More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤι νιώθεις; (σειρά 27 βιβλίων), της Βιολέτα Μονρεάλ

    Τι νιώθεις; (σειρά 27 βιβλίων), της Βιολέτα Μονρεάλ

    Τίτλος: Τι νιώθεις; (Que sientes, Desilusion 2005)
    Συγγραφέας: Violeta Monreal
    Εικονογράφηση: Violeta Monreal
    Σχεδιασμός σειράς: Oscar Muinelo
    Ψυχοπαιδαγωγική επιμέλεια: Sylvia Marina Fresno
    Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου
    Εκδόσεις: Φλούδας
    Σελίδες 36
    Αγόρασέ τα (€ 4,20 έκαστο)

    Αγάπη, Απαισιοδοξία, Απογοιήτευση, Αθωότητα, Γκρίνια, Δειλία, Δυστυχία, Ελευθερία, Ευτυχία, Ηρεμία, Θέληση, Κακία, Μίσος, Ντροπή, Τόλμη, Τυραννία, Τύψεις, Φιλία, Φθόνος, Χαρά και πολλά άλλα συναισθήματα εξερευνά με τις ιστορίες της η Βιολέτα Μονρεάλ.

    Με τις μεγάλες σειρές βιβλίων που θέτουν εκπαιδευτικό σκοπό στο εξώφυλλό τους είμαι πάντοτε επιφυλακτικός. Με φοβίζει η πολλή… χρηστικότητα εις βάρος της αισθητικής και της λογοτεχνικότητας. Όμως εδώ έχουμε μια σειρά, που παρότι το επεξεργαζόμενο συναίσθημα τίθεται ως ο άξονας του βιβλίο, είναι καλοδουλεμένη, με ιστορίες αρκετά πρωτότυπες και καλογραμμένες σε πολλές περιπτώσεις (27 βιβλία είναι παρακαλώ). Η έκδοση γενικά είναι προσεγμένη, με σκληρό εξώφυλλο, μικρό μέγεθος και 36 σελίδες σε κάθε βιβλίο να ταξιδεύουν στα ενδότερα ενός συναισθήματος της ανθρώπινης ψυχής.

    synaisthimata_monreal_covers1

    Πέρα από την ιστορία, στα βιβλία περιέχονται ευσύνοπτες εξηγήσεις για τη λειτουργία κάθε συναισθήματος στο σώμα σου, με σεμνότητα και δίχως υπερφίαλες διατυπώσεις, εξέταζεται το αντίθετο συναίσθημα του αναφερομένου ενώ στο τέλος υπάρχει μια χαρούμενη συνταγή για να ξεπεράσεις ένα αρνητικό συναίσθημα ή για να διατητήσεις ή να βρεις ένα συναίσθημα με θετικό πρόσημο.

    Για όσους δουλεύουν τα συναισθήματα -και πρέπει να δουλεύεις πάντα τα συναισθήματα στο σχολείο και δη στο νηπιαγωγείο, όχι απαραίτητα ως ένα οργανωμένο πρότζεκτ- η σειρά είναι πολύ χρήσιμη ενώ δε θα απογοητεύσει τους πιο απαιτητικούς ως προς το κείμενο. Για την εικονογράφηση δεν παίρνω όρκο. Δεν είναι το πιο δυνατό σημείο της σειράς.

    Η Βιολέτα Μονρεάλ γεννήθηκε στο Οβιέδο της Ισπανίας. Σπούδασε Καλές Τέχνες και ακολούθως ξεκίνησε την καριέρα της ως εικονογράφος. Έχει γράψει περισσότερα από 100 βιβλία ενώ βιβλία της έχουν εκδοθεί σε πολλές ισπανόφωνες και όχι μόνο χώρες (Κορέα, Ιαπωνία, Ελλάδα, Ιταλία, Η.Π.Α.)

    synaisthimata_monreal_covers2

    Que sientes?
    Στην ξενόγλωσση έκδοση, τα βιβλία εκπροσωπούνται από ένα συναίσθημα σε κάθε γράμμα του αλφάβητου. Στα ελληνικά αυτό όπως καταλαβαίνετε θα επέφερε σημαντικές αλλοιώσεις κατά τη μετάφραση στο περιεχόμενο. Να τα εξώφυλλά τους συγκεντρωμένα.

    ti_niotheis_spanish_cover

    Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέως

    Δείτε κι ένα διαφημιστικό τρέιλερ

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular