More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΒιβλία δραστηριοτήτων: Χαρούμενα και υγιή παιδιά & Χαρούμενος και υγιής πλανήτης (Έτοιμοι...

    Βιβλία δραστηριοτήτων: Χαρούμενα και υγιή παιδιά & Χαρούμενος και υγιής πλανήτης (Έτοιμοι για δράση)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Η ζωή η ίδια είναι ένα λεπτό στρώμα μπογιάς επάνω στον πλανήτη, και το πινέλο το κρατάμε εμείς.
    Daniel Dennett

    Δύο καλοφτιαγμένα και ευχάριστα βιβλία δραστηριοτήτων για τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Περί τίνος πρόκειται

    Με πολλές δραστηριότητες και γνώσεις και σελίδα με τατουάζ!

    Στο Χαρούμενα και υγιή παιδιά, γίνεται μια ουσιαστική γνωριμία με τον εαυτό μας. Υγεία και ευεξία, μέρη του σώματος (αντιστοιχήσεις), η αξία της καθημερινής κίνησης, καθημερινές υγιεινές συνήθειες (δόντια, πλύσιμο χεριών κτλ), μικρόβια ωφέλιμα και βλαβερά, συναισθηματική ασφάλεια, διατροφή, ύπνος, γυμναστική, γιόγκα, καλές σκέψεις, άγχος και αντιμετώπιση, προσωπικά καταφύγια γαλήνης, ενσυνειδητότητα, σχέση με τον εαυτό μας, επαφή με το σώμα μας και επικοινωνία μαζί του, αισθήσεις, αφουγκράζομαι το περιβάλλον μου, εστιάζω στα απλά, αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι συναισθήματα, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, δημιουργώντας νέες φιλίες, αντιμετωπίζοντας με καλοσύνη τον κόσμο.

    Στο Χαρούμενος και υγιής πλανήτης φεύγουμε από τον εαυτό μας και πάμε στο μεγάλο, στο περιβάλλον όπου ανήκουμε, στον πλανήτη Γη. Θα τον γνωρίσουμε με έναν πλήρη τρόπο. Ξεκινάμε από τη δική μας κουκκίδα, πηγαίνουμε στου σπιτιού μας και φτάνουμε στον πλανήτη μας. Τα πεδία; Αμέτρητα: εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, μείωση ρύπανσης, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση και ωφέλιμα σκουλήκια, οργανικά απόβλητα, μηδενικά απορρίματα, οικολογικό πάρτι (τι να αποφύγεις, τι να προτιμήσεις), σχολεία που σώζουν τον πλανήτη με τις δράσεις τους (ηλιακοί συλλέκτες, λαχανόκηπος, υιοθεσία ζώων κ.α.), η γειτονιά μου και οι πράσινοι γείτονές μου, η δανειστική παιχνιδοθήκη μου, δράσεις που σώζουν τον πλανήτη και εκτός σχολείου.

    Εστιάζοντας

    Δύο βιβλία ευαισθητοποίησης και πλούσιας γνώσης, ουσιαστικής, βιωματικής, διαδραστικής, εφικτής και εφαρμόσιμης. Με πολλές έξυπνες δραστηριότητες επί χάρτου, αλλά και άλλες τόσες στην πραγματική ζωή. Με επεξηγήσεις, με ρεαλισμό, με πλούσια γραφιστική επιμέλεια.

    Στο βιβλίο για τον εαυτό, γίνεται μια σφαιρική προσέγγιση του εαυτού μας και των παραγόντων που τον βοηθούν να είναι ισορροπημένος, υγιής, χαρούμενος. Τα παιδιά θα αντιληφθούν την αξία της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ισορροπίας και αρμονίας, την αξία της ευεξίας, ενώ μέσα από αρκετές δραστηριότητες θα ενδυναμώσουν αυτές τις παραμέτρους της ζωής τους. Εαυτός, οικογένεια, φιλία, ενσυνειδητότητα. Σύνδεσή του εαυτού μας με το τώρα, με τη στιγμή, με το απλό, με το σπουδαίο, με το όμορφο. Και αποφυγή των μικροτήτων και των κακών σκέψεων.

    Στο βιβλίο για το περιβάλλον, έχουμε ένα πράσινο βιβλίο ευαισθητοποίησης για τον πλανήτη και την προστασία του. Η γνώση είναι επικαιροποιημένη, ενώ οι προτεινόμενες δράσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής και σχολικής ζωής. Και είναι πολύ ενδιαφέρουσες, καθώς δεν πρόκειται για περιβαλλοντική κατήχηση, αλλά για σαφή εικόνα του τι μπορούμε με απλά μέσα να κάνουμε για να βοηθήσουμε ώστε να έχουμε ένα βιώσιμο πλανήτη.

    Οι συμβουλές προς τους γονείς, οι ασκήσεις και η άμεση εμπλοκή του παιδιού, τα τατουάζ που μπορείτε να αποσπάσετε και να εφαρμόσετε στα χέρι (και αλλού), ο ευχάριστος και επιδραστικός χαρακτήρας τους κάνει αυτά τα βιβλία μια πολύ ωραία πρόταση ενασχόλησης και γνώσης με το εγώ και το εμείς.

    Το βιβλίο για τον πλανήτη έχει γίνει με την επιστημονική επιμέλεια της Όλγας-Ιωάννας Καλαντζή, Επίκουρης καθηγήτριας τομέα Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γεγονός που εξηγεί την πληρότητα της γνώσης και την ολιστική προσέγγιση του βιβλίου

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Susaeta.

    ΥΓ: Τα τατουάζ περιέχουν σογιέλαιο, ακρυλικό κολοφώνιο, παραφίνη, ισοβουτυρική οξική σακχαρόζη, οξική κυτταρίνη, διβενζοϊκή διαιθυλενογλυκόλη, ακρυλική πολυβινυλική βουτυράλη, ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καλλυντικών και συνήθεις στη διεθνή παρασκευή τατουάζ για παιδιά. Το βάρος των τατουάζ που περιέχονται στο βιβλίο είναι μικρότερο από 1,5 γραμμάριο το καθένα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Χαρούμενα και υγιή παιδιά
    Χαρούμενος και υγιής πλανήτης
    Σειρά: Έτοιμοι για δράση!
    Εκδόσεις: Susaeta, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Εύη Κουδούνα
    Επιστημονική Επιμέλεια: Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή, Επίκουρη καθηγήτρια τομέα Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου
    Σελιδοποίηση: Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-617-730-9
    978-960-617-729-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular