More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο σπηλιανθρωπάκι, της Μαρίας Ρουσάκη

    Το σπηλιανθρωπάκι, της Μαρίας Ρουσάκη

    Μια χαρά τα πήγαινε το σπηλιανθρωπάκι από τότε που γεννήθηκε. Ούρλιαζε το τραγούδι της ευτυχίας, έλεγε τα “ούγκα, ούγκα, ούγκα” του, έτρωγε με τα χέρια μεταξύ λάσπης του βάλτου και χώματος του δάσους και χτυπούσε με το ρόπαλό του όποιον έβρισκε μπροστά του. Όλα πήγαιναν καλά, τέλεια. Ώσπου… όλα άλλαξαν.Το σπηλιανθρωπάκι απέκτησε άξαφνα κάτι τρόπους άστα να πάνε. Άρχισε να ζωγραφίζει σε χαρτί αντί για τους τοίχους, να ψιθυρίζει αντί να ουρλιάζει, να τρώει με κλαδάκι αντί με τα χέρια, να σκουπίζει τα πόδια του προτού μπει στη σπηλιά, να μη θέλει να πάει για κυνήγι με την σφεντόνα του. Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο στο σχολείο όπου -άκουσον, άκουσον, μάζευε τα πράγματά του, ζητούσε άδεια από τη δασκάλα του, σήκωνε το χέρι του για να μιλήσει και δεν πετούσε πέτρες στα κορίτσια. Οι γονείς του ήταν σε απόγνωση… Τι παιδί ήταν αυτό επιτέλους;

    Μια ευρηματική αλληγορία προϊστορίας, μια από τις πιο πρωτότυπες ιστορίες συμπεριφοράς και διαφορετικότητας. Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η υιοθέτηση τρόπων και συμπεριφορών που το ξεχώρισαν από τις αγέλες των ζώων, φωτίζονται πανέξυπνα και αναδεικνύουν τη μοναξιά του πρωτοπόρου.

    Όταν κάποτε διάβασα ότι ο πρώτος “άνθρωπος” που κατέβηκε από το δέντρο και σταδιακά σηκώθηκε σε πιο όρθια στάση, ήταν μια γονιδιακή παρεκτροπή του είδους του που οφειλόταν σε κάποια ασθένεια, γοητεύτηκα. Προσπάθησα να δω τον περίγυρό του, το πώς τον αντιμετώπισαν οι άλλοι, το πόσο μόνος αισθάνθηκε. Ίσως μέχρι να εμφανιστεί ο δεύτερος.

    Αυτό το το γοητευτικό περιβάλλον των απαρχών του ανθρώπινου είδους χειρίζεται με χιούμορ, φαντασία και επιδεξιότητα η Μαρία Ρουσάκη και προσφέρει μια εξαίρετη ιστορία που εκπλήσσει.

    Η “προϊστορική” εικονογράφηση και τα καρτούν σκίτσα ανήκουν στον Μαρκ Γουάινσταιν.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το σπηλιανθρωπάκι
    Σειρά: Φραουλίτσα
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εικονογράφηση: Μαρκ Γουαινστάιν
    Μακέτα εξωφύλλου: Νέλλυ Βασιλείου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2018
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Μαράντη
    Σελιδοποίηση: Ελένη Σταυροπούλου
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2708-9
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular