More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο παιδί, της Φιόνα Μπάρτον

    Το παιδί, της Φιόνα Μπάρτον

    Τρεις άγνωστες γυναίκες μεταξύ τους διαβάζουν το λιτό άρθρο της Evening Standard με τίτλο “Βρέθηκε πτώμα βρέφους” που αναφέρεται στην ανακάλυψη ενός σκελετού βρέφους στο εργοτάξιο του Γούλιτς στο Ανατολικό Λονδίνο. Η αστυνομία ξεκινά να ερευνά μια ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση. Οι τρεις γυναίκες αναστατώνονται.

    Η πρώτη, η Έμα, χάνει την αναπνοή της βλέποντας την είδηση, ο κόσμος της κλονίζεται. Η δεύτερη, η Κέιτ, δημοσιογράφος σε εφημερίδα, σε ένα Λονδίνο που μονοπωλείται από τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, νιώθει ότι αυτή η ιστορία κινητοποιεί τα βαθύτερα ένστικτα της, όχι μόνο δημοσιογραφικά και αποφασίζει να την ψάξει. Η τρίτη γυναίκα, η Άντζελα, διαβάζει την ίδια μέρα, 20 Μαρτίου, το άρθρο και στο νου της ζωντανεύει με φρικτό τρόπο το δικό της μαρτύριο, η απώλεια του δικού της βρέφους. Η φρικιαστική στιγμή της ξαναζεί. Οι ζωές αυτών των τριών γυναικών ορίζονται από την αρχή. Και εκείνος ο σκελετός του θαμμένου βρέφους κρύβει πολλές απαντήσεις.

    Η συγγραφέας του best seller “Η χήρα”, Φιόνα Μπάρτον, γράφει ένα αρκετά δουλεμένο στην πλοκή μυθιστόρημα, με ενδιαφέρουσα αφηγηματική δομή, κάπως άνευρο κατά διαστήματα κατά το πρώτο μισό. Οι χαρακτήρες αναπτύσσονται σχετικά ικανοποιητικά και το φινάλε ξεπερνά τις μίνιμουμ απαιτήσεις αγωνίας και ανατροπής, καθώς συμπλέκει τις ζωές των γυναικών με τρόπο εξαιρετικό.
    Δεν θα το χαρακτήριζα καθηλωτικό. Ωστόσο, έχει αρκετά στοιχεία που σε κρατούν ικανοποιημένο καθώς κλείνεις την τελευταία σελίδα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το παιδί
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Child
    Συγγραφέας: Φιόνα Μπάρτον
    Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
    Επιμέλεια: Έλενα Γιαννούλα
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2018
    Διόρθωση: Γιάννης Καλιφατίδης
    Σελίδες: 480
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-461-835-4

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular