More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤότε που κρύψαμε έναν άγγελο, της Αγγελικής Δαρλάση

    Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, της Αγγελικής Δαρλάση

    Μεγάλες αλήθειες κλεισμένες σε ένα παραμύθι μοιάζει αυτό το μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση. Η αγάπη, η φιλία, η φτώχεια, ο πόλεμος, η παιδική κακοποίηση, τα όνειρα βρίσκουν το χώρο τους κάτω από τα φτερά ενός πληγωμένου αγγέλου και υφαίνουν μια ιστορία που ξεπερνά τα όρια ενός χωριού ή μιας χώρας. Πλέκουν μια ιστορία που ξεκινά σε ένα σχολείο στη μέση του πουθενά ανάμεσα σε τέσσερα χωριά της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου. Τρία παιδιά με πληγές στις ψυχές τους, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, βρίσκουν έναν πληγωμένο άγγελο. Θέλουν να τον βοηθήσουν να ξαναγυρίσει στον ουρανό και καταστρώνουν ένα σχέδιο για να συγκεντρώσουν χρήματα γι αυτόν τον σκοπό. Μα θα συναντήσουν ανθρώπους που έχουν χάσει όχι μόνο την παιδικότητα και την αθωότητα, αλλά και την ανθρωπιά τους. Ο άγγελος θα ταλαιπωρηθεί, θα φυλακιστεί, θα αποτελέσει νούμερο σε τσίρκο. Μα τα παιδιά θα βάλουν σκοπό της ζωής τους να τον σώσουν. Κι ο άγγελος με τη σειρά του θα σώσει αυτά.

    Ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο, με δυνατή πλοκή που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το συγγραφικό τέχνασμα της εναλλαγής του αφηγητή, το οποίο δηλώνεται και με την διαφορετική γραμματοσειρά, και δίνει την άλλη «οπτική» των γεγονότων.

    Πραγματικά γεγονότα όπως αυτό της βιβλιοθηκονόμου της Βασόρας που προσπάθησε να σώσει πολύτιμα βιβλία από τους Αμερικανικούς βομβαρδισμούς, βρίσκουν τη θέση τους ανάμεσα στα παραμυθένια. Τρία παιδιά, ο Σέργιος, η Ραλλού και ο Τότο, μάλλον όχι τυχαία διαλεγμένα, κι ένας πληγωμένος άγγελος βγαλμένος από τον πίνακα του Hugo Simberg “The wounded angel” συνθέτουν μια ιστορία χωρίς όρια τόπου και χρόνου, ικανή να αιχμαλωτίσει και τον ενήλικα αναγνώστη, για να μην πούμε κυρίως αυτόν.

    Το βιβλίο έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο είναι επίσης και η θεατρική διασκευή του. Πολύ σημαντικό βιβλίο. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο
    Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση
    Εκδόσεις: Πατάκη, 2009 (τρίτη έκδοση 2012)
    Σελίδες: 232
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-3338-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular