More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΩς την άκρη του ονείρου, της Κέλλυς Σταμουλάκη (το βιβλίο)

    Ως την άκρη του ονείρου, της Κέλλυς Σταμουλάκη (το βιβλίο)

    Μια ακόμα κορυφαίας ποιότητας θεατρική παράσταση της σκηνοθέτη και συγγραφέα Κέλλυς Σταμουλάκη ανταμώνει με το εκδοτικό του αδερφάκι στις εκδόσεις Διάπλαση. Πρόκειται για το Ως την άκρη του ονείρου που για τρίτη φορά φέτος, μετά το 1995 και το 2013, καθηλώνει το κοινό παιδιών και οικογενειών.

    Η μετεγγραφή του θεατρικού έργου σε εικονογραφημένο βιβλίο παρουσιάζει υψηλή θεατρικότητα, δράση και γρήγορη εξέλιξη και όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των παραμυθιών: ηθική δικαίωση του ήρωα, αποφυγή εκτενών ψυχολογικών και πραγματολογικών αναλύσεων, αντίθετοι χαρακτήρες, μάχη καλού κακού, σθένος κεντρικού ήρωα και ταύτιση μαζί του, συγκεκριμένος διδακτικός προσανατολισμός και άλλα.

    Πρόκειται για την ιστορία της ορφανής μικρής Πετρίνας που φεύγει από τον τόπο της με προορισμό το Μαροκούρ όπου πιστεύει ότι ζει ο παππούς της. Στο δρόμο της θα συναντήσει πολλά εμπόδια και δυσκολίες αλλά και τον αγαθό Τριαντάφυλλο ο οποίος τη βοηθάει και της δείχνει ότι στον κόσμο υπάρχει και το καλό. Στο Μαροκούρ ωστόσο τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, οι άνθρωποι μουντοί και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κύριος Βουλφράν τουλάχιστον αινιγματικός. Θα τα καταφέρει η Πετρίνα να βρει τον παππού της;

    Κατά βάση, το “Ως την άκρη του ονείρου” είναι μια κλασική ιστορία ενηλικίωσης (coming-of-age story, μια οδύσσεια ενός κοριτσιού που προσπαθεί να ανακαλύψει τον παππού του αλλά πάνω απ’ όλα τον εαυτό της και να συναντήσει τα όνειρά της. Με εμπόδια, με σειρήνες και εχθρούς, μέσα από σκληρότητα και τρυφερότητα. Και με έναν φύλακα άγγελο που όλοι έχουμε και απλά πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια για να τον δούμε. Το πέρασμά μας από τον κόσμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, η μάχη μας να σταθούμε όρθιοι και ακέραιοι, η καλοσύνη, η δοτικότητα, η ανθρωπιά και η συναισθηματική και ηθική μας ωρίμανση. Σημαντικά όλα.

    Το καλογραμμένο παραμύθι της Κέλλυς Σταμουλάκη εικονογράφησε η Ελίζα Βαβούρη. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με αφήγηση από την συγγραφέα, μουσικές και τραγούδια από τον αείμνηστο συνεργάτη της συγγραφέα Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενώ στους διαλόγους και τα ομαδικά φωνητικά ακούγονται οι ηθοποιοί της παράστασης Βασίλης Λέκκας, Νέλλη Γκίνη, Νικόλας Μπράβος, Έλενα Δελακούρα, Τζερόμ Καλούτα, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Καρβέλη, Φώτης Λάμαρης, Ευγενία Μανούσου.

    Εκδόσεις Διάπλαση.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ως την άκρη του ονείρου
    Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Αφήγηση, στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN:
    978-960-567-215-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular