More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΤο Μαγικό Αρωματοπωλείο 4: Το Τουρνουά των Χιλίων Εκλεκτών, της Άννα Ρούε...

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 4: Το Τουρνουά των Χιλίων Εκλεκτών, της Άννα Ρούε (μετ.: Μαρία Μαντή)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει βίντεο και προδημοσίευση- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Περιπέτεια φαντασίας

    “Το κάθε χάρισμα- όποιο κι αν είναι- έχει πάντοτε την όμορφη, αλλά και τη λιγότερο όμορφη πλευρά του… Σημασία έχει να χειρίζεσαι όλες τις πλευρές του ταλέντου σου, να μπορείς να το ελέγχεις”

    Ένα καλοβαλμένο πέπλο μυστηρίου, μια περιπέτεια που ανεβάζει στροφές ώσπου γίνεται φρενήρης, ανατροπές και ατμοσφαιρικές σκηνές που ενθουσιάζουν και κόβουν την ανάσα, διάλογοι και ρυθμός αφήγησης με κινηματογραφική απόχρωση, συμπαθέστατοι ήρωες, αναζητήσεις και αναμετρήσεις που ιντριγκάρουν τους μικρούς -τουλάχιστον- αναγνώστες και… να το τέταρτο βιβλίο της Άννα Ρούε και του Μαγικού Αρωματοπωλείου που ανεβάζουν στροφές όσο κυλούν τα βιβλία. Γιατί η συγγραφέας χειρίζεται όλο και καλύτερα, όλο και πιο απενοχοποιημένα, όλο και περισσότερο για τη δική της ευχαρίστηση πρωτίστως το υλικό της. Και αυτό αποτυπώνεται στην αύρα του κειμένου.

    Τι συμβαίνει στο τέταρτο αυτό βιβλίο; Η Λούτσι ενθουσιάζεται από τις αποκαλύψεις του Νταν ντε Μπραν, του ιδρυτή του Μαγικού Αρωματοπωλείου, για τα αρώματα, τα μυστικά τους, τη μαγεία τους.

    “Η βαρόνη του Σένμπλομ και η Ελοντί ντε Ρίτσμοντ κάτι ετοιμάζουν. Κάτι που προμηνύει προβλήματα… Ένα τουρνουά. Διοργανώνουν ένα Τουρνουά Αρωμάτων”.  Πώς θα γίνει αυτό όμως αφού η αστυνομία παρακολουθεί τους αιώνιους; Μα θα το διοργανώσουν στην Αγγλία, εκτός δηλαδή αρμοδιότητας της γαλλικής αστυνομίας. “Όποιος αποδείξει τις εξαιρετικές ικανότητές του στα διάφορα αθλήματα, θα συμπεριληφθεί στην Αιώνια Λίγκα των Ταλαντούχων Αρωματοποιών και μπροστά του θα ανοιχτεί η ένδοξη προοπτική να διευθύνει και να διοικήσει ένα από τα νέα μας αρωματοπωλεία”.

    Η μόνη προϋπόθεση συμμετοχής στο τουρνουά είναι να έχει ο υποψήφιος άμεση καταγωγή από κάποια γαλαζοαίματη οικογένεια. Η Λούτσι καταλαβαίνει ότι η πρόκληση αυτή μόνο αθώα δεν είναι. Η βαρόνη και η Ελοντί θέλουν στην πραγματικότητα να ανακαλύψουν ταλαντούχους Sentifleurs. “Αυτές οι δύο είναι σκέτη πανούκλα. Αν συμμαχήσουν, θα προκαλέσουν καταστροφές, το υπογράφω”.

    Η Λούτσι βλέπει την πρόκληση, βλέπει την παγίδα αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Μαζί με τον Ματς, τον Λέον και τον Νταν ντε Μπραν πηγαίνει στην Αγγλία για να λάβει μέρος στο τουρνουά.

    “Βασικά δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να σαμποτάρουμε το τουρνουά”. Σηκώθηκε και κοίταξε γύρω του. “Ο Βίλεμ και εγώ όμως δεν μπορούμε πια να τα βάλουμε με την Ελοντί. Δεν μπορούμε να την κερδίσουμε, αν δεν έχουμε με το μέρος μας Sentifleurs. Που σημαίνει ότι χωρίς εσένα {Λούτσι} δεν έχουμε καμία ελπίδα να τη σταματήσουμε”

    “Είμαι πανέτοιμη” είπα. “Μπορώ να νικήσω την Ελοντί, θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω”.

    Όλα είναι περίεργα. Το τουρνουά θα κρατήσει τρεις μέρες. Από την πρώτη, όμως, κιόλας δοκιμασία εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης, καθώς η Ελοντί έχει στήσει την παγίδα της ήδη από το ξεκίνημα. Θα αντέξει η Λούτσι και η παρέα της μέσα σε ένα τόσο εχθρικό και συνωμοτικό περιβάλλον; Ο κίνδυνος είναι πραγματικά μεγάλος…

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο είναι από τις καλύτερες σειρές στο είδος του, την ξεχωρίσαμε ήδη από το πρώτο βιβλίο. Η γρήγορη εξέλιξή του ενθουσιάζει, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ οι κίνδυνοι, οι ίντριγκες και οι συνεχείς εναλλαγές σε ατμόσφαιρα και ένταση συμβάλλουν σε μια θαυμάσια εμπειρία αναγνωστικής απόλαυσης. Στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, τα παιδιά των 8-12 ετών περίπου, το σασπένς, η αγωνία, οι συσχετισμοί μεταξύ των ηρώων και δευτερευόντως η ανάλυση των χαρακτήρων των ηρώων, η περιπέτεια και η σπιρτάδα είναι εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν το βαρόμετρο του ενδιαφέροντος. Η Ρούε, όπως είπαμε, χειρίζεται πολύ καλά το υλικό της και δημιουργεί τη μία μετά την άλλη λογοτεχνικές περιπέτειες που δεν αφήνεις με τίποτα από τα χέρια.

    Μετάφραση Μαρίας Μαντή.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Η Άννα Ρούε (Anna Ruhe) γεννήθηκε στο Βερολίνο. Πέρασε ένα διάστημα στην αγγλική ακτή, έπειτα παρακολούθησε σπουδές Communication Design και εικονογράφησης και δούλεψε μερικά χρόνια σε μικρά και μεγάλα design studio ως σχεδιάστρια γραφικών. Μέσα στο μυαλό της υπήρχαν πάντοτε συναρπαστικές ιστορίες, αλλά ξεκίνησε να γράφει μετά τη γέννηση των δύο παιδιών της. Ζει στο Βερολίνο με την οικογένειά της.

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τρία προηγούμενα βιβλία της σειράς:

    Το μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα,

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 2: Το αίνιγμα του Μαύρου Λουλουδιού και

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 3: Το σατανικό σχέδιο των Αιωνίων

    Διακρίσεις

    Προδημοσίευση ELNIPLEX (16/6/20):
    Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    [Music] Le Parfum – The 13th Essence

    01. Now You See Me (Now You See Me Complete Score)

    The Phantom of the Opera – Prague Cello Quartet [Official video]

    08. Breeze (Now You See Me Complete Score)

    Last of the Mohicans Soundtrack: Promontory Mix

    loreena mckennitt – mummers dance

    The Polar Express: 7. Seeing is Believing

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 4: Το Τουρνουά των Χιλίων Εκλεκτών
    Τίτλος πρωτοτύπου: Die Duftapotheke 4: Das Turnier der tausend Talente
    Συγγραφέας: Άννα Ρούε
    Εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2020
    Σελίδες: 256
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2458-7

     

    https://www.elniplex.com/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%b5/

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular