More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΤο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάζεται με το Nickelodeon και την Ντόρα την...

    Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάζεται με το Nickelodeon και την Ντόρα την εξερευνήτρια

    Το Πανεπιστήμιο του Όξφορντ και η Nickelodeon/Viacom ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο πρόγραμμα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας που να απευθύνεται σε παιδιά 3-6 ετών! Το νέο πρόγραμμα αναμένεται το 2019, ξεκινώντας από τις αγορές της Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

    Το πρόγραμμα θα έχει διασκεδαστικό χαρακτήρα, θα βασίζεται σε ιστορίες και θα χρησιμοποιεί βιβλία μαθημάτων, βίντεο, τραγούδια και υλικό στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Ντόρα την εξερευνήτρια αλλά και άλλες μορφές της Nickelodeon (Team Umizoomi, Monster Machines κ.α) σε μία πλούσια εμπειρία χρήσης πολυμέσων τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι.

    Οι επικεφαλής της Οξφόρδης θέλουν να εκμεταλλευθούν την διεισδυτικότητα των χαρακτήρων της Nickelodeon στα παιδιά εδώ και δεκαετίες και να ενδυναμώσουν τη θέληση των παιδιών να μάθουν την αγγλική γλώσσα με έναν νέο, ακόμα πιο ελκυστικό τρόπο, καθώς αυτή, θεωρούν και δεν έχουν και πολύ άδικο, είναι η πύλη για νέες ευκαιρίες παγκοσμίως. Βασιζόμενοι σε θετικά και διασκεδαστικά πρότυπα ρόλων, όπως η Ντόρα η εξερευνήτρια, οι υπεύθυνοι του προγράμματος φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα το οποίο θα είναι αποτελεσματικό και ευχάριστο για το παιδικό κοινό και ουσιαστικά θα αποτελέσει τη γέφυρα για την μετάβαση στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

    Και πώς να μην συναφθούν τέτοιες συμφωνίες; Η παγκόσμια αγορά εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας έχει φτάσει σήμερα αισίως τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Βρετανικό Συμβούλιο προβλέπει ότι μέχρι το 2020, πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μαθαίνουν ή θα χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα και δη σε ακόμα νεώτερη ηλικία. Αυτός κι αν είναι λόγος να τρέξουν τέτοια προγράμματα. Λέτε να απαντήσουν οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Κινέζοι με αντίστοιχα προγράμματα; Θα έχει ενδιαφέρον!

    Είδαμε την είδηση στο bookseller.com

    RELATED ARTICLES

    Most Popular