More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι, της Μαριλένας Καββαδά

    Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι, της Μαριλένας Καββαδά

    Σ’ ένα μυθικό βασίλειο στο βυθό γεννιέται η μικρή γοργόνα Χρυσομελένια. Ξακουστές γοργόνες, φίλοι και συγγενείς έρχονται και της δίνουν ευχές και δώρα. Το καλύτερο όμως της το χαρίζει η μητέρα της… «Ένα κοχύλι μαγικό! Μ’ ένα χάδι απαλό, κάνει στο λεπτό τ’ όνειρό σου αληθινό! Μόνο για τρεις φορές. Έχει κρυμμένες τρεις ευχές. Μα να θυμάσαι… Τρεις ευχές σημαντικές!».  Ο καιρός περνά και η μικρή πανέμορφη γοργόνα μαθαίνει να στριφογυρνά, να κάνει βουτιές, να χαίρεται, να λυπάται, να αγαπά, να αγαπιέται… Μεγαλώνει. Θέλει να εξερευνήσει το βυθό, να κολυμπήσει πέρα από τις σπηλιές, εκεί που αρχίζει ο αλλιώτικος κόσμος που έχει δει μόνο στα βιβλία. Οι γονείς της όμως της ζητάνε να περιμένει. Να μεγαλώσει κι άλλο για να είναι πιο δυνατή και να προετοιμαστεί καλά, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τους πολλούς κινδύνους που παραμονεύουν. Η Χρυσομελένια όμως δεν αντέχει. Δεν μπορεί να περιμένει. Η έντονη επιθυμία της και η ανυπομονησία της για την εκπλήρωση του ονείρου της είναι τόσο μεγάλη που παραβλέπει τις συμβουλές των γονιών της και χωρίς δεύτερη σκέψη φεύγει. Πολλές περιπέτειες θα ζήσει και δοκιμασίες. Θα ξεπεράσει τους κινδύνους  χρησιμοποιώντας τις δύο ευχές του κοχυλιού της. Τότε, θα νοσταλγήσει το σπίτι της, αλλά και θα συναντήσει τις φίλες της που την αναζητούσαν και τώρα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Τι θα κάνει η Χρυσομελένια; Μόνο μια ευχή της έχει μείνει…

    Το παραμύθι της Μαριλένας Καββαδά είναι γεμάτο περιπέτεια και εκπλήξεις. Η αφήγηση εναλλάσσεται με ομοιοκατάληκτα στιχάκια που την κάνουν ευχάριστη και διασκεδαστική στα παιδιά. Ταυτόχρονα η παράτολμη ηρωίδα, που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο και βιάζεται να μεγαλώσει, κερδίζει τη συμπάθεια από την αρχή. Η σύνεση, η προσοχή και η υπομονή έρχεται εδώ να συμπληρώσει την τόλμη που χρειάζεται στη ζωή για την εκπλήρωση των ονείρων μας.
    Η εικονογράφηση της Λιάνας Δανεζάκη με έντονο το παιδικό στοιχείο και ζωηρά χρώματα και φόρμες, αναπαριστά την ποικιλόμορφη ζωή του βυθού και ακολουθεί όμορφα τη ροή της αφήγησης.

    Το βιβλίο δίνει ένα πλήθος ερεθισμάτων για δραστηριότητες δραματοποίησης, θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, χορού, αλλά και μουσειακής αγωγής. Αρχαία αντικείμενα είναι κρυμμένα στις σελίδες του δίνοντας το έναυσμα στα παιδιά να γίνουν αρχαιολόγοι και να τα ανακαλύψουν.

    Η έκδοση συνοδεύεται από CD, που παίζει και σε υπολογιστή, με την αφήγηση της ιστορίας από την Μαριλένα Καββαδά και 11 τραγούδια σε μουσική Βαγγελή Γερμανού. Τραγουδούν: Βαγγέλης Γερμανός, Δώρος Δημοσθένους, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σπυριδούλα Μπάκα κ.α. Επιπλέον, περιέχει ιδέες για τη δημιουργική αξιοποίησή του βιβλίου στο σπίτι και στην τάξη, προτάσεις δραστηριοτήτων μουσειακής αγωγής, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σχολική γιορτή.

    Όμορφο για μια καλοκαιρινή μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι
    Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Εκδόσεις: Διάπλους, 2018
    Μουσική-τραγούδι: Βαγγέλης Γερμανός
    Τραγουδούν: Δώρος Δημοσθένους, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σαββέρια Μαργιόλα, Σπυριδούλα Μπάκα, Γιάννης Παλαμίδας κ.α.
    Σελίδες: 29
    Μέγεθος: 29 Χ 25
    ISBN:
    978-960-6873-82-9
    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular