More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΤο μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα, της Άννα Ρούε

    Το μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα, της Άννα Ρούε

    Η Λούτσι μετακομίζει με τους γονείς της και τον πεντάχρονο αδερφό της, Μπένο, σε μια παλιά βίλα και δεν φαίνεται πολύ ενθουσιασμένη με αυτήν την μετακόμιση σε αντίθεση με τον αδερφό της που το βλέπει σαν συναρπαστική περιπέτεια ανάμεσα σε παλιά έπιπλα και παλιομοδίτικα αντικείμενα.Το χιούμορ της Λούτσι είναι μνημειώδες:

    “Η μαμά μου εργαζόταν ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων, δηλαδή εκθείαζε καθετί που ήταν κατασκονισμένο ή χαλασμένο”.

    Μέσα στην Βίλα Εύα που μπάζει λίγο σαν βουνοκορφή όπως παρατήρησε η Λούτσι, υπάρχει μια παράξενη μυρωδιά. Κάποια μικρά ανεξήγητα περιστατικά και κάποιες ατάκες για “στοιχειωμένο σπίτι” και “σπίτι γεμάτο ιστορίες και μυστικά” ζώνουν το μυαλό της Λούτσι ειδικά όταν οι πολλές, διαφορετικές μυρωδιές που έρχονται από παντού δεν οδηγούν πουθενά και το κλειδί που βρίσκει κάτω από τις ξύλινες σανίδες δεν ταιριάζει σε καμιά διαθέσιμη κλειδαριά της βίλας.

    Ένας σκουριασμένος μοχλός περιστρέφει έναν μικρό πύργο γύρω από τον άξονά του. Τι συμβαίνει εδώ; Άραγε υπάρχει κάποιο κρυφό δωμάτιο στη βίλα; Η Λούτσι, ο Μπένο, και το γειτονόπουλο, ο Ματς, αποφασίζουν να εξερευνήσουν την μυστηριώδη βίλα Εύα. Και όταν καταφέρνουν να εισχωρήσουν σε ένα καλά κρυμμένο κομμάτι της που κανείς δεν υποψιαζόταν στην αρχή ότι ήταν τόσο… κοντά τους, τα παιδιά μένουν πραγματικά άναυδα. Στο δωμάτιο αυτό υπάρχουν ξύλινα λουστραρισμένα ράφια που φτάνουν ως το ταβάνι, γεμάτα γυάλινα μπουκάλια αρώματος σε κάθε σχήμα και χρώμα, συρτάρια, κιβώτια με λαμπυρίζοντες κρυστάλλους, στοίβες με τετράδια, αποξηραμένα λουλούδια που κρέμονταν στους τοίχους. Ένα παλιό, αριστοκρατικό αρωματοπωλείο, σαν κουζίνα τρελής μάγισσας, μπροστά στα μάτια τους. Αμέτρητα μπουκαλάκια αρωμάτων να τρελαίνουν την όσφρηση. Αυτό για αρχή. Γιατί στην πορεία ανακαλύπτουν μπουκαλάκια που βγάζουν φυσαλίδες και άλλα με μεγαλύτερες εκπλήξεις. Εκπλήξεις; Όχι μόνο. Ο κίνδυνος παραμονεύει. Εκεί στα υπέροχα αρώματα με τα εξίσου μαγικά ονόματα, υπάρχον αρώματα που καλύτερα να μην μυρίσεις ποτέ…

    Πολύ ενδιαφέρουσα και ασυγκράτητη, ξέφρενη σχεδόν περιπέτεια, με πολύ ξεχωριστό, πνευματώδες χιούμορ που διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε αναγνώστη από 8-9 ετών και πάνω. Ορισμένες φορές αισθάνεσαι ότι βρίσκεται σε ένα adventure game όπου οι ρυθμοί και τα ζητούμενα είναι καταιγιστικά. Πολύ κινηματογραφική η όλη γραφή, ιδιαιτέρως δουλεμένη η πλοκή και η εξέλιξη και αρκετά φωτισμένη η Λούτσι, όχι τόσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Όπως τα περισσότερα βιβλία της τελευταίας εικοσαετίας για παιδιά 8+ θέτει σε πρώτο πλάνο την περιπέτεια και την πλοκή, την αγωνία και το μυστήριο και λιγότερο τις ψυχολογικές παραμέτρους ή τα βαθύτερα κίνητρα των πρωταγωνιστών. Αν αυτό γίνεται με αρκετή ισορροπία, όπως εδώ, το βιβλίο γίνεται από ενδιαφέρον και άνω…

    Ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο, Το αίνιγμα του μαύρου λουλουδιού.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Die Duftapotheke. Ein Geheimnis in der Luft, Arena
    Συγγραφέας: Άννα Ρούε
    Εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2019
    Σελίδες: 272
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1737-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular