More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μαγικό αρωματοπωλείο 2: Το αίνιγμα του Μαύρου Λουλουδιού, της Άννα Ρούε...

    Το μαγικό αρωματοπωλείο 2: Το αίνιγμα του Μαύρου Λουλουδιού, της Άννα Ρούε (μετ.: Μαρία Μαντή)

    Στο πρώτο βιβλίο του Μαγικού Αρωματοπωλείου, το Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα η Λούτσι Άλβενσταϊν μετακόμισε με τους γονείς της και τον πεντάχρονο αδερφό της, Μπένο, σε μια παλιά βίλα και παρά την αρχική δυσαρέσκεια, η όλη ιστορία εξελίχθηκε όπως το έβλεπε εξαρχής ο Μπένο: σε μια συναρπαστική περιπέτεια ανάμεσα σε παλιά έπιπλα και παλιομοδίτικα αντικείμενα, ανάμεσα παράξενες μυρωδιές και ανεξήγητα μυστικά. Τότε ήταν που ανακάλυψαν, η Λούτσι, ο Μπένο και το γειτονόπουλο ο Ματς, το μυστικό δωμάτιο, βαθιά κάτω από το σπίτι της, το Μαγικό Αρωματοπωλείο. Κι εκεί, κατασκευάζονται τα πιο ισχυρά και ξεχωριστά μαγικά αρώματα. Η Λούτσι, ο Ματς και ο Μπένο ανέλαβαν αυτόκλητα να προστατεύουν το Μαγικό Αρωματοπωλείο από οποιαδήποτε εχθρική επιβουλή, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μια μέρα, προσπαθώντας να φτιάξουν αρώματα, τους λούζει κρύος ιδρώτας όταν διαπιστώνουν μαζί με την αρωματοπώλισσα Χάνε ότι η μαύρη μετεωρική σκόνη, που είναι το πλέον σημαντικό συστατικό για την επιτυχία των αρωμάτων, έχει εξαφανιστεί. Χωρίς αυτήν ο Ματς δεν μπορεί να ελευθερώσει τον πατέρα του από την επίδραση του Αρώματος της Ασπλαχνίας που πιθανότατα κατάπιε!

    Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο. Υποψίες υπάρχουν πολλές, αλλά ποιος μπορεί να κατάφερε κάτι τόσο δύσκολο και τι σκοπεύει να κάνει με την μαύρη μετεωρική σκόνη; Τα ίχνη και τα μικρά στοιχεία που βρίσκουν τα παιδιά οδηγούν στο Άμστερνταμ και εκεί θα ταξιδέψουν η Λούτσι και η παρέα της, αναζητώντας τον κλέφτη. Θα καταφέρουν να εντοπίσουν ποιος έκλεψε την μετεωρική σκόνη και να σώσουν το Μαγικό Αρωματοπωλείο από τον αφανισμό;

    Ίσως η Ρούε δεν αναπτύσσει εκτενώς τους χαρακτήρες της και δεν υπάρχει εμβάθυνση στη ζωή, το χαρακτήρα και τα βαθύτερα κίνητρά τους, ωστόσο δημιουργεί μια ακόμα ξέφρενη, ακόμα πιο έντονη και ασταμάτητη περιπέτεια, που διαβάζεται απνευστί, καθώς η αφηγηματική ροή και η πλοκή δεν σε αφήνουν… να την αφήσεις. Αυτή η καταιγιστική, action game δράση, κάνει και το δεύτερο βιβλίο του Μαγικού Αρωματοπωλείου, μια εκστατική αναγνωστική απόλαυση, με μυστήριο, ένταση, αγωνία, μικροανατροπές και ωραία εκτόνωση στο φινάλε.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μαγικό αρωματοπωλείο- Το αίνιγμα του Μαύρου Λουλουδιού
    Τίτλος πρωτοτύπου: Die Duftapotheke. Das ratsel der schwarzen blume
    Συγγραφέας: Άννα Ρούε
    Εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2019
    Σελίδες: 280
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1956-9
    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular