More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο"Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο": δωρεάν ο συλλεκτικός τόμος του...

    “Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο”: δωρεάν ο συλλεκτικός τόμος του Κύκλου

    vivlioibby_cover2Μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (GreekIbby). Μια ιδέα -αν έχουμε πληροφορηθεί σωστά- του Αντώνη Παπαθεοδούλου που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τον Κύκλο και τα μέλη του και υλοποιήθηκε από 88 συγγραφείς και 88 εικονογράφους.

    Το βιβλίο “Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο”, ένας συλλογικός και συλλεκτικός τόμος συνεργατικής δουλειάς 88 συγγραφέων και ισάριθμων εικονογράφων διατίθεται δωρεάν σε συλλόγους γονέων (ή όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι, σε συλλόγους διδασκόντων) προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι οι οποίοι θα διατεθούν για κάλυψη βασικών αναγκών (το κάθε βιβλίο θα μπορεί να πωλείται 5€ από τον Σύλλογο Γονέων).

    Η εκτύπωση του τόμου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της FABER. Σε αυτήν την πρώτη πιλοτική φάση ο Κύκλος θα καλύψει δέκα Συλλόγους Γονέων της Α’ Αθήνας με 100 βιβλία στον καθένα (1000 αντίτυπα). Αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, θα γίνει δημόσια κλήρωση στα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ. Στόχος του Κύκλου είναι η επέκταση της δράσης σε όλη την Ελλάδα.

    Οι σύλλογοι θα μπορούν να διαθέσουν αντίτυπα προς πώληση και σε εκθέσεις βιβλίου, συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία της περιοχής τους ή άλλα καταστήματα. Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε εξ’ ολοκλήρου στο σχολείο για εργασίες και έξοδα του σχολείου (θέρμανση, εργασίες βελτίωσης υποδομών, υλικά για μαθητές, άλλες σημαντικές ανάγκες)

    Οι 88 μονοσέλιδες ιστορίες, το καθένα με τη δική του εικόνα, θίγουν ποικίλα θέματα, με αρκετό χιούμορ, ενώ αποτελεί και ένα ανθολόγιο ουσιαστικά των σημερινών Ελλήνων δημιουργών, συγγραφέων και εικονογράφων.

    Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2015.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular