More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕκπαιδευτικά & ΕπιστημονικάΤο πλεξικό της φανταστικής, του Άγγελου Πατσιά

    Το πλεξικό της φανταστικής, του Άγγελου Πατσιά

    Ο εκπαιδευτικός Άγγελος Πατσιάς δημιουργεί το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Πρόκειται για ένα βιβλίο δημιουργικής γραφής και ασύνορης φαντασίας όπου το παιδί δε θα μετρήσει γνώσεις, ούτε θα προετοιμαστεί για κάποια μελλοντική τάξη, αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο: θα σημάνει συναγερμό σε όλο του το είναι, θα κινητοποιήσει όσα δομήθηκαν μέσα του μέχρι σήμερα και θα το “αναγκάσει” να δώσει εικόνα, σχήμα, μορφή και λέξεις σε έννοιες που πιθανότατα δεν γνώριζε. Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να είχε συναντήσει ποτέ μπιφτεσκότο, σκεψεδάκια, σκαρφαλούδα, σαχλαμάρι, μπιρμπιλοσκόπιο και… βγέικον; Όπως και να ‘χει, θα συναντήσει πολλές αστείες λέξεις μέσα στο βιβλίο.

    Βασιζόμενος στις αρχές που υποστηρίζουμε με θέρμη στο ELNIPLEX και συνθέσαμε με αυτές  την εξάτομη σειρά “Τα φυλλαράκια” (εκδόσεις Μεταίχμιο), ο Άγγελος Πατσιάς, προχωρά ακόμα πιο πέρα (καθώς απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού), αποφεύγοντας οποιαδήποτε κλειστή απάντηση, ανοίγοντας τον ορίζοντα των παιδιών πέρα από τις στημένες, περιοριστικές λογικές multiple choice όπου το σωστό είναι πάντα ένα και δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου το λάθος δεν έχει θέση ή τουλάχιστον δεν παίζει κανέναν ρόλο. Χειρουργώντας δημιουργικά την γλώσσα, δημιουργεί μερικές δεκάδες ευφάνταστες λέξεις στις οποίες τα παιδιά θα δώσουν τις δικές τους εκδοχές σημασίας και γέννησης, καθώς και “ιστορικά” περιστατικά σημαντικής εμφάνισης.

    Ένα εναλλακτικό λεξικό για παιδιά, ένα βιβλίο ιδεών-σημείο αναφοράς, για το οποίο οι εκδόσεις Παπαδόπουλος πρέπει να είναι περήφανες. Αναζητήστε το.

    Για παιδιά 6-7 μέχρι 10-11ετών (σχετικά όλα αυτά τα όρια).

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το πλεξικό της φανταστικής
    Συγγραφέας: Άγγελος Πατσιάς
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάιος 2018
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14,5 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-865-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular