More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΌταν ο λύκος πεινάει, της Κριστίν Νομάν Βιλμά (εικ.: Κρις ντι Τζιάκομο)

    Όταν ο λύκος πεινάει, της Κριστίν Νομάν Βιλμά (εικ.: Κρις ντι Τζιάκομο)

    otanolykospeinaei_cover

    Το πρωί μιας Κυριακής, ο Εδμόνδος Ευπατρίδης, βγαίνει από το καλύβι του με πείνα μεγάλη. Κουζινομάχαιρο στο χέρι και βουρ να φάει το κουνέλι. Όχι άγριο κι ατίθασο αλλά οικόσιτο και τροφαντό. Τραβάει για την πόλη με το ποδήλατό του. Βρίσκει το σπίτι του Κ. Κόνικλου, του κούνελου που θα τον έκανε χορτάτο και μπαίνει στην πολυτκατοικία του. Όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά γι’ αυτόν. Πρώτα ξεχνάει το μαχαίρι του στο ασανσέρ. Έπειτα ο αρκούδος του 4ου ορόφου του ζητεί το πριόνι που είδε ότι κουβαλούσε. Ύστερα η νυφίτσα του ζητεί το σχοινί που είχε πάρει αφού έχασε το μαχαίρι και έδωσε το πριόνι. Όλο αναποδιές τον βρίσκουν. Όλοι θέλουν να του δανείσει τα “φονικά” του όπλα. Κι όταν πια τα δανείζει όλα και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για το σπίτι του κούνελου, στο κουδούνι του τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. “Είμαι στην ταράτσα. Κούνελος”. Ανεβαίνει στην ταράτσα και…surprise!

    Μια πολύ όμορφη ιστορία από την Γαλλίδα συγγραφέα Κριστίν Νομάν Βιλμά, με πρωταγωνιστή τον βασιλιά των παραμυθιών, το Λύκο. Εύκολο κείμενο, καλοφτιαγμένη ιστορία, συνεχή εμπόδια για το λύκο, ανατροπές συνεχείς με κορυφαία την τελευταία ασφαλώς και εξαιρετική εικονογράφηση από την Κρις Ντι Τζιάκομο με τις συνήθεις, πολύ ωραίες δουλειές της.

    Η φιλία, οι σχέσεις με τους γείτονες και η αναγκαστική “ειρήνευση” που προκαλεί η ευγένεια σε έναν αγριεμένο λύκο. Το “καλό” που μπορεί να βάλει στη γωνία το “κακό” και να το μεταμορφώσει. Ή αλλιώς πως η πλειοψηφία μπορεί με τον τρόπο της να “πείσει” το κακό, εκτός από μειοψηφία να καταστεί και περιττό.

    Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Όταν ο λύκος πεινάει
    Συγγραφέας: Christine Naumann-Villemin
    Εικονογράφηση: Kris Di Giacomo
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-484-101-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular