10 ημερολόγια 2019 για δώρο σε μικρούς και μεγάλους

0
783

Δύσκολο είδος το ημερολόγιο, κλασικό ως δώρο για την περίοδο των γιορτών. Δεκάδες τα μέτριας αισθητικής που κυκλοφορούν. Λίγες οι καλές δουλειές. Συλλέξαμε τα 10 που για το 2019 μας “είπαν πράγματα”:

Ημερολόγιο 2019 – Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (Κόκκινη Κλωστή Δεμένη)

Ένα Ημερολόγιο Συντροφιάς για κάθε μέρα, για κάθε μήνα παρέα με τρυφερά κείμενα και υπέροχες ακουαρέλες γνωστών συγγραφέων και εικονογράφων!

Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2019: Με τη μαγεία του Παπαδιαμάντη (εκδόσεις Πατάκη)

Στον Παπαδιαμάντη μας, τον πιο αγαπημένο στις καρδιές όλων μας συγγραφέα, ανήκουν εξ ολοκλήρου οι σελίδες του Λογοτεχνικού Ημερολογίου για το 2019.

Οι μέρες, οι ώρες, οι εβδομάδες γέμουν από τη μαγεία της λυρικής γραφής του· έτσι, ένας ολόκληρος χρόνος αποκτά μέτρο μοναδικό τη γνώση της απαράμιλλης τέχνης του πιο ξεχωριστού, αξεπέραστου και πλέον διαχρονικού δημιουργού της νεοελληνικής πεζογραφίας μας.

Ένας χρόνος συντροφιά με τον Παπαδιαμάντη δεν συνιστά μόνο κορυφαία αναγνωστική απόλαυση, ζωντάνεμα αναμνήσεων και βαθύτατες διεισδύσεις σε ό,τι περιγράφει η μαγική γραφίδα του από το σύνολο της ζωής· κυρίως είναι μια γλυκιά αποπλάνηση του νου και των αισθήσεων του αναγνώστη, διαβάσματα ψυχωφελή που εξισορροπούν τις απώλειες των ανθρώπων από την ισόπεδη καθημερινότητα και τον καταδυναστευμένο χρόνο.

Ημερολόγιο 2019: Μάνος Ελευθερίου (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον δημιουργό Μάνο Ελευθερίου, στο οποίο περιλαμβάνονται ανέκδοτοι στίχοι του, σπάνιες φωτογραφίες του, σπαράγματα του έργου του.

Εβδομαδιαίο Ημερολόγιο 2019: Λογοτεχνία και ένδυση – Πώς φοριούνται οι λέξεις (εκδόσεις Πατάκη)

Η γραφή είναι μια μόδα που επικράτησε όταν οι άνθρωποι κουράστηκαν να μιλούν και να ακούνε, όπως άλλωστε συνέβη και αργότερα, όταν τα κινητά τηλέφωνα μεταμορφώθηκαν από εργαλεία συνομιλίας σε όργανα γραπτών μηνυμάτων. Ως τάση που κατά περιόδους επικρατεί, η μόδα (εκ του λατινικού modus, από πτώση του οποίου προκύπτει και το μοντέρνο, ενώ το μοντέλο από το υποκοριστικό modulus) συνιστά έναν τρόπο…

Ημερολόγιο 2019 – Όπου κι αν σκάψεις είναι φως (εκδόσεις Αιώρα)

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της Αιώρας του 2019 με τίτλο Όπου κι αν σκάψεις είναι φως. Ο στίχος του μεγάλου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου, από το ποίημα Πίσω απ’ το τελευταίο σύνορο, καταθέτει ελπίδα και μας εμπνέει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο και κυκλοφορεί σε έξι (6) διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου (Γαλάζιο, Πορτοκαλί, Πράσινο, Ρόζ, Γκρί και Μώβ).

Ημερολόγιο θετικής σκέψης 2019 (εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Η ζωή, λένε, είναι ό,τι συμβαίνει ενώ εσύ κάνεις άλλα σχέδια. Τι κι αν δεν πήγαν λοιπόν όλα όπως τα περίμενες; Η ζωή είναι μία κι είναι ωραίο να τη χαίρεσαι! Σε αυτό το ημερολόγιο θα βρεις έναν μικρό αλλά δυνατό σύμμαχο που θα σου δίνει δύναμη καθημερινά και θα σου χαρίζει απλόχερα αισιοδοξία.

Ημερολόγιο 2019: Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Όχι άλλα μούσια:
στις σχέσεις, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία, στο παιχνίδι, στην πολιτική, στις αγορές, στον καθρέφτη, στη μάπα
Μετά τιμής, οι άντμινζ

Ο Μικρός Πρίγκιπας – Ημερολόγιο 2019 (εκδόσεις Πατάκη)

Για όλους τους θαυμαστές του πιο αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα. Με εικόνες από την ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σαιντ Εξυπερύ), καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον Μικρό Πρίγκιπα, το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων, σε ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Εβδομαδιαίο Ημερολόγιο 2019 – Η Ελλάδα της νοσταλγίας (εκδόσεις Μίνωας)

Ένα ημερολόγιο για το 2019 με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες γωνιές της Ελλάδας της περιόδου 1880-1940. Εμπνεόμενο από τα χρόνια τα παλιά, από μια άλλη Ελλάδα που τόσο συχνά νοσταλγούμε…

Ημερολόγιο 2019 Mirabelle (εκδόσεις Μίνωας)

Περιλαμβάνει εβδομάδα-εβδομάδα ανά δύο σελίδες, με τύπωμα μια συλλογή από τις αγαπημένες πρωταγωνίστριες Santoro.