More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΜαθηματικάΤο Μαγαζάκι με τα Ψιλικά: Μαθηματικά, Αβγομετρήματα

    Το Μαγαζάκι με τα Ψιλικά: Μαθηματικά, Αβγομετρήματα

    avgo

    Πάσχα έρχεται και τα αβγά  θα έχουν την τιμητική τους. Γι αυτό και το Μαγαζάκι μας γέμισε αβγά. Και θα μου πείτε τώρα«σιγά τ’ αβγά», «ακόμα δεν βγήκες από το αβγό σου», «χάσαμε τ΄αβγά και τα πασχάλια», «καλύτερα να καθήσω στα αβγά μου», και να «ρουφήξω τ’ αβγό μου». Κι εγώ θα σας απαντήσω πως  «αν δεν σπάσουμε και κανένα αβγό» δουλειά δεν γίνεται και θα σας προσκαλέσω να αβγομετρήσουμε.  Στην ουσία την κολοκυθιά θα σας προτείνω δεν ανακάλυψα και «το αβγό του Κολόμβου», αλλά νομίζω πως είναι μια διασκεδαστική κι εύκολη ιδέα για παιχνίδι, που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με τα ίδια τα παιδιά εμπλέκοντάς τα σε διαδικασίες αναγνώρισης των αριθμών και αντιστοίχισής τους με ποσότητες.

    Θα χρειαστούμε κάρτες μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας ή να δείτε τις δικές μας πατώντας εδώ. Σε κάθε μία από τις οποίες θα έχουμε γράψει έναν αριθμό, ή ακόμα καλύτερα θα αφήσουμε τα παιδιά μας να το κάνουν. Εναλλακτικά μπορούμε σε κάθε κάρτα να έχουμε ζωγραφίσει αβγουλάκια ή να συνδυάσουμε και τα δύο, αριθμούς και ποσότητες. Ανάμεσα θα βάλουμε και μερικές κάρτες με σπασμένα αβγά. Τόσο απλά και το παιχνίδι ξεκινάει:-Έχω μια κότα στρουμπουλή που κάνει 3 αβγουλάκια.-Και γιατί παρακαλώ να κάνει 3;-Αμ πόσα να κάνει;Τραβάμε μία από τις αναποδογυρισμένες κάρτες και αναγνωρίζουμε τον αριθμό ή καταμετράμε την ποσότητα, απαντάμε αναλλόγως και ζωγραφίζουμε τόσα αβγά όσα λέει η αβγοκάρτα (εκτός αν έχουμε αβγουλάκια από πλαστικό, αφρώδες, σοκολατένια)Προσοχή! Όταν πετύχουμε σπασμένο αβγό… κακαρίζουμε όλοι μαζί ή κάνουμε μια άλλη δοκιμασία που έχουμε προαποφασίσει. Στο τέλος μπορούμε να πούμε στα παιδιά ό,τι έχουμε και μια κότα μαγική που γεννά σοκολατένια αβγά, αρκεί να μετρήσουν και να καταγράψουν πόσα παιδιά είναι στην τάξη και η κότα θα γεννήσει τόσα σοκολατένια αβγά!Εύκολο και παραδοσιακά διασκεδαστικό!Καλά αβγομετρήματα και αβγοσπασήματα και δείτε εδώ και το φύλλο εμπέδωσης με τα Αβγομετρήματα του elniplex.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular