More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΦωτεινή Κωνσταντοπούλου: "Όταν από τον ουρανό έπεφταν λευκόχρυσες μπάλες..."

    Φωτεινή Κωνσταντοπούλου: “Όταν από τον ουρανό έπεφταν λευκόχρυσες μπάλες…”

    Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, BOOK SECRET στο ELNIPLEX για το βιβλίο της “Μια Ζαχαρένια Συνταγή” (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, εικ.: Σάντρα Ελευθερίου).

    Πως προέκυψε σαν ιδέα ο Ρένος ο Ζαχαρένιος;  Ποια ήταν η αφορμή για να γραφτεί η ιστορία;
    Ήταν ένα βράδυ καλοκαιριού. Το 2015 συγκεκριμένα. Είχα μισοκλείσει τα μάτια μου και εκεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας συνέβη να δω ένα μέρος αυτής της ζαχαρένιας ιστορίας. Είδα, λοιπόν, πως από τον ουρανό έπεφταν σαν χιόνι λευκόχρυσες μπάλες. Ένιωσα ευτυχία. Άνοιξα τα μάτια μου και σκέφτηκα τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Μα η αγάπη φυσικά! Αλλά, ποιος θα μπορούσε να τη μοιράζει από εκεί ψηλά;

    Έτρεξα στο γραφείο μου, πήρα ένα χαρτί κι ένα μολύβι, κάθισα και πάλι στο κρεβάτι μου και ξεκίνησα να γράφω. Η ώρα ήταν περίπου τέσσερις. Μετά από μιάμιση ώρα είχα φτιάξει τον σκελετό της. Ένας συννεφένιος ζαχαροπλάστης και μια συνταγή φτιαγμένη από τα υλικά που όλοι έχουμε στην καρδιά μας και μπορούμε να τη μοιράζουμε κάθε μέρα, όπως κι εκείνος. Κοιμήθηκα ήρεμη. Μια από τις επόμενες μέρες του έδωσα και το όνομά του.

    Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος ήρθε εκείνο το βράδυ, χωρίς όνομα αρχικά, αλλά ως μια απάντηση σε όσα εκείνον τον καιρό με βασάνιζαν πολύ. Ήταν οι πρόσφυγες που αναζητούσαν ένα χέρι να σταθούν στα πόδια τους, τα παιδιά που δεν είχαν ποτέ δώρα, αλλά χαμογελούσαν μόνο και μόνο αν τους χαμογελούσες στον δρόμο, οι άστεγοι, οι μοναχοί οι άνθρωποι. Γιατί σε όλα η λύση είναι η αγάπη!  Και γιατί όταν τη μοιράζουμε απλόχερα, όπως κι εκείνος, οι στιγμές της ζωής έχουν άλλη γεύση…ζαχαρένια!

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular