More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο παιδικό βιβλίο που τα παιδιά λερώνουν για να το διαβάσουν

    Το παιδικό βιβλίο που τα παιδιά λερώνουν για να το διαβάσουν

    Η μάρκα απορρυπαντικού πλυντηρίων Omo (ή Persil σε άλλες αγορές) της πολυεθνικής Unilever σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Ogilvy προχώρησαν σε μια εξαιρετική καινοτομία. Θέλοντας να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν ανέμελα έξω και όχι να κλείνονται στα περιορισμένα περιβάλλοντα οθονών, η εταιρία δημιούργησε ένα βιβλίο για παιδιά το οποίο “γεννιέται” μόνο όταν ο αναγνώστης του λερώσει τις σελίδες του με χώματα ή άλλες… βρωμιές!

    Σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Karabo Poppy που δημιούργησε την Ιστορία για βούλες και ρίγες (The Tale of Spots and Stripes), η διαφημιστική εταιρία απευθύνθηκε στους ειδικούς της εκτύπωσης Colourtone Aries για να δημιουργήσουν μια φόρμουλα αόρατου μελανιού που θα εμφανίζει το περιεχόμενο ενός φαινομενικά κενού βιβλίου μόλις έρθει σε επαφή με βρώμικα χέρια, κυρίως από χώματα. Κάπως έτσι, τα παιδιά βλέπουν να εμφανίζεται στις σελίδες του η ιστορία μιας τίγρης και μιας λεοπάρδαλης που είναι αποφασισμένες να γίνουν φίλες, παρά τα εμπόδια που βάζουν οι μαμάδες τους βλέποντας διαφορές ανάμεσά τους.

    Το βιβλίο σχεδιάστηκε επίσης λαμβάνοντας υπόψη την άσκηση των βασικών δεξιοτήτων ανάπτυξης του παιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, της οπτικής αντίληψης και της γλωσσικής ανάπτυξης.

    Η Omo εγκαινίασε το έργο σε διάφορα σχολεία και έλαβε υποστήριξη από το Κέντρο για την Ανάπτυξη της Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (Centre for Early Childhood Development) και την Educanda, τον κορυφαίο προμηθευτή εργαλείων ανάπτυξης παιδιών και εξοπλισμού σχολείων της Νότιας Αφρικής.

    Σκοπός της εκστρατείας είναι να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις οθόνες των κινητών και των tablet και να επιστρέψουν στο παιχνίδι κίνησης και σωματικής άσκησης εκτός σπιτιού. Βλέποντας ωστόσο πέρα από αυτό, πρόκειται για ένα εξαιρετικό εγχείρημα που ωθεί τον χώρο του παιδικού βιβλίου προς το μέλλον.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular