More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο δέμα, του Ζεμπάστιαν Φίτσεκ

    Το δέμα, του Ζεμπάστιαν Φίτσεκ

    Η εξάχρονη Έμα έχει έναν φανταστικό φίλο, η παρουσία του οποίου αναστατώνει την οικογενειακή ισορροπία. Είκοσι οκτώ χρόνια αργότερα συναντάμε την Έμα να εργάζεται ως ψυχίατρος. Μιλά σε ένα διήμερο συνέδριο στην πόλη της. Ούσα έγγυος και απουσία του συζύγου της, αποφασίζει να διανυκτερεύσει στο δωρεάν δωμάτιο που της παρείχαν οι διοργανωτές. Το βράδυ βιάζεται άγρια μέσα στο δωμάτιό της, στο ξενοδοχείο Le Zen. Η αστυνομία δείχνει δύσπιστη απέναντί της. Ο βιαστής της τής ξυρίζει το κεφάλι θέλοντας να ξορκίσει ίσως τον δαίμονα που τον ώθησε να την βιάσει. Η ψυχική υγεία της Έμα είναι κάτι παραπάνω από τραυματισμένη. Αν η Έμα ήταν το τρίτο θύμα του ψυχοπαθούς βιαστή δολοφόνου γνωστού ως “κουρέα”, τότε εκείνος θα επέστρεφε να την σκοτώσει καθώς μόνο η Έμα επέζησε από τα θύματά του.

    Οδός Τοϊφελσζέε 16Α. Ο ταχυδρόμος Σαλίμ ζητά από την Έμα Στάιν να δεχτεί ένα πακέτο για τον Α. Πάλαντ, έναν γείτονα του οποίου το όνομα δεν έχει ακούσει ποτέ αν και μένει τέσσερα χρόνια εκεί και το σπιτι στο οποίο υποτίθεται πως μένει ο άγνωστος γείτονας μοιάζει ρημαδιό. Τι μπορεί να έχει ένα τέτοιο δέμα μέσα του; Ίσως τον χειρότερο εφιάλτη σου. Κι όταν ένα ένστικτο σε ωθεί να ανοίξεις το δέμα του άγνωστου γείτονα, πραγματά αυτός ο εφιάλτης μόλις αρχίζει.

    Μια ολόκληρη σειρά αλληλένδετων γεγονότων αρχίζουν να κινούνται σαν γρανάζι και το τέλος δεν είναι ορατό ούτε κατά διάνοια.

    Ο Φίτσεκ δημιουργεί ένα αγωνιώδες, ισορροπημένο και αρκετά καλοστημένο στη δράση και πλοκή του θρίλερ που διαβάζεται είναι η αλήθεια με ενδιαφέρον. Δεν αποφεύγει τα πολλά κλισέ δράσης του είδους και τα κίνητρα των συμπεριφορών δεν φωτίζονται πάντα επαρκώς, αφήνοντάς σου μικρά κενά σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο χειρίζεται αρκετά καλά τα δραματικά στοιχεία της ιστορίας του και οδηγεί την ένταση της ανάγνωσης σταδιακά όλο και ψηλότερα κερδίζοντας το απαιτητικό κοινό της αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε 29 χώρες και χιλιάδες θετικές κριτικές στο Goodreads.

    Χωρίς να είναι το ανυπέρβλητο θρίλερ που υπόσχεται, είναι σε κάθε περίπτωση ένα ρυθμικό σάικοθρίλερ, μια αρκετά δυνατή πρόταση για τους λάτρεις του είδους.

     ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Το δέμα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Das paket
    Συγγραφέας: Sebastian Fitzek
    Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Απρίλιος 2018
    Σελίδες: 392
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-605-435-8

     

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    Most Popular