More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΤο βιβλίο που Τρανταζο-Φυσο-Κουνιέται, των Κρίκελ-Κράκελς

    Το βιβλίο που Τρανταζο-Φυσο-Κουνιέται, των Κρίκελ-Κράκελς

    Ακολουθούμε τον Έγκον το γουρουνάκι. Και η διάδραση ξεκινά από την πρώτη σελίδα. Μπορείς να κάνεις το ξυπνητήρι για να τον ξυπνήσεις; Να γείρεις δεξιά το βιβλίο για να του βάλεις δημητριακά για πρωινό; Να πιέσεις τα σωληνάρια για να βγει μπογιά; Να καθαρίσεις γιατί τα έκανες λίγο… χάλια; Μα ακολουθήσεις με τα δάχτυλά σου τα ίχνη του; Να κάνεις τραμπολίνο μαζί του κουνώντας το βιβλίο πάνω κάτω; Να διώξεις τα φαντάσματα του δάσους; Να εξαφανίσεις τα γλυκά γιατί είναι πολύ λιχούδης; Μόλις ανοίξεις αυτό το βιβλίο, ξεκινάει η πλάκα: παρέα με το γουρουνάκι Έγκον θα περάσεις μια πραγματικά συναρπαστική μέρα. Γιατί μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ σε ό,τι κάνει εκείνος. Στο τραμπολίνο, στο μαγεμένο δάσος, στη θάλασσα, ακόμα και στο διάστημα, περιμένουν τον Έγκον και εσένα φοβερές περιπέτειες.

    Πατάς, κουνάς, φυσάς, πιέζεις, πατάς, βηματίζεις, χοροπηδάς. Μετά το απολαυστικό Βιβλίο που κουνιέται, οι ευφυείς Κρίκελ-Κράκελς ξεσηκώνουν τα παιδιά με μια ακόμα έξυπνη, απολύτως διαδραστική ιστορία που ευνοεί απλώς την συμμετοχή του παιδιού, αλλά την απαιτεί για να προχωρήσει παρακάτω.

    Πολύ διασκεδαστικό και μπορεί να γίνει πραγματικά ξεκαρδιστικό αν αυτός που θα διαβάσει τις πρώτες φορές το βιβλίο στο παιδί (γιατί τις επόμενες να είστε σίγουροι ότι θα το παίζει και θα το διαβάζει το παιδί μόνο του) να αφηγηθεί και να παίξει μαζί με το παιδί, να γίνει λίγο perfomer. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το διαβάσει απλά, αλλά να βάλει το δικό του στίγμα: έξτρα κίνηση και ήχους, φωνές, να γουρλώνει μάτια και άλλα. Δείτε εδώ περισσότερα.

    Έχει όμως και εκπαιδευτική διάσταση όλο αυτό. Δηλαδή, εκτός από την διασκέδαση που είναι το πρώτο ζητούμενο, το παιδί μαθαίνει έννοιες και πράγματα όπως χωροχρονικές έννοιες (δεξιά, πάνω, κάτω κτλ) και εκτέλεση άλλων ενεργειών (πίεσε, κούνα κτλ).

    Μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά. Και πολύ σημαντικό: ένα βιβλίο που περνάς καλύτερα όταν το διαβάζεις με πολλούς μαζί, που τόσο χρειάζεται αυτές τις ημέρες. 

    Από 2-2,5 ετών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το βιβλίο που Τρανταζο-Φυσο-Κουνιέται
    Τίτλος πρωτοτύπου: Das Rüttel-Schüttel-Puste-Buch
    Συγγραφέας: Κρίκελ-Κράκελς
    Εικονογράφηση: Κρίκελ-Κράκελς
    Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
    Καλλ. επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Ιανουάριος 2019
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Σελίδες: 88
    Μέγεθος: 23 Χ 23
    ISBN: 978-960-567-179-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular