα της Κυριακής. Αλλά μια Κυριακή ο Φραγκίσκος κρυολόγησε και δεν πήγε στο πάρκο. Η Άννα του έστειλε με τη Λένα τον Πάμπλο, τον κούκλο της. Κι ο Φραγκίσκος κοιμήθηκε αγκαλιά με τον Πάμπλο, ο οποίος όμως έλειπε στην Άννα.

    Την επόμενη Κυριακή ξανασμίγουν. Ο Φραγκίσκος της έδωσε έναν κούνελο. Και τώρα είχαν κι οι δυο κάτι από τον άλλο. Ώσπου μια Κυριακή που φυσούσε πολύ, ο Φραγκίσκος είπε στην Άννα ότι την αγαπάει και ότι όταν είναι μακριά της νιώθει άρρωστος. Κι η Άννα του έδωσε ένα μπισκότο και του είπε ότι νιώθει έναν κόμπο στο στομάχι όλη την εβδομάδα  μέχρι να έρθει η Κυριακή. Τώρα ήταν και οι δυο χαρούμενοι. Και άρχισαν να ονειρεύονται πώς θα είναι όταν θα μεγαλώσουν. Πώς θα ήταν άραγε;

    Το διαβάζεις και χαμογελάς. Η καρδιά σου ευφραίνεται, θυμάται ξανά την αποστολή της. Την ομορφιά, την αγάπη, τον έρωτα. Την αναζήτηση κάποιου που είναι σαν εσένα ή που σε κάνει ομορφότερο άνθρωπο∙ ή αγαπά όσα σου λείπουν και έχει άλλα ελλείμματά από τα δικά σου.

    Με ντοτρεμερική αισθαντικότητα στις εικόνες που πλάθουν τα χρώματα και οι γραμμές, με  απλότητα στις εικόνες που πλάθουν οι λέξεις, με αγνότητα και τρυφερότητα στην ατμόσφαιρα που χτίζουν και τα δυο μαζί, μια ωδή στον πρώιμο έρωτα που ονειρεύεται, που καλπάζει, που ψηλαφίζει τον άλλο και τον εαυτό, στην απουσία και την παρουσία του.

    Για την πρώτη αγάπη των παιδικών μας χρόνων, για την πιο καθαρή αγάπη της ζωής μας θα προσθέσω εγώ, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για την καθαρότητα των συναισθημάτων, για την ειλικρίνεια τους, μακριά από τα μου είπε και του είπα, μακριά από στρατηγικές και συναισθηματικές αιχμαλωσίες.

    Η Έφη Λαδά μετά τις Μέρες της Σιωπής εκπλήσσει ξανά υπογράφοντας ένα από τα πιο τρυφερά και αισθαντικά βιβλία των τελευταίων χρόνων.

    Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη το 2004 και το 2020 στο Βέλγιο από τον εκδοτικό οίκο Clavis με τίτλο Jij en ik in het park (Εσύ κι εγώ στο πάρκο).

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Διακρίσεις

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Με ντοτρεμερική αισθαντικότητα στις εικόνες που πλάθουν τα χρώματα και οι γραμμές, με  απλότητα στις εικόνες που πλάθουν οι λέξεις, με αγνότητα και τρυφερότητα στην ατμόσφαιρα που χτίζουν και τα δυο μαζί, μια ωδή στον πρώιμο έρωτα που ονειρεύεται, που καλπάζει, που ψηλαφίζει τον άλλο και τον εαυτό, στην απουσία και την παρουσία του.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Romeo and Juliet (1968) – 07. What Is Youth ?

    Paul Mauriat ~ Love is Blue (1968)

    Love Story (instrumental version)

    Tête-à-tête

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τις Κυριακές στο πάρκο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Enn zondag in het park (Sundays in the park)
    Συγγραφέας: Έφη Λαδά
    Εικονογράφος: Έφη Λαδά
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2021
    Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
    Σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN: 978-960-653-489-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular