More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο κύμα βιβλίων Bookwave υψώνεται για έβδομη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη από...

    Το κύμα βιβλίων Bookwave υψώνεται για έβδομη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη από το Library4all

    Χρονιά έβδομη. Για μία εβδομάδα, ένα τεράστιο «κύμα βιβλίων» υψώνεται στην οδό Πειραιώς. Είναι το bookwave, η ετήσια, μεγάλη δράση του Library4all, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Το φετινό bookwave θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

    Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βιβλίων για σχολεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Ήδη 200 νηπιαγωγεία περιμένουν καρτερικά να εμπλουτίσουν τη σχολική τους βιβλιοθήκη.

    Τι κάνει το bookwave;

    Συγκεντρώνει βιβλία για παιδιά μέσα από bookdrives που πραγματοποιούν σχολεία της Αττικής. Στόχος αυτής της δράσης είναι να καλυφθούν σε μικρό χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας, που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία.

    Το bookwave διαρκεί μία εβδομάδα. Στις 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία που συμμετέχουν φέρνουν τα βιβλία που έχουν συγκεντρώσει από τα δικά τους «κύματα βιβλίων». Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Library4all σηκώνει τα μανίκια και αρχίζει τη δουλειά. Τσεκάρει ένα-ένα τα βιβλία, σελίδα-σελίδα, τα ταξινομήσει ανά ηλικία, ανά κατηγορία, ανά θέμα και στη συνέχεια τα βάζει σε κουτιά. Βιβλία κολλημένα, σκισμένα, λερωμένα, που τους λείπουν σελίδες, το cd οδηγούνται στην ανακύκλωση. Στην αίθουσα που παραχωρείται από το Μουσείο Μπενάκη δουλεύουν ακούραστα και πιστοί εθελοντές με την ίδια αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία και τον ίδιο ενθουσιασμό.

    Η αποστολή των βιβλίων στα σχολεία της Περιφέρειας που είχαν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από το μεγάλο χορηγό, την Αθηναϊκή Μεταφορική. Τα σχολεία της Αττικής αφού πρώτα ενημερωθούν τηλεφωνικά, θα έρθουν στο Μουσείο Μπενάκη για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

    Το Library4all

    Το Library4all ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρει είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων, εικονογράφων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει προσφέρει περισσότερα από 181.000 βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες, φορείς, νοσοκομεία και δομές που φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων. Βιβλία έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στην Κωνσταντινούπολη, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη. Έχει προσφέρει 100.000 βιβλία σε διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα και 700 βιβλία σε έξι Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Πρέπει να αναφερθεί ότι με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, το Library4all φροντίζει και στέλνει ξενόγλωσσα βιβλία, κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα.

    https://www.elniplex.com/6-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-library-4-all/

    Στηρίζοντας το Bookwave 2020

    Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε το bookwave 2020, μπορείτε να διοργανώσετε το δικό σας “κύμα βιβλίων” στο Σχολείο σας και να συγκεντρώσετε καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία κατάλληλα για παιδιά 46 ετών. Φέτος χρειάζονται κυρίως καινούρια ή σχεδόν καινούρια παραμύθια λόγω των πολλών αιτήσεων που έχουν από νηπιαγωγεία σε κάθε γωνιά της χώρας. Προσοχή: ΔΕΝ δέχονται εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία από εφημερίδες, ενηλίκων, με ήρωεες κινουμένων σχεδίων και βιβλία που τους λείπουν κομμάτια από παζλ ή το cd.

    Εάν είστε σχολείο που θέλετε να λάβετε βιβλία, θα πρέπει να στείλετε από το email του Σχολείου σας στο info@library4all.com τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: διεύθυνση και τηλέφωνο του Σχολείου, το όνομά σας, ένα κινητό τηλέφωνο και πόσα παιδιά έχετε τη φετινή χρονιά. Τα σχολεία που έχουν λάβει βιβλία μία φορά δεν μπορούν να ξανακάνουν αίτηση. Επίσης τα δημοτικά σχολεία που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και έχουν λάβει ή έχει δρομολογηθεί να λάβουν χρήματα από το κράτος δεν μπορούν να κάνουν αίτηση καθώς δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία που δεν είναι στο πρόγραμμα.

    Σημείωση: Λόγω των δεκάδων αιτήσεων, πιθανόν η αποστολή των βιβλίων να γίνει ένα χρόνο αργότερα. Το σίγουρο είναι πως δεν θα σας ξεχάσουν. Υπομονή χρειάζεται.

    Για περισσότερες πληροφορίες:

    www.library4all.com και info@library4all.com

    facebook.com/Library4all/

    @library4all

    RELATED ARTICLES

    Most Popular