More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (Κέρστιν Ρότζερς)

    Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (Κέρστιν Ρότζερς)

    proto_eikonografimeno_lexiko_mathimatikon_cover

    Ο εκδοτικός Usborne φημίζεται για τα ιδιατέρως φροντισμένα και εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία του. Δεν είναι λίγες οι εκδόσεις του που πραγματικά θα πιάσετε τον εαυτό σας να χαζεύει με την εικονογραφική λεπτομέρεια και επιμέλεια. Πριν λίγο καιρό, ο Κέδρος έφερε στην Ελλάδα ένα σπάνιο λεξικό που εκδόθηκε πριν 3 χρόνια στην Αγγλία. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο λεξικό μαθηματικών που εισάγει τα παιδιά του δημοτικού (όλων των τάξεων) στις βασικές μαθηματικές έννοιες: κατανόηση και χρήση των αριθμών, μοτίβα, κλάσματα, ποσότητες, σχήματα, συμμετρία, μεγέθη, μήκος, μάζα, βάρος, χωρο-χρόνος, χρήματα και αρκετά ακόμα προσεγγίζονται με ξεκάθαρη επεξήγηση και εντυπωσιακή εικονογράφηση για να κάνουν τα μαθηματικά ένα απολαυστικό παιχνίδι. Με σαφή εικονογραφημένα παραδείγματα, τα μαθηματικά αντιμετωπίζονται από τη συγγραφέα Κέρστιν Ρότζερς και την εικονογράφο Κάρεν Τόμλινς σαν μια ιδιαίτερη, αυτόνομη γλώσσα που ταξινομείται κατά κάποιο τρόπο στα δικά της λήμματα. Ο κόσμος των μαθηματικών όμορφος και εντυπωσιακός γιατί τα παλιά σχολικά βιβλία που θυμόμαστε εμείς μας γεννούσαν την πλήξη ήδη από το εξώφυλλο.

    Το λεξικό χρησιμοποίησε με άδεια από την Oxford University Press την μέθοδο Numicon και το εκπαιδευτικό της υλικό, μια προσέγγιση που απελευθερώνει τις γνωστικές δυνατότητες των παιδιών προκειμένου να κατανοησουν αλλά και να απολαύσουν κυρίως τα μαθηματικά.

    Πολύ ωραία η ποιότητα του χαρτιού καθώς και η αποτύπωση των χρωμάτων. Σελίδες 135 γεμάτες χρώμα στα 12 ευρώ. Ωραία δουλειά

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    Συγγραφέας: Κέρστιν Ρότζερς
    Εικονογράφηση: Κάρεν Τόμλινς
    Εκδόσεις: Κέδρος, Απρίλιος 2015
    Σελίδες: 136
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-960-04-4585-5
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular