More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδιαΤο Λλ των λύκων: επιτραπέζια παιχνίδια

    Το Λλ των λύκων: επιτραπέζια παιχνίδια

    Είναι δυο γκρίζοι λύκοι. Ο ένας βηματίζει, ο άλλος ουρλιάζει. Αυτός που βηματίζει φόρτωσε στο σώμα του τα μεγάλα “Λ” (δεν είναι Λάμδα, είναι Λ). Εκείνος που ουρλιάζει πήρε τα μικρά “λ”.

    Τα μεγάλα “Λ” ήταν φυλαγμένα σε κύκλους. Τα μικρά “λ” σε τετράγωνα. Όποιος συμπλήρωνε πρώτος πάνω στο σώμα των λύκων τις μάρκες αυτές (10 τον αριθμό) θα προστάτευε το λύκο του γρηγορότερα από τους κινδύνους. 

    Παιχνίδι πρώτο (γλώσσα): παίζουμε 2 σε κάθε ομάδα (μικρά λ, μεγάλα Λ). Τοποθετούμε μία μάρκα σε κάθε κενό του λύκου μας για κάθε νέα λέξη που βρίσκουμε και ξεκινάει από Λλ.

    Παιχνίδι δεύτερο (γλώσσα): τοποθετούμε μία μάρκα σε κάθε κενό του λύκου για κάθε νέα λέξη που βρίσκουμε και περιέχει εντός της τη φωνή “λ”. Σε κανένα παιχνίδι δεν επιτρέπονται οι επαναλήψεις, εννοείται.

    Παιχνίδι τρίτο (μαθηματικά): ρίχνουμε το ειδικό ζάρι και τοποθετούμε τόσες μάρκες (0,1 ή 2) στα κενά του λύκου μας. Προσοχή γιατί εδώ έχει και αφαίρεση, αρνητική τοποθέτηση, δηλαδή αφαιρούμε τόσες μάρκες (1 ή 2) όσες λέει η ειδική έδρα του ζαριού μας. Εδώ κερδίζει ο πιο τυχερός.

    Παιχνίδι τέταρτο (μαθηματικά και γλώσσα, παραλλαγή 3ου): ο,τι δείξει το ζάρι μας το τοποθετούμε στα κενά των λύκων αλλά πρέπει να πούμε τόσες λέξεις όσες έδειξε το ζάρι μας για να ισχύσει η τοποθέτηση μας. Επίσης, μπορούμε λέγοντας τόσες λέξεις όσες έδειξε το ζάρι μας, να αποφύγουμε την αφαίρεση μαρκών από το ταμπλό μας.

    Καλή διασκέδαση!

    12

    14

    15

    16

    17

    18

    19

    20

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular