More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο Βραβείο Παπαδόπουλος από την ΙΒΒΥ, στη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας

    Το Βραβείο Παπαδόπουλος από την ΙΒΒΥ, στη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας

    lesxi-filanagnosias-2015

    Ο Κύκλος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου- το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ κάθε χρόνο βραβεύει εκτός από βιβλία και αξιόλογες δράσεις οι οποίες προωθούν τη φιλαναγνωσία. Φέτος το Βραβείο «Κυριάκος Παπαδόπουλος», το οποίο δίνεται σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου και το οποίο είχε απονεμηθεί τον περασμένο Απρίλιο στο ELNIPLEX, δόθηκε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης – Φιλαναγνωσίας με υπεύθυνη συντονισμού και διαχειρίστρια τη Χρύσα Κουράκη. Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η Λέσχη αυτή στεγάζεται στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κορωπίου και λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών θεμάτων με υπεύθυνη τη Χρύσα Κουράκη. Οι συναντήσεις της Λέσχης είναι μηνιαίες. Οι εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, συναντιούνται, ανταλλάσσουν απόψεις και σχεδιάζουν δραστηριότητες με αφορμή βιβλία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Όλα αυτά αναρτώνται και προβάλλονται μέσω του Blog και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά, δίνοντας ιδέες στους εκπαιδευτικούς.

    Ζητήσαμε από συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης, να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις τους γι’ αυτή την εμπειρία. Μας μίλησαν με ενθουσιασμό για την ανταλλαγή απόψεων, για τις δημιουργικές ιδέες, αλλά και τις επισκέψεις συγγραφέων, της Αγγελικής Δαρλάση που έγινε, αλλά και της Χριστίνας Ρασιδάκη που οργανώνεται:
    «Είναι μια εμπειρία θετική, σε ένα ζωντανό κι ευχάριστο κλίμα. Οι συμμετέχοντες δάσκαλοι αλλά και Νηπιαγωγοί μέσω των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης, εντοπίζουν τα κοινά σημεία και ενδιαφέροντα στο παιδαγωγικό τους έργο. Ευχαριστούμε τη Χρύσα Κουράκη για την ευκαιρία που μας προσφέρει να γνωρίζουμε τόσο αξιόλογες συναδέλφους αλλά και τόσο αξιόλογα βιβλία. Ελπίζουμε σε συνέχεια και του χρόνου!»
    H παρέα του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου: Μήνα, Νάγια, Τασία, Μάγδα, Ευγενία.

    Με πρωτοβουλία της Χρύσας Κουράκη εξάλλου, για τα σχολεία της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής πραγματοποιείται η δράση «Λογοτεχνικές Βαλίτσες που ταξιδεύουν». Μια βαλίτσα με δέκα βιβλία, μια μασκότ, και πολλές προτάσεις αξιοποίησής τους, δανείζεται σε σχολεία που είτε δε διαθέτουν καθόλου βιβλιοθήκη είτε η βιβλιοθήκη τους αποτελείται από λίγα και παλιά βιβλία.
    Έχοντας την τύχη πραγματικά να γνωρίζουμε τη Χρύσα μπορούμε να πούμε ότι υποστηρίζει με γνώσεις αλλά κυρίως με αγάπη το βιβλίο και τους εκπαιδευτικούς.

    Συγχαίρουμε τον Κύκλο για την επιλογή του να βραβεύσει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια και ευχόμαστε στη Λέσχη Ανάγνωσης πολλές ακόμα απολαυστικές φιλαναγνωστικές δράσεις! Και χαιρόμαστε που παραδίδουμε τη σκυτάλη σε μια ιδιαιτέρως αξιόλογη προσπάθεια που μεγαλώνει καιρό τον καιρό, που παρουσιάζει πραγματικά βιβλία κι όχι δελτία τύπου, που προωθεί ουσιαστικά την αγάπη για το ελληνικό (και όχι μόνο) παιδικό βιβλίο.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular