More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο αγόρι που τραγουδούσε με δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Το αγόρι που τραγουδούσε με δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους βρέθηκε στη #xrysh_lista_2021 του ELNIPLEX.

    Πέμπτη βιβλίο της δημοφιλούς σειράς της Άντι Σέπερντ με το Τόμας και τους δράκους του!

    Περί τίνος πρόκειται

    Είναι πια ειδικός στους δράκους και το μεγάλωμά τους ο Τόμας, μετά από τόσα που έχει περάσει και μάθει μαζί τους. Οι ικανότητές του είναι φοβερές. Αναγνωρίζει και προσέχει τους μπελαλήδες δράκους που φτιάχνουν σωρούς λάσπης, ανοίγουν τρύπες στο γήπεδο του κρίκετ και κάνουν ένα σωρό ακόμα διαολιές, σβήνει σπίθες με τρομερά αντανακλαστικά, αποφεύγει τις δραματικές φιγούρες και τους ξέφρενους στροβιλισμούς των νεογέννητων δράκων. Και ακόμα τέλεια ακοή, ευστροφία, αντανακλαστικά για τα πάντα. Α, και να διαχειρίζεσαι τον μικρό κεραυνοβόλο δράκο Σβιν!

    “Δεν μπορείτε να πείτε όμως, ποτέ δεν χάνω την αισιοδοξία μου. Αν και θα περιμένατε να είχα μάθει το μάθημά μου. Γιατί ας μη γελιόμαστε, η ζωή με τους δράκους δεν είναι ποτέ εύκολη”.

    Η νέα περιπέτεια που ξεπροβάλλει μπροστά του τον βρίσκει απροετοίμαστο. Ένα απίστευτο μυστικό που μαθαίνει τη νέα του φίλη, την Άουρα, περνά από τον αιφνιδιασμό και πάγωμα, στην απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακαλύψεων όπου τα μυστικά του δέντρου με τα φρούτα του δράκου θα τους αποκαλυφθούν. Γιατί είναι τόσο σημαντική μια τέτοια αποκάλυψη; Πόσο θα είναι καθοριστικοί στην εξέλιξη οι δράκοι που θα πάρουν μέρος στην τελική επιχείρηση; Ανατροπές και απρόσμενες συναντήσεις θα κάνουν τη γνώση αμφιλεγόμενη και τη σύγκρουση αναπόφευκτη.

    Εστιάζοντας

    Η Άντι Σέπερντ εξακολουθεί να διατηρεί τη σειρά της σε ψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος, κάτι που είναι συνήθως το μεγάλο στοίχημα για τέτοιες δημοφιλείς σειρές που τραβάνε σε χρόνο και βιβλία. Τα ευρήματα και οι επινοήσεις της για να δημιουργεί μια νέα, ενδιαφέρουσα κάθε φορά, περιπέτεια για τον Τόμας είναι αξιοθαύμαστα. Παράλληλα, ενώ σημαδεύει την αναγνωστική απόλαυση με τις ιστορίες του Τόμας και των δράκων, δεν υποτιμά διόλου να φανερώνει πτυχές και αρετές της προσωπικότητας που θέλει να επικοινωνήσει με σθένος με τα παιδιά, όπως για παράδειγμα το θάρρος, η γενναιότητα να προβάλλεις τον εαυτό σου ως λύση σε αδιέξοδα και εμπόδια και να διεκδικείς ό,τι αποτελεί σπουδαιότητα, μοναδικότητα για εσένα.

    Ο υπερρεαλισμός και αυτής της ιστορίας, η ευρυθμία της και η μαγεία που ξεπροβάλλει από παντού είναι το δυναμικό υλικό της που διασπείρεται στον νου του αναγνώστη. Και σε αυτό το βιβλίο έχει πετύχει αυτή την ισορροπία μεταξύ αναγνωστικής απόλαυσης, χιούμορ, περιπέτειας, ιδεών και ανάδειξης αξιών. Αυτό το μείγμα είναι που προάγει αυτά τα βιβλία στην πρώτη κατηγορία του είδους τους

    Αν ανοίξεις την πρώτη σελίδα σε ένα βιβλιοπωλείο, θα διαβάσεις:

    “Εδώ στον κήπο του παππού, ο αέρας τριζοβολά γεμάτος μαγεία. Ανάμεσα στις φασολιές και στις σμεουριές, πετάνε δράκοι. Φολίδες λαμπυρίζουν. Μάτια σπιθοβολούν. Καυτές ανάσες αχνίζουν.
    Στέκομαι με τα πόδια ριζωμένα στο χώμα, σαν φυτό. Ψηλώνω και δυναμώνω καθώς μικροσκοπικοί δράκοι κάθονται πάνω στα χέρια, στους ώμους, στο κεφάλι μου”.

    Κανονική λογοτεχνία, όχι απλός εντυπωσιασμός και προχειρογραμμένες ιστορίες. Είναι σοβαρή υπόθεση η λογοτεχνία στο εξωτερικό. Και εμπορικές σειρές όπως ο δράκος της Σέπερντ έχουν ένα μεγάλο επιτελείο ανθρώπων από πίσω που το στηρίζει και το καθοδηγεί, πέρα από το προφανές ταλέντο της.

    Για αναγνώστες από 7-7,5 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Αξιοποίηση

    Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.
    Αναζητήστε ιδέες για το πιο κουλ πάρτι με δράκους.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το αγόρι που τραγουδούσε με δράκους
    Τίτλος πρωτοτύπου: Τhe boy who song with dragons
    Συγγραφέας: Άντι Σέπερντ
    Εικονογράφος: Σάρα Όγκιλβι
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2022
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2999-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular