More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο Δώρο, της Κατερίνας Παπαποστόλου

    Το Δώρο, της Κατερίνας Παπαποστόλου

    Η Κατερίνα Παπαποστόλου γράφει για την Διώνη, τον σκύλο που βρέθηκε μαχαιρωμένος, πυροβολημένος στο πόδι από ανθρώπινο χέρι και αβοήθητος, να αργοπεθαίνει, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η Κατερίνα Παπαποστόλου αρχικά έγινε διασώστριά της και με ενέργειές της η Διώνη νοσηλεύθηκε και λίγο καιρό μετά υιοθετήθηκε από την ίδια. Έναν χρόνο μετά διαγνώστηκε, λόγω του τραυματισμού της, με μηδενική όραση στο ένα μάτι και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε η διαδικασία της κοινωνικοποίησής της και θετικής εκπαίδευσής της χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας από τον εκπαιδευτή- συμπεριφοριστή σκύλων Μουμιάδη Δημοσθένη, ο οποίος και λίγο καιρό μετά πιστοποίησε την ικανότητά της να συναντά μαθητές στα σχολεία και να τους μεταμορφώνει με τη δύναμή της.

    Η ιστορία της Διώνης είναι η αιτία της ίδρυσης της οργάνωσης Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), αλλά και η αφορμή να γράψει η Κατερίνα Παπαποστόλου μια αυτοβιογραφία, στο όνομά της, αλλά ουσιαστικά στο όνομα όλων των κακοποιημένων σκύλων και ζώων του πλανήτη, κακοποιημένων σκόπιμα από χέρι που θέλει να πιστεύει ότι ανήκει σε άνθρωπο. Αν αυτό είναι άνθρωπος…

    Με γραφή παραληρηματική, στα όρια του λαχανιασμένης αναπνοής ενός ζώου που κινδυνεύει και αγωνιά, με σημείο αναφοράς και συνάντησης των σκέψεων της το θαύμα ενός ζώου, η συγγραφέας του βιβλίου “Το Δώρο” προσπαθεί να αποτυπώσει τον μοναχικό δρόμο των περισσότερων ζώων μέχρι να βρουν (αν είναι τυχερά) κάποιον που θα τους χαρίσει μια όμορφη ζωή, μια ζωή που αξίζουν και όχι την λοταρία του δρόμου και των ψυχοπαθών που θα τα συναντήσουν.

    Από μόνη της η ιστορία της Διώνης είναι ένα δώρο. Ένα δώρο που δεν ξύνει απλώς πληγές, αλλά τις αφήνει να ματώσουν, να τρέξουν, μήπως και στη θέα του αίματος, εγκαταλείψουμε την βολή και την απάθεια και συντρέξουμε τους έχοντες ανάγκη.

    Την επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Αργυρώ Πιπίνη, την καλλιτεχνική επιμέλεια η Λιάνα Δενεζάκη και την αφήγηση η δύναμη του μαγικού ρεαλισμού δια χειρός Κατερίνας Παπαποστόλου που μαζί με την Διώνη επισκέπτεται δεκάδες σχολεία κάθε χρόνο και εισάγει τα παιδιά σε μια νέα, σύγχρονη κουλτούρα πραγματικής ζωοφιλίας.

    Κυκλοφορεί επίσης Το Δώρο της Διώνης, ένα βιβλίο με φιλοζωικές εκπαιδευτικες δραστηριότητες που επιμελήθηκε επιστημονικά η Πάττυ Παπαδήμου, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έκανε η Αναστασία Κορινθίου και σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη. Αρκετά ενδιαφέρουσες ορισμένες σελίδες. Ενώ λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε και η Μεγάλη Επιστροφή σε εικονογραφηση της Λιάνας Δενεζάκη και με κείμενα για το παιδικό μέρος της Παττυς Παπαδήμου.

    Εκδόσεις Welldone!

    ΥΓ: Η Κατερίνα Παπαποστόλου και οι Ζω.Ε.Σ. επισκέπτονται σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το δώρο
    Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λιάνα Δενεζάκη
    Επιμέλεια κειμένου: Αργυρώ Πιπίνη
    Εκδόσεις: Welldone, Οκτώβριος 2017
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-83418-0-7
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular