More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο όνειρο του Σκιάχτρου, των Ε. Τριβιζά και Α. Κυριτσόπουλου

    Το όνειρο του Σκιάχτρου, των Ε. Τριβιζά και Α. Κυριτσόπουλου

    Τίτλος: Το όνειρο του σκιάχτρου (το θέατρο με τη μισή αυλαία)
    Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
    Εικονογράφηση: Αλέξης Κυριτσόπουλος
    Εκδόσεις: Βιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ Κολλάρου &Σιας Α.Ε
    Σελίδες: 95
    Μέγεθος: 21 Χ 28
    ISBN: 960-05-0634-5

    oneiroskiaxtroucover

    Ο κυνηγός ο Κυρ-Δίκανος έφτιαξε μια μέρα ένα σκιάχτρο με ένα ξεφτισμένο ψάθινο καπέλο της κακιάς ώρας, για να τρομάζει τα πουλιά που ρήμαζαν τον λαχανόκηπό του. “Είσαι ένα σκιάχτρο και τίποτα περισσότερο”, είναι το…δώρο του δημιουργού στο σκιάχτρο του.
    Πηγαίνει στο καφενείο ο Κυρ-Δίκανος και τα πουλιά επισκέπτονται το λαχανόκηπο και το σκιάχτρο που ήδη νιώθει απέραντη μοναξιά, εγκλωβισμένο στο ρόλο της μοίρας του και της απαράβατης αποστολής του. Γνωρίζονται και τα πουλιά αντιλαμβάνονται ότι το σκιάχτρο δεν είναι κακό (ο Τιτιβούε του δίνει μάλιστα το όνομα Αχυρούλης) αφού τους μιλά γλυκά και τα γλιτώνει από παγίδες του κήπου που έχει στήσει ο κυνηγός.

    Σύντομα, ο Αχυρούλης θα τους αποκαλύψει τη βαθιά επιθυμία του. “Θέλω να πετάξω σαν κι εσάς”. Τα πουλιά, οι μαέστροι των φτερών, το επιμορφώνουν με τις ώρες και προσπαθούν να οδηγήσουν το σώμα του στο πέταγμα. Προσπάθειες επί προσπαθειών αλλά το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Μόνο τα πουλιά πετούν.

    Το σκιάχτρο δεν είναι αναποτελεσματικό μόνο στο πέταγμά του αλλά και στην βασική του δουλειά, την αποστολή του να διώχνει τα πουλιά. Ο Κυρ-Δίκανος με τους φίλους του τους κυνηγούς, εν μέσω μιας παρτίδας τάβλι στο καφενείο, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά αφού τα πουλιά του ρημάζουν τον κήπο και οι παγίδες του δεν πιάνουν μήτε πουλιά μήτε κουνούπια. Έτσι, στήνει τη δική του παγίδα υποδυόμενος ο ίδιος ένα άλλο σκιάχτρο. Πλησιάζει τον Αχυρούλη, τον παγιδεύει και με τη συνεργασία των φίλων κυνηγών τον πιάνουν και τον οδηγούν σε δίκη, καταδίκη και φυλάκιση. Λίγο πριν εκτελεστεί, ο Αχυρούλης, θα καταφέρει να αρθρώσει την τελευταία του επιθυμία. Το όνειρό του. Και θα είναι αυτό που θα το οδηγήσει σε κάτι που κανείς δεν περίμενε.

    Ένα σκιάχτρο. Ένα ομοίωμα ανθρώπου ζητεί να ξεκολλήσει από τη γη και να ξαναστήσει τον εαυτό του όπως τον ονειρεύεται: να πετάξει όπως τα πουλιά που κανονικά πρέπει να τρομάζει, να υπάρξει πέρα από εκεί που το φαντάζεσαι καρφωμένο κι ακίνητο. Να ζήσει πέρα από το προφανές που του δόθηκε γραφτό, τετελεσμένο.
    Θα μαραζώσει. Θα ονειρευτεί. Θα χαμογελάσει. Θα πιστέψει. Θα παλέψει. Κι αφού όλα αυτά τα κάνει ξανά και ξανά με μπερδεμένη σειρά, στο τέλος θα κρατήσει την απογείωσή του στην καινούρια του ζωή, αυτή που το ίδιο διάλεξε και ζήτησε.

    Ο Ευγένιος Τριβιζάς στήνει αριστοτεχνικά δύο πράξεις, 15 σκηνές και 21 ήρωες και απογειώνει το σκιάχτρο που ζει εντός μας, το όνειρο που ανασαίνει και πνίγεται προτού βγει στην επιφάνεια. Γιατί κανένας δεν πρέπει να ζει στις προφανείς σκιάσεις που φτιάχνουν οι ήλιοι που τοποθέτησαν στον ουρανό του. Κανείς δεν πρέπει να παγιδεύεται μέσα στους αναμενόμενους ρόλους που του κουμπώνουν κοστούμι.

    Χαρακτηριστικά χρώματα και μορφές με το ιδιαίτερο ύφος του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Ένα εξώφυλλο, εννέα ολοσέλιδες ζωγραφιές και αρκετά ακόμα ασπρόμαυρα σκίτσα  στις 95 σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν το σκιάχτρο και το όνειρό του και συνθέτουν εκείνο το μοναδικό παράλληλο σύμπαν του γνωστού εικονογράφου που αναπνέει μπροστά μας. Ζωγραφιές που ζουν στη δική τους αυτονομία καθεμιά την ίδια ώρα που σκαρφαλώνουν στους διαλόγους του έργου και σου αποκαλύπτουν τα χρώματά τους.

    Το όνειρο του σκιάχτρου, όνειρό σας…

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    eugenios_trivizas_gnoriste_featΤο όνομα  Ευγένιος Τριβιζάς είναι αναμφισβήτητα γνωστό παγκοσμίως, ο «Έλληνας Άντερσεν», όπως τον χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα «Independent». Έχει διακριθεί και βραβευθεί για πολλά έργα του από οργανισμούς όπως  η Ακαδημία Αθηνών, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ έχει λάβει βραβεία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων όπως  το Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Parents Choice Amazing Accomplishment Award, The Sheffiedls children’s Book Award Commendation Hudson, Massachusetts Children’s Choice Award και Arizona Library Association Young Readers Award. Δεν χρειάζεται συστάσεις! Η πρωτοτυπία και η φαντασία που χαρακτηρίζουν τα βιβλία του αποτελούν εισιτήριο για κάθε παιδική, σχολική αλλά και ενηλίκων βιβλιοθήκη.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του πτυχίου Master of Laws (University College) και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science) και Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director of Criminal Justice Studies). Έχει διδάξει επίσης στο Bramshill Police College, τo Central London Polytechnic και το London School of Economics. Στο διάστημα 1993-1998 ήταν επισκέπτης καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπ
    ιστήμιο Αθηνών. Όλα αυτά, τα εντυπωσιακά, συνθέτουν τη μία του ιδιότητα, ετερόκλητη θα λέγαμε με τη δεύτερη, τη συγγραφική.

    Με τη λογοτεχνία ο Ευγένιος Τριβιζάς καταπιάστηκε από πολύ νωρίς,  από τα παιδικά του κιόλας χρόνια. Έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία για παιδιά, ένα βιβλίο για ενήλικες, με τίτλο Ο Ερωτευμένος Πυροσβέστης και πάνω από 20 θεατρικά έργα, μα και λιμπρέτα για όπερες.

    Το θεατρικό του έργο Το όνειρο του σκιάχτρου παίχτηκε το 1992 στο θέατρο του Βρετανικού Μουσείου της Αγγλίας στα πλαίσια του European Arts Festival. Τον ίδιο χρόνο το έργο του Χίλιες και Μία Γάτες σε μετάφραση του Z. Rudrinski βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό θεατρικού έργου που οργάνωσε το Πολωνικό Κέντρο Τέχνης για τη Νεότητα. Το 1993 το βιβλίο του Τα Τρία Μικρά Λυκάκια έφτασε στη δεύτερη θέση των αμερικάνικων παιδικών best sellers (Picture Books). Βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά έχουν μεταδοθεί από το BBC, έχουν περιληφθεί στα αναγνωστικά ελληνικών και αμερικανικών σχολείων και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά, σουηδικά, ιαπωνικά και πολλές άλλες γλώσσες.

    Στην Αμερική η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα της Μινεάπολης (Ε.Μ. Αndersen Library) αποφάσισε να συγκεντρώσει το σύνολο των λογοτεχνικών βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, μελέτες για το έργο του, χειρόγραφα και άλλο υλικό σε μια ειδική ερευνητική συλλογή. Η έκθεση των πρώτων αποκτημάτων της συλλογής έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το Μάιο του 2000, όπου ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν παρών.

    Το κόμικ του Φρουτοπία, μεταφέρθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην κρατική τηλεόραση από την οικογένεια Σοφιανού και από εκεί στις καρδιές όλων!

    Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά:

    Η χώρα χωρίς γάτες, Κέδρος (1991)
    Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό, Κέδρος (1991)
    Ο λαίμαργος τουνελόδρακος, Κέδρος (1991)
    Ο ναυαγός Κοκκινοτρίχης, Κέδρος (1991)
    Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του, Κέδρος (1991)
    Το στοχολούλουδο, Ακρίτας (1991)
    Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας, Ψυχογιός (1991)
    Η ιπτάμενη σκάφη, Εκδόσεις Πατάκη (1992)
    Η λαίμαργη φάλαινα, Κέδρος (1992)
    Ο ερωτευμένος πυροσβέστης, Εκδόσεις Πατάκη (1992)
    Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος, Κέδρος (1992)
    Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι, Κέδρος (1992)
    Τα χρωματιστά κοράκια, Κέδρος (1992)
    Το παραπονεμένο ελεφαντάκι, Κέδρος (1992)
    Η μεγάλη φαγούρα, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Ο ζόρικος δεσμοφύλακας, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Ο ήλιος της Λίζας, Κέδρος (1993)
    Ο συναχωμένος τενόρος, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Τα τρία μικρά λυκάκια, Μίνωας (1993)
    Το ανώνυμο γράμμα, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Το μυστικό της μαξιλαροθήκης, Εκδόσεις Πατάκη (1993)
    Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές, Κέδρος (1993)
    Ο μανάβης και η σοπράνο, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
    Ο υπέροχος σκουπιδοντενεκές, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
    Οι δώδεκα ομπρέλες, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
    Το βουνό της τύχης, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
    Το πάρτυ των καγκουρό, Εκδόσεις Πατάκη (1994)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Απαγωγή στον πλανήτη της αλφαβήτας, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Απαγωγή στον πλανήτη της αλφαβήτας, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Ο γαλαξίας των λέξεων, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Οι βαλίτσες του γίγαντα, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Νησί των Πυροτεχνημάτων. Το μυστικό ημερολόγιο των διακοπών μου, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Η απαγωγή της Μαρουλίτας, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Η επιδρομή των καραβίδων, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας, Εκδόσεις Καστανιώτη (1995)
    Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι, Εκδόσεις Καστανιώτη (1995)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Η συμμορία των σκόρων, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Οι τρεις μυρμηγκοφάγοι, Εκδόσεις Πατάκη  (1996)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Το αόρατο καγκουρό, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα, Μίνωας (1996)
    Η τελική αναμέτρηση, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Η Φιφή και η Φωφώ οι φαντασμένες φάλαινες, Μίνωας (1996)
    Ο Άρης ο τσαγκάρης, Μίνωας (1996)
    Ο Λούκουλος τρώει βότσαλα, Κέδρος (1996)
    Ο Λούκουλος τρώει μπαλόνια, Κέδρος (1996)
    Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, Κέδρος (1996)
    Ο Λούκουλος τρώει πυγολαμπίδες, Κέδρος (1996)
    Ο ταξιδιώτης και η μαργαρίτα, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα, Κέδρος (1996)
    Τα μαγικά μαξιλάρια, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Φουφήχτρα: Η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα, Μίνωας (1996)
    Γράψε μου, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Η κόρη του φακίρη, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Η σπανακόπιτα του τσάρου, Εκδόσεις Πατάκη(1997)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Ο δεκανέας Παραδέκας, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Ο χρυσός χαρτοπόλεμος, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Το κλεμμένο ηφαίστειο, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Ένα φτυάρι στον Άρη, Ελληνικά Γράμματα (1997)
    Κάτι για σένα, Εκδόσεις Πατάκη (1997)
    Όταν είναι να φύγει το τρένο, Ελληνικά Γράμματα (1997)
    Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή;, Ελληνικά Γράμματα (1997)
    Ποτέ μη γαργαλάς ένα γορίλα, Ελληνικά Γράμματα (1997)
    Τα ογδόντα οχτώ ντολμαδάκια, Καλέντης (1997)
    Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες, Ελληνικά Γράμματα (1998)
    Μαζί, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Ο φωτογράφος Φύρδης Μίγδης, Κέδρος (1998)
    Ο χαμένος μανάβης, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Οι τρεις συνωμότες, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Τα σκληρά καρύδια, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Τα σπάνια καρεκλοπόδαρα, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Το μυστικό μονοπάτι, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Το πικραμύγδαλο και η γλυκοπατάτα, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Το τρομερό φρουκτήνος, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, Άμμος (1998)
    Δωράκια από μένα για σένα, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα της γαλάζιας γάτας, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα της χρυσής χελώνας, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα του ζαφειρένιου ζαρκαδιού, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα του κόκκινου κροκόδειλου, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα του πράσινου παπαγάλου, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Η παρεούλα του ροζ ρινόκερου, Ελληνικά Γράμματα (1999)
    Το απίθανο τσίρκο του Μανόλη, Κέδρος (1999)
    Pegasus and Mendios, Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Γενική Γραμματεία Πληροφοριών (2000)
    Δωράκια από μένα για σένα, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Δωράκια από μένα για σένα, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Ένα βαρέλι χωρίς βαρίδια, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Η ιπτάμενη σβούρα, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Η μάγισσα με τα πόμολα, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Η νύχτα της μπανανόφλουδας, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Η πινεζοβροχή, Κέδρος (2000)
    Η Πουπού και η Καρλότα, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο, Μίνωας (2000)
    Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους, Ελληνικά Γράμματα(2000)
    Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Ο Γκουντουνοφάγος παθαίνει αμνησία, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Ο θαλασσογιατρός, Κέδρος (2000)
    Ο θανάσιμος κίνδυνος, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Ο οφθαλμαπατεώνας, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Ο παππούς του κουρέα, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Οι σαράντα εφιάλτες, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Τα κολοκύθια με τα τούμπανα, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Το Γκουντούν πάει σχολείο, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Το κόκκινο βότσαλο, Εκδόσεις Πατάκη(2000)
    Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Ελληνικά Γράμματα (2000)
    Η δαχτυλήθρα με το δηλητήριο, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Η Δέσποινα και το περιστέρι, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 (2001)
    Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας, Καλέντης (2001)
    Η ζωγραφιά της Χριστίνας, Ψυχογιός (2001)
    Η Μυρτώ και το κουνουπάκι, Κέδρος (2001)
    Η σκιά του προδότη, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Η σκόνη του φτερνίσματος, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Η τελευταία μαύρη γάτα, Ελληνικά Γράμματα (2001)
    Ο Ιγνάτιος και η γάτα, Καλέντης (2001)
    Ο κυνηγός ταλέντων, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Ο μικρός Ερμής, Μίνωας (2001)
    Οι δύο μασκοφόροι, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Οι μυστικές περιπέτειες της Δανάης. Η κινέζα κούκλα, Μίνωας (2001) |
    Το κλεμμένο ξυπνητήρι, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Το μουστάκι του Θάνου, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Οι δώδεκα ομπρέλες, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Οι Κένταυροι του Κρόνου, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Οι χελώνες του βαρώνου, Καλέντης (2002)
    Το ανώνυμο γράμμα, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Το μυστικό της μαξιλαροθήκης, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Το σάντουιτς του τρόμου, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Tο τηγάνι του δήμιου, Καλέντης (2002)
    A Swallow over Europe, Υπουργείο Εξωτερικών. Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003)
    Eine Schwalbe für Europa, Υπουργείο Εξωτερικών. Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003)
    Une hirondelle pour l’ Europe, Υπουργείο Εξωτερικών. Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003)
    Ένα κουτάβι νοιώθει μοναξιά, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Ένα χελιδόνι για την Ευρώπη, Μίλητος (2003)
    Ένα χελιδόνι για την Ευρώπη, Υπουργείο Εξωτερικών. Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003)
    Η Δέσποινα και το περιστέρι, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Η μεγάλη φαγούρα, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Ο άσος των μεταμφιέσεων, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Ο τρίτος χρησμός, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Ο υπέροχος σκουπιδοντενεκές, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Οι γιαγιάδες με τα γιο-γιο, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Ούτε γάτα ούτε ζημιά, Κέδρος (2003)
    Τα 33 ροζ ρουμπίνια, Καλέντης (2003)
    Τα τρία μικρά λυκάκια, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Το βουνό της τύχης, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Το γαϊδουράκι που γκάριζε, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Το κουτάλι της γαβάθας, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Το πάρτι των καγκουρό, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Το φαγκρί και το σκουμπρί, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, Καλέντης (2003)
    Ήταν όλοι τους μανάβηδες, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Ο συναχωμένος κόκορας, Κέδρος ( 2003)
    Despina and the Dove, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Despina et la colombe, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Despina und die Taube, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Ελάτε να παίξουμε με τη Δέσποινα και το περιστέρι, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Ένας ιππότης στο κάστρο των λέξεων, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (2004)
    Η γειτονιά με τους σκουπιδοτενεκέδες, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Η σφεντόνα και το μπρίκι, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Η ύπουλη παγίδα, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Καταδίωξη στο φεγγαρόφωτο, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Ο εξερευνητής και το σοφό παπαγαλάκι 1, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004)
    Ο εξερευνητής και το σοφό παπαγαλάκι 2, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004)
    Ο εξερευνητής και το σοφό παπαγαλάκι 3, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004)
    Ο μαύρος πάνθηρας, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Οι περιπέτειες του Κούκη Μπιμπικούκη, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004)
    Τα σαράντα στιλέτα, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Little Bear in Trouble, Ελληνική Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος (2005)
    Ένα δέντρο, μια φορά, Καλέντης (2005)
    Το λυπημένο αρκουδάκι, Ελληνική Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος (2005)
    Ένα ελατάκι για τον Τάκη, Ελληνικά Γράμματα (2006)
    Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων, Μίνωας (2006)
    Το όνειρο του σκιάχτρου, Βιβλιοπωλείον της Εστίας (2006)
    The Village of Joy, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Διακοπές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο νησί των πυροτεχνημάτων. Η λιωμένη σοκολάτα, Εκδόσεις Πατάκη (2007)
    Η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα, Ελληνικά Γράμματα (2007)
    Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο, Μίνωας (2007)
    Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία, Ελληνικά Γράμματα (2007)
    Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας, Μίνωας (2007)
    Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας, Μίνωας (2007)
    Πανικός στη χώρα της Γεωμετρίας, Ελληνικά Γράμματα (2007)
    Το χωριό της χαράς, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Έλα να παίξουμε στη Φρουτοπία, Modern Times (2008)
    Έλα να παίξουμε στη Φρουτοπία, Modern Times (2008)
    Ημερολόγιο 2009: Φρουτοπία, Modern Times (2008)
    Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας, Sportday (2008)
    Τα γουρουνάκια κουμπαράδες, Εκδόσεις Καστανιώτη (2008)
    Το νανούρισμα του φακίρη, Ελληνικά Γράμματα (2008)
    Φρουτοπία: Ο χαμένος μανάβης, Modern Times (2008)
    To ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Η σκιά του προδότη, Modern Times (2009)
    Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Οι δραπέτες της σκακιέρας, Καλέντης (2009)
    Οι δραπέτες της σκακιέρας, Καλέντης (2009)
    Φρουτοπία: Η απαγωγή της Μαρουλίτας, Modern Times (2009)
    Φρουτοπία: Η ιπτάμενη σβούρα, Modern Times (2009)
    Φρουτοπία: Το σχολικό μου ημερολόγιο, Modern Times (2009)
    Ημερολόγιο 2011: Φρουτοπία, Modern Times (2010)
    Ο μάγειρας του μαγεμένου τσίρκου, Ελαΐς – Unilever Hellas Α.Ε. (2010)
    Ο μάγειρας του μαγεμένου τσίρκου, Ελαΐς – Unilever Hellas Α.Ε. (2010)
    Φρουτοπία: Ο μαύρος πάνθηρας, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Ο χαμένος μανάβης, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Οι τρεις συνωμότες, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Παπιγιόν για φώκιες, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Τα σκληρά καρύδια, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Το μυστικό μονοπάτι, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Το σάντουιτς του τρόμου, Modern Times (2010)
    Φρουτοπία: Το τρομερό φρουκτήνος, Modern Times (2010)
    Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι, Μεταίχμιο (2011)
    Ο ιπτάμενος δίσκος, Μεταίχμιο (2011)
    Τα τρία μικρά λυκάκια, Μίνωας (2011)
    Φρουτοπία: Το δόντι της κόμπρας, Modern Times (2011)
    Ένα ελατάκι για τον Τάκη, Μεταίχμιο (2012)
    Ένα κουτάβι νιώθει μοναξιά, Μεταίχμιο (2012)
    Η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα, Μεταίχμιο (2012)
    Η νύχτα της μπανανόφλουδας, Μεταίχμιο (2012)
    Η Πουπού και η Καρλότα, Μεταίχμιο (2012)
    Η τελευταία μαύρη γάτα, Μεταίχμιο (2012)
    Η Φιφή και η Φωφώ οι φαντασμένες φάλαινες, Μίνωας (2012)
    Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους, Μεταίχμιο (2012)
    Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης, Μεταίχμιο (2012)
    Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία, Μεταίχμιο (2012)
    Οι γιαγιάδες με τα γιο-γιο, Μεταίχμιο (2012)
    Οι σαράντα εφιάλτες, Μεταίχμιο (2012)
    Πανικός στη χώρα της Γεωμετρίας, Μεταίχμιο (2012)
    Το γαϊδουράκι που γκάριζε, Μεταίχμιο (2012)
    Το νανούρισμα του μικρού φακίρη, Μεταίχμιο (2012)
    Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Μεταίχμιο (2012)
    Το φαγκρί και το σκουμπρί, Μεταίχμιο (2012)
    Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες, Μεταίχμιο (2013)
    Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι, Μεταίχμιο (2013)
    Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες, Μεταίχμιο (2013)
    Δωράκια από μένα για σένα, Μεταίχμιο (2013)
    Δωράκια από μένα για σένα, Μεταίχμιο (2013)
    Ένα φτυάρι στον Άρη, Μεταίχμιο (2013)
    Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα, Μεταίχμιο (2013)
    Οι παρεούλες της Αλβαβήτας 1, Μεταίχμιο (2013)
    Οι παρεούλες της Αλφαβήτας 2, Μεταίχμιο (2013)
    Όταν είναι να φύγει το τρένο, Μεταίχμιο (2013)
    Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας, Καλέντης (2013)
    Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή;, Μεταίχμιο (2013)
    Ποτέ μη γαργαλάς έναν γορίλα, Μεταίχμιο (2013)
    Το φτερωτό αριθμητάρι, Ψυχογιός (2013)
    Φουφήχτρα: Η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα, Μίνωας (2013)
    Δώδεκα παρά δώδεκα, Καλέντης (2014)
    Η θαυμαστή καμήλα, Ίκαρος (2014)
    Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα, Μεταίχμιο (2014)
    Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα, Ψυχογιός (2014)
    Η Ρενάτα η γάτα με τη ροζ ριγέ γραβάτα, Μεταίχμιο (2014)
    Ο Χάρυ το μοσχάρι και το μαγικό λυχνάρι, Μεταίχμιο (2014)
    Ο χορός των στρουθοκαμήλων, Μίνωας (2014)
    Οι πειρατές της καμινάδας, Ψυχογιός (2014)
    Τα τρία μικρά λυκάκια, Μίνωας (2014)
    Το μωρό που του κλέψανε το μπιμπερό, Μεταίχμιο (2014)
    Ο Άρης ο τσαγκάρης, Μίνωας (2015)
    Το αυγό που δε σπάει ποτέ, Ψυχογιός (2015)
    Το πιο όμορφο κυκνάκι, Διάπλαση (2015)
    Το σάντουιτς του γίγαντα, Διάπλαση (2015)

    Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
    Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο, Κέδρος (1997)
    Θέατρο για παιδιά 2, Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους (2002)
    Ένας ιππότης στο κάστρο των γραμμάτων, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (2004)
    Ένας ιππότης στο κάστρο των λέξεων, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (2004)
    Το Αιγαίο: Μια διάσπαρτη πόλη, Futura (2006)
    Βλέπω το σημερινό κόσμο, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2007)
    Στον κήπο με τα παραμύθια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (2008)
    Το σχολικό ημερολόγιο των βιβλιοφάγων 2008-2009, Εκδόσεις Πατάκη (2008)
    Περί φιλανθρωπίας, Art-emis (2009)
    Περί ζώων, Ψυχογιός (2011)

    ***

    Ο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

    ***

    kyritsopoulos1ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
    Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1943.
    Ο πατέρας μου από την Πάτρα, ήταν γείτονας του Πολύεδρου, που τότε αν θυμάμαι καλά, ήταν φαρμακείο. Στο πατρικό του πατέρα μου ερχόμαστε τα καλοκαίρια. Στον μακρύ διάδρομο έκανα ποδήλατο.
    Μιαν άλλη φορά στην Αθήνα με το ποδήλατο με είχε πάρει η κατηφόρα και η μαμά μου έτρεχε πίσω μου φωνάζοντας σταματείστε τον. Η μαμά μου ήταν από τη Σμύρνη. Τελικά γκρεμοτσακίστηκα πριν φτάσω στο δρόμο με τα τραμ.

    – – – – – – – – – – –

    Τι άλλο είναι η ζωγραφική από τη γλυκειά ανάμνηση. Τι άλλο παρά μια ξέφρενη βόλτα με ποδήλατο σ’ έναν σκοτεινό διάδρομο, όπου χωράν όλα τα τοπία. Σιωπηλά, με λάμπα εργαστηρίου, με την ευχή της μαμάς και της νονάς σου.
    Πιστεύω πως η ζωγραφική πηγαινοέρχεται από το εργαστήριο στα βιβλία, από τις εκθέσεις στις αφίσες κι από τα εξώφυλλα στα κάδρα. Κι έτσι ζωγραφίζω χρόνια τώρα. Είτε σε έκθεση τα βλέπουμε είτε σε αφίσες και εξώφυλλα δίσκων. Καμιά φορά –τώρα το λέω αυτό- γράφω κιόλας.
    Αλέξης Κυριτσόπουλος
    (Με αφορμή έκθεση στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ στην Πάτρα)

    Και συμπληρώνουμε:
    Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας (1962-1965) χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Στην ερώτησή μας γιατί διέκοψε τις σπουδές του στη Νομική, μας απάντησε ότι θα έπρεπε να τον ρωτήσουμε γιατί γράφτηκε στη Νομική. Ο λόγος ήταν η αναβολή στράτευσης. Παρόλο που ήταν πολύ καλός μαθητής από παιδί αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να ζωγραφίζει, τα σχέδια του βέβαια, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, ήταν όμως κάπως περίεργα για να τα κατανοήσουν οι δάσκαλοι των εικαστικών που είχε ως μαθητής του πειραματικού σχολείου όπου φοιτούσε.
    Αρχικά λοιπόν ασχολήθηκε με το σκίτσο. Δημοσίευσε σκίτσα σε εφημερίδες και περιοδικά μέχρι το 1967. Για ένα διάστημα της ζωής του έζησε  στο Παρίσι, όπου παρέμεινε ως ανυπότακτος-χωρίς διαβατήριο. Εκεί παρακολούθησε διάφορα εργαστήρια. Από το 1975 δουλεύει στην Αθήνα: εκθέσεις ζωγραφικής (Στροφή, Gazette, Ώρα, Σκουφά, άστρα, Ζουμπουλάκη, άνεμος, ΜΙΕΤ κ.α.), εικονογράφηση βιβλίων, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων, μουσικά προγράμματα, παιδικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, σκηνικά σε ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους περιλαμβάνονται στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
    Συνεργάζεται με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Ευγένιο Τριβιζά εικονογραφώντας πολλά από τα παραμύθια του.Έχει συνεργαστεί με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα (Αχαρνείς, Κούρεμα, Σαββόραμα), τους δίσκους και τα CD του. Ζωγραφίζει για τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη (εξώφυλλα δίσκων, CD και αφίσες). Έχει επίσης ζωγραφίσει Τα παράλογα του Μάνου Χατζιδάκι. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής (Ο Πέτρος κι ο λύκος, Σαββόραμα, Λυσιστράτη) καθώς και με το Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας. Να αναφέρουμε τέλος ότι συνεργάστηκε με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων ως προς την εικονογράφηση αναγνωστικού Γαλλικής γλώσσας και αναγνωστικού Α΄ Δημοτικού αντιστοίχως.
    Συνθέτει βιβλία για μικρούς και μεγάλους που στηρίζονται κυρίως στην εικόνα, ενώ το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του «Το παραμύθι με τα χρώματα» το οποίο εκδόθηκε το 1977, συνεχίζει να επανεκδίδεται και να αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους!

    Εργογραφία:
    Πηγαινέλα στα σύννεφα, Ίκαρος, 2015, (κείμενα, εικονογράφηση)
    Οι περιπέτειες της Ρόζας, Ίκαρος & Μουσείο Μπενάκη, (κείμενα, εικονογράφηση), Σειρά: Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του ’30, 2013
    Τα Βεγγαλικά, Ίκαρος & Μουσείο Μπενάκη, (κείμενα, εικονογράφηση), Σειρά: Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του ’30, 2012 Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Κύκλου (ΙΒΒΥ) 2013, Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω, Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Κρατικά Βραβεία 2014
    Σ’ ΑΓ, Αρμός, 2010
    Λίγο ακόμα…, Ίκαρος & Μουσείο Μπενάκη, (κείμενα, εικονογράφηση), Σειρά: Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του ’30, 2009
    Μία + 5 Καρυάτιδες, Κέδρος ,(κείμενα, εικονογράφηση),2007
    Σαν ψέματα, Φραγκεσκάκη Χριστίνα, Αρμός (εικονογράφηση),2007
    Εικαστικό πανόραμα στην Ελλάδα 3: Και τώρα; Πετρηνού Χριστίνα, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (έργα), 2007
    Γενέθλιος τόπος, Συλλογικό έργο, Alpha Trust (ζωγραφική), 2007
    Έρως βαρύς, Κέδρος (εικονογράφηση), 2007
    Η τέχνη στην πρώτη σελίδα: 72 καλλιτέχνες δημιουργούν τα εξώφυλλα της Athens Voice. Αθήνα, Athens Voice, 2007
    Η νεράιδα της Γης, Τσαλίκογλου Φωτεινή, Κέδρος(εικονογράφηση), 2006
    Η τέχνη στην πρώτη σελίδα, Συλλογικό έργο, Athens Voice (έργα), 2006
    Εικαστικές ματιές στο έργο του Γιώργου Ιωάννου, Ιωάννου Γιώργος, 1927-1985, Κέδρος (ζωγραφική), 2006
    Εικόνες για τους Αχαρνείς του Αριστοφάνη, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (εικονογράφηση), 2006
    Ελαφροπάτητα, Βασιλάκης Κώστας,  Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (εικονογράφηση), 2006
    Θέλω να μου χαρίσεις κάτι, Δοξιάδη Ανθή, Άγρα (εικονογράφηση), 2005
    Το όνειρο του σκιάχτρου, Τριβιζάς Ευγένιος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας (εικονογράφηση), 2004
    Ημερολόγιο 2006, Κέδρος (εικονογράφηση), 2003
    Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα. Αθήνα, Πατάκης, 2003 (συλλογικό έργο)
    Ο Μερλίνος ο μάγος και το νησί των ποιητών, Κούκος Περικλής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (εικονογράφηση), 2002
    Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα, Συλλογικό έργο, Εκδόσεις Πατάκη (ζωγραφική)2001
    Τα 31 κουδουνάκια, Δάρδα-Ιορδανίδου Άννα, Κέδρος (εικονογράφηση), 2001
    Μίκης Θεοδωράκης: Λυσιστράτη, Συλλογικό έργο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (εικονογράφηση)
    Μικρές και μεγάλες μέρες, Κέδρος (εικονογράφηση), 2000
    Το ημερολόγιο του ουράνιου τόξου 2002, Κέδρος (εικονογράφηση), 2000
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση),2000
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση), 1999
    Στο μισό του ουρανού, Αρτζανίδου Έλενα, Εκδόσεις Πατάκη (εικονογράφηση), 1999
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση), 1999
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση), 1999
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση), 1998
    Δωράκια από μένα για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Ελληνικά Γράμματα (εικονογράφηση)1998
    Έλα, Άγρα (εικονογράφηση), 1997
    Μαζί, Τριβιζάς Ευγένιος, Εκδόσεις Πατάκη (εικονογράφηση), 1997
    Γράψε μου, Τριβιζάς Ευγένιος, Εκδόσεις Πατάκη (εικονογράφηση), 1997
    Ένα παραμυθάκι για χειμώνα και καλοκαίρι, Κέδρος, 1996
    Μάτια μου στολίσου, Άγρα, 1996
    Κάτι για σένα, Τριβιζάς Ευγένιος, Εκδόσεις Πατάκη (εικονογράφηση), 1996
    Ο υπέροχος Ναστραδίν Χότζας, Κέδρος (εικονογράφηση), 1996
    Ο Λούκουλος τρώει βότσαλα, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση), 1996
    Ο Λούκουλος τρώει μπαλόνια, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση), 1996
    Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση), 1995
    Ο Λούκουλος τρώει πυγολαμπίδες, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση)1993
    Ημερολόγιο Νίκος Ξυδάκης, Ίνδικτος (εικονογράφηση), 1992
    Η Ζωίτσα πέρα από τo Αιγαίο, Κυριτσοπούλου Ζωή Ν., Άγρα (εικονογράφηση), 1991
    Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση), 1988
    Ο λαίμαργος τουνελόδρακος, Τριβιζάς Ευγένιος, Κέδρος (εικονογράφηση), 1984
    Το αυγό της κότας, Ιωάννου Γιώργος, 1927-1985, Κέδρος (εικονογράφηση), 1983
    Το περιβόλι του τρελού. Μπάλλος. Βρώμικο ψωμί, Ιθάκη (εικονογράφηση), 1981
    Τα λόγια από τα τραγούδια, Σαββόπουλος, Διονύσης,  Ίκαρος (εικονογράφηση)
    Η ρεζέρβα, Ιθάκη (εικονογράφηση)

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular