More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο πιο τρελό τριήμερο, της Κέλλυς Σταμουλάκη

    Το πιο τρελό τριήμερο, της Κέλλυς Σταμουλάκη

    Τριήμερο και οι γονείς του Ιάσονα θα πάνε στο Παρίσι καθώς κέρδισαν σε έναν διαγωνισμό. Ο Ιάσονας όμως απροσδόκητα αρνείται σθεναρά να ταξιδέψει μαζί τους και προτίθεται να μείνει στο φίλο του τον Σωτήρη γιατί έχει διαδικτυακό αγώνα ποδοσφαίρου. Όμως οι γονείς του αποφασίζουν να μείνει στη συνταξιούχο δασκάλα… γιαγιά του! Κι ο Ιάσονας με τη σειρά του αποφασίζει να τα κάνει όλα μπάχαλο για να αναγκάσει τη γιαγιά του να τον στείλει η ίδια στο φίλο του. Η γιαγιά όμως δε θα παρέδιδε τα όπλα αμαχητί. Συγκάλεσε έκτακτο πολεμικό συμβούλιο με την παρέα της, τον στρατιωτικό κύριο Πάτροκλο, τη γυναίκα του Χαρά, δασκάλα πολεμικών τεχνών, τις κόρες τους, τη Μαριάννα και τη Χριστιάννα και την κυρία Μέλπω τη λογίστρια. Και το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που μεταβάλλεται σε πεδίο σύγκρουσης που τύφλα να ‘χε η πραγματική ζωή μπροστά του.

    Η Κέλλυ Σταμουλάκη με πολύ χιούμορ και θεατρικότητα βάζει στο σημάδι της θέματα που δεν έχουν έρθει ακόμα σε πρώτο πλάνο στα βιβλία για παιδιά. Η παιδική ηλικία, η αξία του παιχνιδιού και της δια ζώσης επικοινωνίας, η σημασία της παρέας και της περιπέτειας που φτιάχνουν οι φίλοι μεταξύ τους, ο κόσμος της τεχνολογίας που καλώς ήρθε αλλά μάλλον το παρακάνουμε μαζί του, μεγάλοι και μικροί, η ανεμελιά του ελεύθερου, αυτοσχεδιαστικού παιχνιδιού και η ψυχική δύναμη μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που θέλουν να παίζουν, να ξαναγίνονται παιδιά αλλά και να δείχνουν στους μικρότερους πόσο περιπετειώδης μπορεί γίνει η ίδια η ζωή.

    Αφήγηση σε πολύ γρήγορο ρυθμό, δυναμικοί -εξίσου γρήγοροι- διάλογοι και ανατροπές στο προσδοκώμενο δημιουργούν μια κωμική περιπέτεια θεατρικής δομής, που κάνει σαφείς νύξεις σε σημαντικά θέματα: δεσμοί μελών οικογένειας, επαφή και χάσμα γενεών, χρήση και κατάχρηση τεχνολογίας, ανάγκη συγκινήσεων και δράσης στη ζωή, δημιουργία αυθεντικών προκλήσεων, το χρέος των μεγαλύτερων απέναντι στους νεότερους. Με το χιούμορ, την ασταμάτητη κίνηση και το δυναμισμό του θεάτρου να κάνουν την εμφάνισή τους και στο βιβλίο, η συγγραφέας, updated με την πραγματικότητα και τις παραμέτρους των σημερινών οικογενειών, γράφει για όσα χάνεις όταν καθηλώνεσαι ασταμάτητα σε οθόνες και δημιουργεί προφανείς προβληματισμούς και οδηγεί σε απαντήσεις που θα δώσει ο κάθε αναγνώστης μόνος του.

    Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα, θεατρικούς διαλόγους των ηθοποιών και τραγούδια τη μουσική των οποίων υπογράφει για ακόμα μία φορά ο σταθερός συνεργάτης της συγγραφέα Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τραγουδούν οι ηθοποιοί Πασχάλης Τσαρούχας, Νέλλη Γκίνη, Ρένος Ρώτας, Λένα Σταμέλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Έλενα ∆ελακούρα, Νένα ∆ρογγίτη και ο συνθέτης Μαυρίκιος Μαυρικίου.

    Η πολύχρωμη και δυναμική εικονογράφηση είναι της Ελίζας Βαβούρη.

    Εκδόσεις Διάπλαση.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το πιο τρελό τριήμερο
    Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Σεπτέμβριος 2018
    Τραγουδούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Νέλλη Γκίνη, Ρένος Ρώτας, Έλενα ∆ελακούρα, Μαυρίκιος Μαυρικίου κ.α.
    Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN:
    978-960-567-164-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular